חגורות שחורות - בודק התעניינות

assisport

New member
חגורות שחורות - בודק התעניינות

שלום, בדיקת התעניינות כללית: אני רוצה לפתוח במרכז הספורט שלי אימון חד שבועי (ימי שישי 13:30), בן שעתיים, שמורכב מחגורות שחורות בלבד מכל השיטות. המטרה היא לחוות, ללמוד, לפתוח אופקים ולהתאמן בכל שבוע בשיטה שונה, אותה יעביר אחד החברים. איפה - מרכז אימוני ספורט יחודיים בנתניה (חוף פולג). עלות - 120 ש"ח לחודש. למתעניינים - נא להשאיר פרטים ב - [email protected]

moriarty

New member
לי אין חגורה שחורה

אני מתעניין בשביל חבר - מה ההכשרה שלך?

RoyceGracie

New member
למה מגוחך ? אימון ברמה למי שברמה

רוב מקומות האימון מוחלקים כך שיש מעט אנשים ברמה גבוהה והרבה ברמה נמוכה, כך יוצא שאלו שברמה נמוכה יותר לומדים מאלה שברמה גבוהה. ואלו שברמה גבוהה לומדים אחד מהשני, אך עדיין קשה להם להתפתח ולהתקדם בגלל אילוצים שונים (גם כי לרוב הרמה הכללית מתאזנת במכון בין כל הטובים, וגם בגלל שהם לא רק מתאמנים אחד עם השני אלא נאלצים לעבוד עם אלו שפחות ברמה ובכך ללמד אותם ופחות ללמוד בעצמם). זה נשמע כמו רעיון מצויין וסיטואציה מאתגרת למי שכבר יודע לעבוד ורוצה להתפתח

no gi

New member
אני חושב שמסתלבטים עליך בגלל ש:

א. חגורה שחורה לא אומר הרבה, יש אמנויות לחימה שאתה צריך להתאמן אלפי שעות בשביל להגיע לחגורה שחורה, ויש מקומות שכמה מאות שעות יספיקו. ב. אני מניח שמי שהוא כבר חגורה שחורה (בטח באמנויות שלוקח אלפי שעות להגיע אליה) לא ירוץ לשלם כסף בשביל להתאמן עם קולגות.

depresia

New member
איפה אתה שם ג'יו ג'יטסו בריזלאי?

באיזה קטגוריה אתה שם את הג'יו ג'יטסו הברזילאי? אומנות לחימה שדורשת אלפי שעות, או אומנות לחימה שדורשת מאות שעות?

depresia

New member
אני אחדד את השאלה שלי

ברור לי שבשביל חגורה שחורה בג'יו ג'יטסו צריך להתאמן שנים על שנים. השאלה שלי היא כמה זמן צריך להתאמן ג'יו ג'יטסו בשביל שהשיטת לחימה הזאת תתחיל להיות אפקטיבית ובאמת לעבוד לך?(אני מניח שזה משתנה מאדם לאדם, אבל השאלה היא אם זה כמה שבועות, כמה חודשים, כמה שנים, וכו'...). כי כך לדוגמא את אומנות הלחימה אייקידו - תתאמן 20 שנה, יבוא אליך בן אדם בכושר וקצת חזק פיזית שמתאמן חצי שנה אגרוף קלאסי או אגרוף תאילנדי, וירסק אותך... עכשיו כך לדוגמא אגרוף קלאסי, אגרוף תאילנדי, היאבקות חופשית/רומית - אחרי שנה אימונים בדרך כלל המתאמן הממוצע מרגיש שהוא באמת יודע לתת אגרוף/לתת בעיטה/להתאבק כמו שצריך. אגב לגבי קרטה, לדעתי זאת אומנות לחימה שנמצאת באמצע בין אייקידו לבין אגרוף תאילנדי, ובתור אחד שהתאמן 4 שנים קרטה, לדעתי קרטה זה חרא של דבר, ובשביל להיות סטרייקר טוב עדיף פי כמה וכמה ללמוד אגרוף תאילנדי.

elvis18

New member
מה עשית בקראטה 4 שנים ..

אם אתה חושב שהיא חרא? בסופו של דבר כדי להחזיק 4 שנים במשהו צריך לפחות לחבב את זה ... נו אז מה חיבבת שמה? חוצמזה שהכל תלוי בסגנון ובמורה שלך ... לא כל הקראטה הם אותו הדבר ,לא צריך להגזים בכל דבר .אני ראיתי קבוצות קראטה בחיי שהם בהחלט הארדקור ואימוני לחימה טהורים ,שלא נופלים משום צורת לחימה בעמידה אחרת . שנית אייקידו לא מיועד ללחימת רחוב ,ולא לזירה ,אייקידו היא אומנות לחימה שיצאה מהמקורות הסמוראים ,יש שמה דיבור נרחב על חרב ומקל וטנטו , לא כולם לומדים אומנויות לחימה כדי להיות אלופים בזירה או כדי להרביץ לאחרים\הגנה עצמית . על ג'וג'יטסו ברזילאי שמעתי הרבה דברים מבאמת גדולי המורים בעולם , חלקם טענו שבג'ג' זה ספורט ולא הגנה עצמית , חלקם טענו שבג'ג' זה הגנה עצמית שיש לה גם צד ספורטיבי ... כמו בכל דבר יש הרבה דעות ..לגביי הצלחה ואפקטיביות תלוי במאמן ובמתאמן בעיקר .. כמה שעות תשקיע .וגם מאסה של כשרון אתלטי מולד לא תזיק לאף אחד .

no gi

New member
להגיע לחגורה שחורה בBJJ אין ספק שלוקח

אלפי שעות. בהקשר של הגנה עצמית אני מאמין שגם לפני חגורה כחולה אפשר להגיע להרגשה של בטחון + אפקטיביות. באופן כללי אני מבין ומסכים עם החלוקה שלך לאמנויות שמהר יחסית נותנות הרגשת בטחון ויעילות, וכאלה שיקח בהן הרבה זמן להגיע להרגשה כזו אם בכלל. עוד 2 מחשבות בנושא: - לא כל אחד שהולך ללמוד א. לחימה מחפש את היעילות והאפקטיביות הלחימתית. אמנויות לחימה הוא תחום מאוד רחב שמושך אנשים שונים מסיבות שונות. - יכולים להיות אנשים שיתאמנו זמן ממושך יחסית באיגרוף תאילנדי למשל, ולא יגיעו לרמת יעילות ואפקטיביות.

lior 30 rg

New member
מי שבא מאיגרוף תאילנדי..איזה חגורה הוא בדיוק?

לי יש חגורה של בגיר, שחוקה עם נגיעות חום ערמוני, עלתה לי 100 שקל אחרי הנחה, מעור ממוטה. זה נחשב?

assisport

New member
חגורות שחורות

אהלן חברים, המטרה היא להחשף וללמוד משיטות שונות ומגוונות. הסלקציה לדרגות הגבוהות היא משום שאני רוצה להתנהל מול קהל מנוסה ומקצועי (לא חייב לבוא עם חגורה... אבל כן עם נסיון וידע). בשלושים שנה (אוטוטו...) שאני מתאמן התנסיתי במעל 30 שיטות בכל השפות והמטרות. למדתי מכל שיטה ושיטה. כן, כולל 3 שנים של אגרוף קלאסי ואגרוף תאילנדי. בעיני, ובגלל זה אני מקים את המערך, הלימוד מאנשי מקצוע מנוסים אשר הגיעו לפסגה (מבחינת דרגה) בדרך שלהם ורואים את הדברים קצת אחרת, הוא יקר ערך. הרצון הוא לא להחליט של מי יותר גדול וטוב אלא ללמוד ממנו ולחזור חזק יותר לשיטת הבית שלך.

גישגוש

New member

אם היה לי ותק והרבה ניסיון בשמחה הייתי מצטרף. שיהיה בהצלחה!.

sgracie

New member
כן אני כבר יכול לדמיין איזה סבלנות תהיה לאיזה

שחורה בbjj לעבור שיעור קראטה ברמה של לבנות או ללמד קראטיסטים bjj כשבעצם הוא צריך ללמד אותם חומר של לבנות that shit won't fly ;)

RoyceGracie

New member
אני לא מסכים איתך

לא כחלופה לאימונים הרגילים אלא כאקסטרה חד שבועית זה יכול להיות מעניין ומפתח. אני מתאמן דיי הרבה שנים במוי תאי ויש לי ניסיון של כמה שנים בג'יו ג'יטסו, אני מאד נהנה להשתתף בסמינרים כאלה שמרחיבים את הידע. מנקודת מבט של מוי תאי לפחות, צורת העבודה מתאזנת פלוס מינוס על סגנון שאימצת לעצמך, להחשף לסגנונות שונים יכול לפתוח את החשיבה והסגנון לטכניקות חדשות שאפשר לעשות להן התאמות לסגנון האישי. לפני כמה שנים הייתי בסדנא של קראטה וראיתי מישהו עושה את הבעיטה שרואים פה: http://www.youtube.com/watch?v=UfU8hbx_3pE (בשניה : 1:12 בסרטון). אימצתי אותה לסגנון שלי והיא מפתיעה דיי הרבה יריבים, כי היא לא נפוצה במוי תאי.

sgracie

New member
בכוונה הבאתי דוגמא של BJJ וקראטה

כי אין בקראטה קרקע ואין בBJJ הקלאסי לחימה בעמידה (הכוונה לרוב המתאמנים: גראפלרים בלבד, לא עוסקים בהגנה עצמית של הBJJ או בMMA) אתה מדמיין שני חגורות שחורות, קראטה וBJJ מעבירים אחד לשני אימון? הראשון יצטרך ללמד את העמידות הכי בסיסיות, שרצוי לנעול אגן בסוף תנועה ומה זה קימה, השני יצטרך ללמד איך סוגרים גארד, מה החשיבות של הזזת האגן וכו' בכלל התפיסה שונה לגמרי: בקראטה נוקשה בזמן שבBJJ משוחרר ורך גם הגישה לאימון מאוד שונה, לא נדיר בקראטה להעביר שיעור ללא קרבות, כי הלמידה מתבצעת דרך חזרה אינסופית על התנועות, בדרך כלל לבד בBJJ כמעט כל שיעור כולל בתוכו חלק משמעותי של ספארינג והרוב המכריע של המתאמנים (לפחות מהיכרות אישית) מחכים לו בקוצר רוח נב: אולי הנושא הכי חשוב הוא שרק למי שיש אוריינטציה לאימון בפועל יש בכלל רצון להתאמן עם כאלו שמתחת לרמתו באופן משמעותי ובגלל שגם ככה יש מעט מתאמנים ברמות הבכירות אתה נשאר עם עוד הרבה פחות לאימון שכזה מין הסתם אם זה יצליח לו שיהיה לו לבריאות, אני בספק שכך יהיה

no gi

New member
אני חושב שהרעיון הוא יפה ויכול לצמוח

השאלה שלי היא איך ומי יקבע את הרמה של האנשים שיגיעו למפגשים, ואם בכלל

למעלה