חבר שלי רוצה שנתחתן בחתונה איסלאמית, מה זה אומר לגבי?

loreen6

New member
חבר שלי רוצה שנתחתן בחתונה איסלאמית, מה זה אומר לגבי?

היי לכולם,
אני יהודייה שחייה בחו"ל וחבר שלי מוסלמי ממצרים. אתמול בלילה הוא אמר לי שהוא שהוא צריך לדבר איתי והיה לו ממש קשה לדבר על זה.
הוא שאל אותי אם אני מוכנה להתחתן איתו בחתונה איסלאמית. לאחרונה הוא נקלע למעין משבר כלכלי קטן עם העסק והוא הבין שהוא לא יכול להתפלל כל הזמן ולבקש בקשות כל עוד הוא ממשיך לחטוא. באיסלאם כמובן קיום יחסי מין כל עוד אתה לא נשוי הוא חטא. הוא אמר שהוא אוהב אותי ורוצה להיות איתי ולהמשיך לקיים יחסי מין בלי להרגיש רע עם עצמו ובשביל זה החתונה.
אני אומנם יהודייה אבל אני לא בנאדם מאמין, בשום דת, ולכן לדבריו זה לא משהו שאמור להשפיע עלי בצורה כלשהי, שום דבר לא כתוב על נייר, בסך הכל 2 עדים איתנו בחדר ואומרים מה שצריך להגיד.
זה נשמע מאוד פשוט ואני באמת רוצה לעשות את זה בשבילו אבל אני לא יודעת אם זה באמת כזה קל כמו שהוא מתאר את זה.
מה זה אומר לגבי? זה משפיע עלי באיזשהי צורה? במידה וניפרד האם הגירושין הם אותו תהליך פשוט כמו שהוא אמר?
הבטחתי לו לחשוב על זה ולהחזיר לו תשובה, אשמח לעזרתכם.
תודה!

מה שהחבר שלך מציע

בעצם זה סוג של חתונה שנקרא זואג עורפי שזה אומר שאתם מכריזים בנוכחות שני עדים שאתם נשואים
זה סוג של חתונה שאינה רשמית זה לא מתועד בניירת ואינו רשמי מה שהחבר שלך מציע שלפי ההלכה אסור לקיים יחסי מין ללא קשר נישואין והנה דרך לעקוף את זה בלהכריז עליכם כבעל אשה בכאילו
קיימת מחלוקות לגבי ההיתר של ההתחונה מבחינה דתית יש כאלה שטוענים שהטקס בטל מכיוון שחסר עקרון הפומביות , לגביך זה לא אמור לשנות כלום ממילא את ידועה בציבור

מצרפת קישור בערבית תנסי לתרגם
http://ar.wikipedia.org/wiki/زواج_عرفي

סוג זה של נישואין נקראים גם "נישואי תועלת"

לרוב השיעים נוהגים על פי נישואים אלה כדי לא ללכת ולקבל שירותים מזונה, הם נישאים ללילה אחד או זמן קצוב אחר, באים לידי פורקן ומייד מתגרשים. הגירושים גם הם קלים מאד באיסלאם, די שהבעל אומר שלוש פעמים "מגורשת" כדי שהאשה תיחשב למגורשת.
במקרה שלך הבעיה עלולה להיות אם וכאשר תיפרדו ותרצה לחזור ליהדות מסיבה כל שהיא, על פי האיסלאם דינך מות בעוון בגידה באיסלאם שזוהי אחת העבירות החמורות ביותר, והיו כבר שנידונו למוות על עבירה זו, תלוי באיזו מדינה את חיה ומה מידת הפנטיות של אנשי הדת באותו מקום.
אגב, אצל השיעים קיים נוהג כזה, גבר המחפש בחורה ללילה של יחסי מין, הולך לזונה, נושא אותה לאישה בנישואי תועלת ולמחרת בבוקר (או אפילו קודם לכן, כשהגיע לפורקן) מגרש אותה. כך הם הופכים את יחסי המין עם זונה לכשרים על פי הדת.
מלבד זאת, מה שאני מבין שהבחור רוצה חיים "קלים וכשרים", להמשיך לז**ן אותך בלי שום מחוייבות, המחוייבות כאן היא שלך בלבד כי לא מדובר בנישואין לאורך זמן, אלה נישואי תועלת כדי לקבל אישור דתי למשך הזיונים שלו, במילים אחרות הוא רוצה אותך כזונה שלו בלי שום מחוייבות מצידו כלפייך.
אני חושב שעדיף לך לשלוח אותו לדוג דגים. אם את מתכוונת לבנות את עתידך איתו, לא זו הדרך.
ואגב, אם הוא מתחזק בדת, מה ימנע ממנו שהשלב הבא יהיה לדרוש ממך להתלבש כמו אישה מוסלמית עטופה ברעלה ולאחר מכן הוא עוד יכול לבוא ולהגיד שכמוסלמי מאמין זכותו להינשא לעד 4 נשים ואת תיאלצי לקבל אותו עם נשותיו האחרות, את לא תוכלי להתגרש כי הגירושים תלויים ברצונו הטוב ובהסכמתו.

מעניין, היו די והותר כתבות על כך בעיתונים אבל את מתעלמת.

לפני מספר חודשים היו כתבות בעיתונים על סחר בבנות קטינות פליטות מסוריה החיות במחנות בירדן, הן משודכות בנישואי תועלת לבעלי ממון, חיים איתם ימים או שבועות ולאחר מכן מגורשות. היו מספיק כתבות על הזנות אצל השיעים אצלם הגבר נושא לאישה את הבחורה בשביל יחסי מין, הנישואים נמשכים בין לילה אחד למספר חודשים והאישה מגורשת בתנאים שנקבעו מראש, לרוב בני משפחתן מקבלות תשלום עבור השימוש בבת. ממש כמו תשלום לזונה.
אולי לא נעים להודות שהתופעה קיימת אז יותר פשוט ונוח להגיד לאחר שהוא מטבר שטויות.

מה שכתבת לא תואם למהות של

הפניה של הכותבת היא שאלה לגבי מקרה אישי שלה ואתה הרחקת לכת ומזכיר קצת את ארגון להבה .
בוא לא נכנס להשוואות למי יש יותר גדול גם ליהדות יש יחס מחפיר לנשים ואם אצלנו זה מקבל סוג של היתר לא שאני מצדיקה חלילה אבל גם היהדות מפלה ומבזה נשים .

loreen6

New member
בתגובה לכולם

חשוב לי לציין שאני גרה בקליפורניה ולא בשום מדינה ערבית או בסביבה מוסלמית דתית
ואני ממש ממש לא בנאדם דתי, אני מאמינה באלוהים אך לא מאמינה בדתות והסיכויים שאי פעם אחזור בתשובה שואפים לאפס.
לכן על העניין הוא שאם אני לא בנאדם דתי זה לא משפיע עלי בשום צורה לא? שגם אם יום אחד הבחור המדהים הזה שאני יוצאת איתו יתהפך עלי ויהיה שונה אני תמיד אוכל לקום וללכת גם אם הוא לא יגרש אותי לפי הדת כי לי הנישואין האלה לא אומרים שום דבר.
אני לא הולכת לעבור איתו למצריים ואני לא הולכת להישאר איפה שלא טוב לי, אבל כרגע טוב לי ואני מכבדת ומבינה מה זה להיות בנאדם מאמין וגם אם זה נישואי תועלת למען סקס זה נעשה עם חברה שלו ולא עם זונה.

Eden Shalev S

New member
היי

אהלן לורין...אני אנסה לעזור לך בשאלותייך מכיוון שאני נימצאת בזוגיות מעורבת+3ילדים:)..נושא ההתאסלמות באיסלם הוא מאוד קל..את פותחת תיק בבית הדין השרעי..שזה בית משפט מוסלמי ..את באה עם שני עדים מוסלמים.את חוזרת אחרי התפילה של ההתאסלמות בפניי השופט והופ את מוסלמית:).אני לא יודעת אך זה בחו"ל..אבל מדינת ישראל לא מאמינה בהמרת דת..למרות שבתמצית רישום תופיעי כ"מוסלמית" אבל תמיד ישאר ליד התאריך הלועזי שלך גם העיברי..מה שלערבים אין:)..לאחר ההתאסלמות..את מראה לשייח שמחתן אתכם את "התעודה לכך' והוא כותב את הכתובה ..וזהו. קחי בחשבון שלא צריך להתאסלם כדי להתחתן עם מוסלמי...בדיעבד רק היום אני יודעת על זה..גוד לאק..

Emile Zola

New member
נראה לי שאת צריכה איזו שיחה עם חבר שלך

שיחת תאום ציפיות, שיחת הבהרה...
כי לי נראה שמבחינתך זה צעד חסר משמעות ומבחינתו זה צעד מאד משמעותי.
&nbsp
לך נדמה ש"אני תמיד אוכל לקום וללכת גם אם הוא לא יגרש אותי לפי הדת כי לי הנישואין האלה לא אומרים שום דבר"
אבל אם הבחור הזה לא יכול לקיים יחסי מין כי הדת אוסרת עליו, אז אולי הוא לוקח את הדת שלו קצת יותר ברצינות ממך, ויתנהג אחרת לחלוטין ממה שאת חושבת.
&nbsp
&nbsp

יש לי הצעה יותר טובה

תמשיכו לצאת ותפסיקו לקיים יחסי מין :)
אם את לא שלמה עם זה אל תעשי את זה רק בשביל לספק גחמות של מישהו אחר, לו יש את הבעיה לא לך.

לא צריך לרוץ לחתונה רק כי צד אחד חושב שהוא חוטא כי הוא מקיים יחסי מין ללא חתונה.

להתחתן זה דבר רציני, ולא עושים את זה רק בשביל שהיחסי מין יהיו " חלאל "

הוא רוצה כתובה

מה שהוא מבקש זה כתובה לפי הדת המוסלמית, משהו שהוא מקובל אפילו בין מוסלמים ולא רק עם גני דת אחרת, על פניו זה נראה בסדר גמור אבל את צריכה לשים לב למשהו חשוב, כתובה יכולה להיות מחייבת באופן מסוים אם חלילה תגיעו למצב של גירושין, אומנם אתם גרים בארה"ב אבל במצב של גט או פרידה הוא יכול לפנות לבית הדין השרעי במקום המגורים ולדרוש הוצאת צו שיחייב אותך להישאר איתו עד תום הליכי הגט, אם בכתובה תצייני את הנושא ושאת פטורה מלהיות חייבת להיות איתו אם וחלילה יש גט ושאת לא חייבת לו כלום והוא לא חייב לך כלום אז תלכי על זה, אבל אם תתעלמי מזה הוא יכול ל החזיק אותך אצלו ולזה יש תוקף משפטי ולא משנה אם זה בישראל או בארה"ב, וזה דומה למצב העגונה ביהדות
ואין צורך בהתאסלמות בשביל הכתובה, בהצלחה

ivgy1980

New member
לא ברור מה מפריע לך

את לא אדם דתי, ולא מאמינה גם בדת "שלך". את חיה מחוץ לארץ ישראל וסביר שלא מקיימת את המסורת היהודית.
את מה גורם לך לחשוב שאת "יהודיה", ומדוע זה מפריע לך בקשר עם הבחור המוסלמי?

למעלה