חגיגות היום הארוך, הדרך

Justin Angel

New member
חגיגות היום הארוך, הדרך

את היום הארוך ביותר בשנה האחרון (ב21 ליוני) אני וחבררי החלטנו שנחגוג שעם השמאנים מבית הספר הראשון בישראל לתרבות אינדיאנית ושמאניזם "הרוח הגדולה". הטקס עצמו התרחש בארבע בבוקר מה שדרש מאתנו (תושבי ראשון לציון) לצאת יחסית מוקדם וברכב. יום לפני דיברתי עם יוטבת ובדקתי את האופציה להגיע איתהכנהגת לשם, בעיקר כי היא הנהגת היחידה עם רישיון בחבורה. נאמר שאם היא תזכה לישון בצהריים, אז כולנו ניסע לשם איתה. אז יוצאים לדרך. בערך בעשר וחצי ביום שישי בערב, אני שם לב לעובדה מדהימה: השעה עשר וחצי. אין עוגה, אני עדיין לבוש בפיג'מה, המטה הנייד שלי לטקסים ולטקסי שמש לא בנמצא, ובנוסף להכל - אני צולע. אז בטריק מדהים של שימוש ביכולות המדהימים שלי לעבוד תחת זמן הכנתי עוגה מדהימה, התלבשתי והתקלחתי (אני לא זוכר בדיוק באיזה סדר), מצאתי והרכבתי את המטה הנייד שלי, והשקתי את העציצים. הקטע האחרון על העציצים לא כזה קשור, אבל עדיין, חשוב להסב תשומת לב לפרטים הקטנים. ובאמצע שאני משקה את הנענע והפטרוזיליה מחוץ לחלון יש טלפון ואלו ליאת ואלון שהגיעו למסקנה שלצפות בי משקה את הנענע והפטרוזיליה מחוץ לחלון זה אחד מההנאות הגדולות בחיים. השעה הייתה בערך חצות (למרות שגם ליאת ואלון, וגם יוטבת הקדימו בחמש דקות שלמות), וכולנו יצאנו מהבית שלי. בעיה קלה, מישהו חשב שזה יהיה ממש מצחיק אם ישימו מסלול מכשולים ביציאה\כניסה מהבניין שאני גר בו בטענה של "אנחנו משפצים", אני כמובן מעל לדברים (פשוט כמשמעו) וקצפתי בתנועה אקרובטית משובחת עם עוגת הקרם בידיים שלי. נשמע כמו מתכון לאסון? טוב, העוגה שרדה יחד עימי. אבל עדיין הייתה צפוייה לנו נסיעה משעשעת של כמה שעות ואני צריך להחזיק במשך כל הנסיעה עוגת קרם בידיים. במהלך הנסיעה הלוך עברנו ליד מראות מהממים: דבר ראשון היה את זריחת הירח שהיה פשוט כתום-אש מדהים ואחרי ניסיונות עזים בידי כולנו לתפוס אותו עם האצבעות ולשים בכיס - וויתרנו על הרעיון באופן זמני. אחר כך היה את תחנת הכוח בכביש חוצה החוף שנראתה כמו טירה עם כל האורות האלו ואני למדתי משהו חדש - כביש החוף נקרא ככה כי הוא עובר ליד החוף. עברנו ליד כמה נחלים משעשעים ולבסוף אחרי ואדי-ערה ואחרי השלט שצריך לפנות ימינה לג'אנין, עברנו בכביש הסרגל דרך ענן! ענן! הוצאתי את היד החוצה ובמכונית שהייתה בערך ב100 קמ"ש זה לא היה הרעיון הכי טוב, היד שלי חזרה קרה כקרח אבל אני נהניתי :) עצרנו בטיילת בטבריה בזמן שאני במעשה התגרות ברור מספר בדיחות ערסים, ואז הושתקתי לאלתר. נכנסו למסעדה חמודה ואכלנו כמות נאה: כמה קילו צ'יפס, סטייקים, טי-בונס, פרגיות, כבד, קציצות ויוטבת לקחה מרק ואוכל שפנים. משם נסענו לאזור הטקס וזה כבר היה בערך בשלוש וחצי בבוקר. אחרי שנכנסו לקיבוץ\מושב ארבל וטעינו בדרך התקשרנו לטרה (השמאנית המקסימה מהרוח הגדולה) ואמרנו לה שנאחר מעט, בהתחשב בעובדה שלפני שעתיים התקשרנו אליה ואמרנו לה שאני כבר שם זה באמת הייתה הפתעה. בזמן שהלכנו לאיבוד ראינו פרות ישנות ואלון השתעשע ברעיון של לקחת חלקן כמזכרת, אחרי שיכנוע קל מאתנו הוא זנח זמנית את הרעיון (זאת אומרת, עד שחזרנו באותה דרך והוא טען שיש אחת בתא המטען). בחלק ב': הגענו והטקס עצמו.

רעיון לאלון בקשר לפרות ../images/Emo80.gif

פרות כיודע ישנות בעמידה, אז רעיון חביב, רוץ מהר תפיל פרה ותברח... נישמע מרושע, ממש!!! הפרה לא מרגישה את זה, ולמה לעשות את זה?! רק כדי לראות את הפרצוף של הפרה:"מה אני עושה פה?!"

פעם ישנתי (לא בעמידה)

ומעלי, בלי ששמתי לב, נעמד פר, ונרדם. עכשו כשאני אומר פר, אני מתכוֵּן לפר. פר בגֹדל שלשה פרים בערך. כשהתעוררתי, ראיתי את נגה השחר המקסים בערפילים מלטף את הבקעה הירֻקה, ומעלי עץ האלון ש.. לא! זה פר ענקי! קפצתי מתוך שק השנה, והפר נבהל מאד למראה התולעת הענקית שמתפתלת מתחתיו, והוא החליט לקפֹץ. הוא קפץ לגֹבה של כשבעים סנטינטרים, ואני מצאתי את עצמי במצב מאד מביך: פר במשקל של יותר משלשה טון נמצא מעלי, והוא נופל. ובכן, סוף טוב הכל טוב - זכיתי לראות את הפרצוף "מה אני עושה פה?!" על פניו.

Justin Angel

New member
איק...

רואה? זה מה שקורה שמטיילים מחוץ לבית יותר מדי, או שהעץ והפר היו בתוך הבית? אגב, היית במרחק אכילה סביר מפר ונתת לו ללכת? בזבוז נוראי של ארוחה איכותית :)

פעם הייתי בטיול...

ונתתי לפרה לאכול מידי... פרה חמודה, רק שחסמה לי את הדרך לסוף המסלול...

Justin Angel

New member
חגיגות היום הארוך, הטקס עצמו

אחרי שהגענו לחנייה, כולנו יצאנו מהאוטו וזכינו להביט למעלה בכוכבים. אז למרות היותי אדם שמטייל הרבה, אני עדיין גר בראשון לציון שזה אזור שלפי כמות זיהום האוויר לא אמורים אפילו לראות את הירח המלא. מה להגיד, כוכבים, כוכבים ועוד כוכבים, וכמובן לבנה. ואז יוטבת שלפה עוגה מתא המטען ששקלה בערך כמו תינוק שמן (פחות או יותר) שהיה לנו את העונג המפוקפק לסחוב אותה. רק לציין שזה היה ארבע בבוקר, ולשבת על מגרש החנייה בשעה הזאת היה מספיק דומה למיטה בשביל כולנו כדי להירדם. אבל לא נרדמנו, יותר נכון נשכבנו אחורה ובהינו בים הכוכבים שבאוקיינוס החלל. אין מה להגיד, מ-ה-מ-ם. חיכינו בשטח משהו כמו עשרים דקות חצי שעה, והמשכנו הלאה. התחלנו ללכת לכיוון מצוק ארבל, ואחרי עוד הליכה ארוכה (שבמהלכה אני התעקשתי בצורה מאצ'ואיסטית אינפנטילית להחזיק את העוגות ובכך לקרב את עצמי באופן מסוכן להתקף לב, עד שיוטבת לחצה עליי להתחלף). הגענו לאזור הטקס. עוברים את הטיהור הטקסי במרווה. אמא אדמה אוהבת גם אותי! יאיי! מתיישבים בנוחות על סלע ענקי, לא לפני שבוהים בנוף ואין לי אפילו מילים כדי טיפה ללכוד שבריר מהיופי של המקום המדהים הזה (איך שדרור אמר "אנחנו רק שחקנים, ההצגה האמיתיי כרגע בשמש"). משקיף לכינרת, על ישובים מוארים באורות רחוב (מה שנראה מקסים בחושך), ויש נוף של מושלם בלי הפרעה לכל כיוון. הוצאתי החוצה את המטה הנייד שלי. קרפדה טיילה ליד יוטבת. והטקס התחיל. עכשיו, למי שלא היה בטקסי חג של השמאנים, אין מה להגיד זאת חוויה מעשירה ומאושרת מאוד. ברוב הטקסים האלו נוכחים חלק\כל מהרוחות המדריכות שלהם. הרוחות המדריכות שלהם הן: אבן אדומה מנקודת שהיא זקנה נחמדה ומקסימה מלפני 3,000 שנה, עורב לבן ששר ורוקדת בסערות שעושה כישופים דרך שירה. הטקס מתחיל עם זה שדרור מפנה את עצמו ונותן לאבן אדומה מנוקדת לדבר דרכו. אישה זקנה מקסימה. אבן אדומה מנוקדת הנחתה את הטקס והתחילה בסיפור. הסיפור שסופר הלך בערך ככה: לפני הרבה מאוד זמן אישה עשתה מעשה נוראי כלשהו שאפילו זקני הכפר לא ידעו או זכרו מהו הם רק ידעו לספר שהדבר היה כל-כך נורא שהאישה נזרקה מצוק גבוה על ידי אביה בגלל המעשה. בזמן הנפילה האישה המסכנה נחבטה בסלעים, בענפים ובצוק עצמו עד שלבסוף נחטה בתוך האדם אשר למרגלות הצוק. בתוך האגם הדגים התחילו לכרסם את בשרה עד שלבסוף נשארה שלד. זקני הכפר ושאר האנשים רק ידוע שהמקום מקולל. רצה הגורל והיה דייג אחד שלא ידע על כך והוא הגיע למקום וראה שהוא ריק לחלוטין מדייגים אחרים. הדייג ששמח על מזלו הטוב למצוא מקום בלי תחרות הטיל את חכתו למים. אותו דייג תפס בקרס החכה את השלד של אותה אישה מסכנה, והרי הדייג שהרגיש בחכתו כזה "דג" שמן וכבד היה עוד יותר שמח. הוא התחיל לעלות את "הדג", וביינתים עסק כנראה במלאכה אחרת שגרמה לו לא לשים לב שהשלד עצמו מרחף מעל פני המים. כאשר לבסוף סובב הדייג את ראשו והביט על השלד הוא נבהל מאוד מכיוון והשלד היה מחריד למראה היות והיה מלא באצות, וקונכיות והושחר על ידי השנים. מה להגיד, אתם לא הייתם מפחדים? הדייג קפץ ישר למשוטים של הקנו והתחיל לחתור בקצב בזמן שהשלד המסכן עדיין היה תפוס בחכתו. הוא חתר, חתר וחתר וכל פעם שהוא הביט מאחוריו השלד המסכן עדיין היה שם. והוא חתר, וחתר וחתר ועדיין השלד היה מאחוריו, עד שלבסוף הגיע ליבשה. הדייג תפס מהר את ההחכה והתחיל לרוץ. והוא רץ ורץ ורץ וכל פעם שהביט אחורנית השלד היה עדיין שם. השלד במהלך כל הריצות האלו התחיל כבר להתפרק ולהתבלגן, הרי הוא הוא היה סה"כ שלד. והדייג רץ עד שהיא לתוך האיגלו שלו, ונכנס מהר לבפנים עם החכה שלו. הדייג היה בטוח שבתוך ביתו הוא היה מוגן מן המפלצת המחרידה. הדליק מנורת שמן עם שערה שלו בכדי שיהיה אור, והוא צרח מרוב פחד שראה את השלד המחריד והמבולגן על אחד מקירות האיגלו (אבן אדומה הדגימה את הנקודה בכך שגם היא צרחה ונופפה בידיים). ואם ממעשה חמלה ואם שלא הוא ריחם על השלד המסכן שכבר היה מבולגן לחלוטין, למשל עם יד בתוך החזרה ועוד יד מאחורי הראש ובכלל בלאגן. והדייג סידר את השלד עד שהוא היה מאורגן יפה. והדייג שהיה עייף מכל הריצות הלך לישון. בזמן שחלם מסיבה לא ידועה נפלה דמעה על הלכי שלו. השלד שראתה זאת מרוב צמאון שנגרם מכך שלא שתתה מאות שנים מפאת שהייתה בתחתית הים המלוח, לגמה את הדמעה והרוותה את צמאונו. היא הרגישה את ליבו של הדייג (אבן אדומה מדגימה גם כאן ועושה קולות של לב אנושי) ושלפה אותו החוץ מן החזה שלו. עם המוזיקה שסיפק הלב של הדייג *פום פום* *פום פום* *פום פום* היא השלד שרה לעצמה גוף חדש. היא שרה ושרה ושרה עד שלבסוף היה לה גוף חדש. והיא נכנסה מתחת לשמיכה עם הדייג, ובמהלך כל הלילה הם רקדו ריקוד של אהבה. הפואנטה של הסיפור הייתה ליידע אותנו שזה זמן של יצירה, שבאות אלינו עם הזריחה שהחלה שלוש אלומות של אור אחת מן הארצות התחתונות, אחת מן השמיים והחלל ואחת מהעולם סביבנו, וכל אלו באות בכדי ליצור עמנו דבר חדש. במהלך הטקס היה עלינו גם ליצור מעצמנו דבר מה חדש. המשך בהודעה הבאה

Justin Angel

New member
המשך

חילקו לכולנו שקיק מגניב בצבע זהב, עם צמחים ודברים אחרים וכמו כן אבן קטנה וחמודה עם שלוש נקודות אליה בצבעים שונים. ואז משהו פחות כיפי קרה, שחר (לשעבר: אופיר) נכווה. הוא היה צריך להזיז מאמצע המעגל את הכדים עם החלב הבוער וכנראה שהרים את זה לא נכון, לא ראיתי בדיוק מה קרה כי מצמצתי אבל מה שראיתי זה שחר קופץ אחורה בזמן שהיד שלו עולה באש. אז מצמצתי שוב, והוא כבר לא עלה יותר באש. מאוחר יותר בערב שהתקשרתי לשאול מה שלומו אמרו שהיו לו כוויות ממדרגה שנייה. רק לציין, שחר המסכן. אבל מה? אמיץ. עכשיו בדיוק באו הקטעים ששחר היה נחוץ בהם והוא לא איכזב בשום רמה. כדי להוסיף לשקיקים שלנו עוד דברים היה מוט ענקי עם הסמל של יסוד האש (משהו כמו גובה של שלוש מטר). את המוט החזיק שחר, ועל המוט היו נוצות צבעוניות שהשמאניות החמודות תלשו מהמוט בזמן שהן רקדו בתוך המעגל וגם כחלק מהריקוד חילקו נוצה לכל אחד. שני דברים ראויים לציון, הראשון הוא ששחר נראה כאילו הוא עומד לבכות אבל הוא לא בכה והחזיק את המוט הזה שכנראה היה יחסית כבד עם שני הידיים למרות שאחת מהן הייתה שרופה עם כוויות מדרגה שנייה. הדבר השני הוא שבמהלך הריקוד הייתה שירה ברקע של אחד מהרוחות המדריכות של השמאנים, עורב לבן. עורב לבן שר, וממש יפה (למרות שאני בטוח שחלק מהקרדיט גם צריך ללכת לדרור על מיתר הקול המפותחים היטב שלו). הריקוד היפה עם השירה האיכותית נראו ונשמעו נהדר. אחרי הריקוד בא קטע שליאת ואלון אמרו לי לפחד ממנו, השירה של רוקדת בסערות (הרוח המדריכה השלישית של השמאנים מהרוח הגדולה). לפי מה שהם אמרו זה הולך לכאוב מאוד לאוזניים. אחרי שדרור נתן לרוקדת בסערות מקום בגוף שלו, ליאת עשתה לי את הסימן האוניברסלי שאומר אחד משני דברים: "תברח או תסתום את האוזניים" או "יש לי סלק באוזניים", בכל מקרה המצב נראה אבוד. אבל אם ככה רוקדת בסערות עושה כישופים, מי אני שאבקר. למען האמת, אני דווקא אהבתי את הצווחות חסרות-ההיגיון האלו ואת התבנית הכמעט מתמטית בהן. מזכיר לי אופרה נארנית. בכל מקרה, מאוד יפה וכל הכבוד לדרור ולרוקדת בסערות. היה בהן איכות כזאת של משהו שאי-אפשר בדיוק לשים עליו את היד, אבל עדיין הייתה שם. אחר כך נודה לי שהיא לא השתמשה בקול של דרור למקסימום, אחרת הייתי מתחרש. ואז נגמר הטקס, שבידי מגל שעליו היה תלוי השקיק עם הנוצה הירוקה שקיבלתי, הצמחים והאבן. אני נהניתי :) לאחר מכן, הולכים לראות מה שלום שחר ומסתבר שהוא פונה לבית חולים (בערך באותה נקודה נקלטה שהוא נכווה). טוב, מה להגיד טקס משובח ואיכותי כמו שטקסים שמאנים אמורים להיות. עכשיו, אני דרואיד מתלמד ליבארלי וחמוד והכל, אבל אני עדיין רציתי לעשות את הטקס שלי. ניגשתי לקצה המצוק. אין מה להגיד, נוף מהמם. הכנרת, עם אור השמש של היום הארוך והירח עדיין בשמיים מעל. מדהים. אחרי הכמעט-טקס שלי הלכתי לשתות מים והמשכנו לדבר וכך הלאה במשך עוד חצי שעה. ויצאנו הביתה בערך בשבע וחצי. בדרך דיברנו על הא ודא ובעיקר עליי בזמן שיוטבת נוהגת, ואלון וליאת יושנים כמו תינוקות שמנמנים. ובקיצור, הטקסים הללו מומלצים מאוד, הם שילוב מנצח בין השמאנים האיכותיים, התכנים המקוריים, הטקסים המיקצועיים, הרוחות המנחות החמודות, המקומות האקזוטיים והמיוחדים, קהל קשוב, ובטקסי לבנה אוכל מדהים. עשר מתוך עשר כוכבים.

גם אני רוצה

כשקראתי את כל תאורי הטקס והדרך אליו קנאתי מאד, אבל גם הזדהתי מאד (כמה פעמים נסיתי לכיֵּס את הירח.. והצלחתי רק פעם אחת) אך דבר אחד עודד את רוחי אכולת הקנאה (רשפיה רשפי אש, שלהבתיה!) - גם לי היה טקס מדהים על מצוק הארבל!!! משנכנס אדר מרבים בשמחה, אך מה לעשות כשהוא מלא וזורח באור מקסים?? תשובה: מרבים מאד מאד בשמחה! לכן יצאנו אל הארבל וצלמנו לאור הירח שנסך שביסים לכנרת שהשתקפה בשלש השתקפֻיות ובעליונה השתקף הירח ובכן הכל היה הזוי מאד קשה לי לזכר מה בדיוק קרה אבל הכנרת התמלאה בסוף וזאת הוכחה שהיה טקס מֻצלח ויש גם קטעים מצֻנזרים וזה מזכיר לי גם את ענין כיוס הירח שהצליח ואיני יכול לפרט בענין כי השב"כ היה מעֹרב בפרשה והתחיבתי כלפי איזה תפוז פעם לא לפרסם דברים שיפגעו בבטחון המדינה ואולי עינתי תוכל לפרט בענין הטקס אני, כאמור, הייתי מֻקסם מכדי לזכֹר. אבל יש תמונות

איזה אדר זה היה? א', לא?

ובכן, אני לא זוכרת הרבה יותר ממך, רק שזה נגמר בכיוס פנסך כגמול על כיוס הירח שכלל לא היה קשור למאורע. (כן בטח.) וגם שהאויר היה שקוף והאור היה אטום, והכנרת נראתה כמו ערפילים. "וכיוון שנתיישבה אצל המקלדת..." אז ביום הארוך ביותר התעוררתי מהשמש אחרי שנרדמתי מתוסכלת בלילה על כך שלא עשיתי כלום. השמש היתה די חזקה אז חשבתי שכבר עשר או משהו אבל הצצה חטופה בשעון למדה אותי שסביבות שבע. אז קמתי, ובלי ממש להבין מה אני עושה ארזתי תיק עם אוסף דברים משונים: שמן זית, גפרורים, פינג'ן, סדין, מים, אולר, פנקס, עט, מרוה רוזמרין ולבנדר- וטישיו. ואז יצאתי לדרך. נזכרתי שלפני שבאנו לגור בתובל, כלומר לפני איזה ארבע-חמש שנים, הייתי באיזה ארוע בחורשת אקליפטוס זעירה אך ממש מרשימה, שמשום מה לא הייתי בה שוב לאחר מכן, וזכרתי שאמור להיות שביל שמוביל אליה מהתצפית (שלא הלכתי בו מעולם.) אז התחלתי ללכת. היה שם אור חזק מאד אבל עדין, וגם האויר היה כזה. אז כך הלכתי לי על שפת המצוק, רציתי לדבר עם הצפורים והקוצים אך קולי היה כה אפסי לעמת הכל שהתבישתי לדבר בו. לא אלאה אתכם בפרטי כל ההליכה הארוכה, שכן אני זוכרת ממנה קוצים וציוצים רבים ואת תגובותי אליהם, רק אומר שהגעתי לבסוף לחורשה וגיליתי לידה מטעים חדשים של משהו לא מזוהה, ועוד גיליתי שלצערי הרב המחצבה הגדולה מתקרבת אליה. אך בטרם העזתי בכלל הכנס אליה, רציתי לבנות במה לרוח המסוימת שנשבה אותו בקר, המדהימה והעצמתית שבאה מן הים, אך לא עלה בידי להשלים אותה. (איני יודעת לבנות במות... אולי אשוב לשפצה ביום מן הימים הקרובים.) נכנסתי לחורשה סוף סוף, ביראת כבוד שכן היתה מרשימה עוד יותר משזכרתי. היא הזמינה אותי למדיטציה וקמתי ממנה חדשה וחזקה. (אח"כ נסיתי להדליק אש קטנה כדי להכין תה אבל לא הצלחתי. ומשום מה את כל הדברים שלא הצלחתי לעשות לא ראיתי אז ככשלונות ובכלל לא היה לי אכפת.) ואז חזרתי מסביב, מופתעת לגלות כמה הדרך מהכביש קצרה, וכשעליתי לישוב התרגשתי כמו נודת... יש אלהים במקום הזה, ואני לא ידעתי עד כמה!

Justin Angel

New member
לכל מי שרוצה לחלוק

חוויות, טקסים ובכלליות מה הוא עשה ביום הארוך מוזמן מאוד לעשות זאת בשרשור הזה. אני בטוח שכולנו מצפים לקרוא :) ברכות זוהרות ומקווה שנהניתם מהחוויות שלי

gwizard

New member
ואת מי זה מעניין ?

למה אתה פותח עץ חדש ומספר על החוויות שלך שלא מעניינות אף אחד ? למי אכפת כמה זמן נסעת ואיזה מרחק עברת. פרסם את זה בפורום טיולים. אתה מבזבז את המקום היקר של הפורום וגורם לכך שהפורום נראה כאילו טיילה בו פרה שהוציעה זנב במהירות 100 קמ"ש מפתח הרפת. אתה מעליב את הצימחונים ביניינו בסיפורים על כל הבשר שזללת. ודבר אחרון חביב, אתה מעכיר את אווירת הפורום בכך שאתה מעלה דימויים מכוערים של ג'סטין בפיג'מה. ומה הקשר לפאגאניות ??? טקס שאמאני זה דבר אחד, אבל סיפור ההגעה המשעמם לטקס כזה, זה משהו אחר. ומה עם צער בעלי חיים ? אתה חייב להעלות דימויים של התעללות בפרה המסכנה ? תחשוב שהייתה כלב והיו מעירים אותך באמצע הלילה ?! לא נעים, נכון ? נכון שזה לא נעים שעושים לך את זה ?

Justin Angel

New member
אם היית מחכה

לפני שהיית צולב אותי, היית רואה שאני השקעתי וכתבתי ופירטתי על הטקס. הקשר של זה והפורום הוא שאני: א. חלקתי חוויות ב. סיפרתי בפרוטרוט על טקס שמאני שהייתי בו ג. מעודד אנשים להגיע להגיע ולהיחשף לטקסים המהממים הללו ברכות זוהרות ואני לא מתכנן לכבד את ההודעה שלך בתגובה עניינית

gwizard

New member
להוריד את ההודעה של פירוט הנסיעה !

לא רלוונטי ופוגע !!!

Justin Angel

New member
הוא מאוד רלוונטי

לפחות לדעתי. איכות הכתיבה שלי היא איכות הכתיבה שלי, אם איכות הכתיבה שלי לא אהודה ואהובה על ידך באמת ובתמים ולא כניסיון ילדותי להוריד מקרני, תרגיש חופשי לא לקרוא ולהגיב להודעות שלי מעתה והלאה. ואתה לא זה שהצעת לצלות אותי ולחלק לאנשים בפיקניק? חשבתי שדווקא אתה תהיה זה שיתמוך מאוד באכילת בשר. ברכות זוהרות אלון, ואולי כדי ומומלץ שתירגע לפני ההודעה הבאה

gwizard

New member
אני הזמנתי אותך להשתתף.....

פעמיים, אם זכור לי ואתה סירבת עקב בגרויות....וכן אני בהחלט חובב בשר, אבל לא מפרסם את התהליך בפומבי ! וזה לא הסגנון כתיבה שלך שמפריע לי, אלא העובדה שאתה חושב שזה מעניין ולגיטימי לעשות את מה שאתה תוקף אחרים. ואתה עוד תשמע ממני בכל הדרכים האפשריות.....וזה איום.

kat re

New member
גו אלון

זכור לי משהוא על הורדת רמה??? בגלל התיאור של ג'סטין בפיג'מה ירדה לי הרמה כי עכשיו אני לא אשן בלילה.. לא נראה לי שפאגאניות זה סיפורי אלף לילה ולילה ע"פי ג'סטין.. ועכשיו ברצינות.. אתה רוצה לחלוק חוויות תחלוק, כל סיפור ההגעה שלך לא רלוונטי, סתם תופס מקום יקר בפורום ופשוט משעמם... תשים לב שאתה לא עומד מאחורי המילים שלך.. אתה אומר שלא תגיב ואתה בכל זאת לא מצליח לסתום את הפה.. אין לך חיים... תראה דובוני איכפת לי (זאת לא בדיחה). כמו שכבר אמרתי לך היום אל תיצור שתי מערכות של ערכים בפורום.. אתה מטיף למשהוא.. תעמוד בו ואולי אנחנו נחליט לקחת ממך דוגמא.. כשאתה מטיף למשהוא ולא עומד בו בעצמך אתה מצטייר כמו רבי יהודי מצוי... אנא קח לתשומת לבך.. הפעם אני לא אאחל לך יום קסום כי הוא פשוט לא מגיע לך!!!:)

kat re

New member
אוקי אני אחזור שוב והפעם לאט

כדי שגם אתה תבין.... תיאור הטקס - טוב תיאור כל הדרך מהבית לטקס - רע.. בדיוק כמו שאמרת מה זה קשור לפורום?? נכון שזה לא כיף כשאומרים לך מה לעשות ומה לכתוב???!! אני לא איבדתי שום דבר.. להיפך הבנתי סוף סוף כמה נשבר לי מילד קטן שחושב שהוא יותר טוב מכולם ויודע יותר טוב מכולם.. ומה עוד שכולם שותקים לו.. אז אני הפסקתי לשתוק... אתה מגזים, אתה מעליב אנשים אתה מטיף מוסר לאנשים כשאתה בעצמך לא עומד מאחורי המילים שלך... דיי נמאס, נשבר, חלס... מי קבע מה מותר להגיד בפורום ומה לא??? אני מבינה על לא לקלל , לא לפגוע באנשים וגם לא לאיים עליהם ברצח, דברים שאתה עשית לא פעם ולא פעמיים.. אז מי אתה שתטיף מוסר למישהוא??? ותשים לב לתגובות שלך... על מה שחשוב אתה לא מגיב... ואם לצטט משהוא שאמרת לי : אתה אמרת שאתה עובר על חוקי הפורום בידיעה שההודעות ימחקו... זה עושה את זה בסדר- אז זהו שלא.... אני מאוד מקווה שאנשים שחושבים כמוני סוף סוף יביעו את דעתם....

למעלה