חבר שלי הוא אבא ל-5 ילדים

כאן הם

New member
חבר שלי הוא אבא ל-5 ילדים

לאחרונה יצרתי קשר מחדש עם חבר מהאוניברסיטה והתברר לי שהוא והשותף שלו הם הורים ל-5 ילדים בשיתוף עם 3 זוגות לסביות. שני ילדים עם זוג אחד, שני ילדים עם זוג שני וילד אחד עם זוג שלישי. הוא והשותף משתתפים בגידול הילדים עם 3 הזוגות. אני ליברטן גדול ואין לי שום דבר נגד באופן כללי עם מה שאנשים עושים. אישית, לא הייתי עושה דבר כזה. כבר דחיתי הצעה אחת שכזו. אבל יש לי שאלה ללסביות פה: אני מבין שזה מאוד אטרקטיבי שיש אבא עם תכונות מצוינות (אני מכיר ומעיד עליו שהוא משהו מיוחד, גם בראש, גם בלב, גם באופי, וגם ביופי), שידוע שהוא אב לילדים נהדרים, בשיתוף עם לסביות אחרות, עם מערכת יחסים טובה איתן בגידול הילדים, והוא עסוק עם אותם ילדים. אבל, הייתן מציעות לאב שכזה שיהיה גם אבא לילד שלכן? מבחינה אחת זה נהדר ומאוד בטוח, ומבחינה אחרת, אולי יש פה חסרונות. רענן

אני בכלל לא הייתי מכניסה לחיים

הפרטיים שלי אנשים שמחוץ לזוגיות. אולי אפשר לעשות את זה בארה"ב, שממילא המרחקים הם גדולים ומתראים לעיתים רחוקות. אבל כאן יש בלגן רק עם הסידורים של האם הולכים למשפחה שלה או למשפחה שלי בכל חג ובכל סופ"ש. לא רואה איך אפשר להסתדר עם זה כשיש עוד כמה הורים וסבים וסבתות מעורבים. אבא עם תכונות מצויינות זה בטח נהדר, אבל לי ולאשתי יש מספיק תכונות טובות משל עצמנו וזה נראה לי לגמרי מספיק.

כאן הם

New member
טוב, יש כאלו שדווקא מעדיפות הורות משותפת

אני מאוד מבין את הגישה שלך... ואת האמת, גם אני לא יכול לראות את עצמי רק בתור שותף לגידול הילד שלי עם אנשים מחוץ לזוגיות שלי. אני חושב כמוך. אבל לכל אלו שכן רוצות אב ידוע, ומעורב בחיי הילד, אז החבר שלי נראה בן אדם די אטרקטיבי למטרה זו. כי הוא כבר אבא מוכח(!) לילדים, ילדים בריאים ומוצלחים, מערכת יחסית טובה עם האמהות ותכונות טובות אחרות, כולל תמיכה כלכלית. אז אפילו שהוא כבר אבא לילדים עם נשים אחרות, יש נשים שירצו שהוא יהיה בנוסף גם אבא לילדיהם. אפילו אני קיבלתי "הצעה" אחת כזו, שסרבתי לה. ופה אני די מבין את ה"ביקוש" שיש לגברים כאלו, אבל יש צדדים אחרים שאישית לא מסתדרים לי. מכיוון האמהות בלבד, זה רעיון מצויין ועדיף על גבר אחר שאין לו שום ילדים. גם מכיוון הילד, אני לא רואה בעייה, כי יש לו שני אמהות + אבא שדי מעורב. אני פשוט לא מבין איך אמהות אחרות ירצו שהאב יעשה ילדים עם נשים נוספות. סה"כ, זה יכול לפגוע ביחסים של האם עם הילד שלהן (פחות זמן עם הילד - אולי זה דווקא דבר חיובי בעיני כמה אמהות לסביות) ופחות יכולת לתמוך, במיוחד אם משהו קיצוני קורה. אני מניח שהוא עשה ילדים בהסכמת האמהות הקודמות והילדים היותר בוגרים שלהם. לא בררתי את זה איתו עדיין. אבל אם הוא לא ביקש הסכמה, זה, לדעתי, ממש "לא בסדר". רענן

למעלה