חגיגות אוקטובר

אורי_ח

New member
חגיגות אוקטובר

אוקטובר השתא הוא החודש בו אלפי משפחות בישראל "חוגגות" 28 שנה לנפול יקיריהן במלחמת יום הכיפורים. חודש עמוס לכל הדעות. אכן, ימי זיכרון נוגעים בימי הולדת, אסונות רודפים שמחות ("ורסאי" - כמה סמלי), ששון פוגש יגון. אין לנו כבר "סתם ימים" פנויים בלוח השנה. כן, גם דבורה שלי חגגה בחודש הזה יום הולדת עגול בהחלט. ובשבוע הבא ניזכר באמא שלה, שבשלהי אוקטובר 96 נפטרה בייסורים. חמש שנים. באוקטובר הזה נרצח רחבעם זאבי, "גנדי". מתי נרצח גנדי המקורי? איני יודע. השוואה מעניינת: שניהם היו אוהבים דגולים של ארצם - מולדתם ונאבקו לעצמאותה. זה נרצח משום שדגל במיליטנטיות חסרת פשרות. זה הטיף לפציפיזם ואי אלימות. שניהם היו בד אדום מול עיני שונאיהם ומשכו אליהם את כדורי המתנקשים. Oktober Fest - כך קרוי חגם של הבווארים העליזים ותאבי הבירה. הייתי שם רק לפני שבועות אחדים. חזיון מדהים, אלפי אנשים ונשים, רבים מהם בלבוש מסורתי, גודשים שולחנות עץ ארוכים ולוגמים את המשקה המקציף מכוסות ענק. בני ואנוכי העדפנו את סחרחרות הענק שטישטשו את מוחותינו וקירקשו את בני מעינו. אוקטובר כבר עובר חולף ועל נובמבר שאחריו אפשר יהיה לומר אותן מלים בדיוק, רק להחליף את השמות. השני לנובמבר הוא יום הולדתי. נורא קל לזכור: הצהרת בלפור! אמא שלי הציונית תכננה שיצא ככה, והאמת שכבר היה כמעט חצות וכמעט "גלשתי" אל השלישי ואכן הבירוקרטים הפסיכים (שהיו כבר אז) רשמו לי בת.ז. את השלישי. מילא. חוץ מזה בהתחלה חשבו שיצאה שם בת והחליטו שיש להם אסתר, לזכר הסבתא. ואם למישהו עדיין קשה לזכור, צריך רק להוריד יומיים, כי ברביעי כבר יש לנו את יום הירצחו של רבין. 6 שנים בלעדיך, חבר, ובזאת אני גומר. שמרתי על המינון?

../images/Emo24.gif מינון? איזה ידע באסונות,

טפו טפו נגד עין רעה (לא מאמינה באמונות טפלות..) מקווה שאתה טוב גם בחגיגות!

אורי_ח

New member
חגיגות? יש לי יום יום חג

יש לי חג יום יום הללויה מי שמכיר אותי קצת יותר יודע שיש לי סיבה טובה לעלוז. מי שמכיר אותי קצת פחות אולי יטול ממני קמצוץ של אופטימיות. אני בהחלט אוהב חגיגות, אבל קטנות כאלה, משפחתיות, בלי חצוצרות וזיקוקי דינור. וזה שאני משתתף בפורום הזה אינו עומד בסתירה. נכון שאפשר למצוא פורומים אחרים, עליזים וחגיגיים יותר מ"שכול ואבדן". אבל לפורום הספציפי הזה אני חש שייכות. זה כמו בית אהוב, למרות שתכיפות הביקורים שלי אינה כבעבר (בין השאר כי נמצא פיתרון מניח את הדעת לבעיית שנת הלילה שלי שחדלה מנדודיה). קודם כל יש לי פה את מיכל ועוד חברים ותיקים שעשו אתי כברת דרך. אני אוהב גם את ה"חדשים", שעם כל הדומה תמיד אני מוצא גם את השונה והמיוחד לכל אחד ואחת, ואני מוצא עניין (כצופה בדיעבד) בדיאלוגים מרתקים / משעשעים, או גם וגם, ולפעמים אפילו סתם. לפי החיבוק המקדים והחיוך הזורח בסוף אני יודע שלא התכוות לדברייך בסרקזם כי אם ברוח טובה. באמת שליקוט אסונות אינו תחביב אצלי. עובדה שעזרא טרח והביא כמה השלמות לאירועי אוקטובר שזרחו מפרכוני ההולך ומסתייד. הרבה שמחה לך, אוזן רגישה ולב רגיש (דפנה?) וליל מנוחה. אורי

מתי נרצח גאנדי? תלוי למי אתה מתכוון

כדי לשמור פה על האיזון - עזרא יתן לך שני גאנדי: מהאטאמא - 30 בינואר 1948 (על ידי הודי אינדי שחשש שגאנדי מחבב יתר על המידה את ההודים המוסלמים שהפכו להיות אז פקיסטנים); ראג´יב - 21 במאי 1991 (על ידי מתנקש טמילי, כנראה כנקמה על שליחת הכוחות ההודיים ל-סרי לנקה). שניהם גאנדי, כמובן. וכדי לשמור עוד יותר על האיזון - הנה משהו ממקום אחר על האיזון בין האוקטובר המר לבין המר-חשוון. הקובץ מצורף.

למעלה