חגיגות ה- 30

darmha

New member
חגיגות ה- 30../images/Emo65.gif../images/Emo102.gif../images/Emo151.gif

בימים אלה חוגג Kwan Um School of Zen 30 שנה להיווסדו. 30 שנה עברו מאז שחבורה מרתקת של אנשים התגודדה סביב זן מאסטר סונג סאן בצפון מזרח ארצות הברית לחיות, לתרגל וללמוד זן ומדיטציה. כיום ישנם 90 מרכזים בכל רחבי העולם. וואו. זה באמת משהו. אבל זן מאסטר לימד רק דבר אחד מאוד פשוט לאורך כל השנים הללו, וכל מי שפוגש את מורי בית הספר שלנו יודע שגם הם מלמדים את הדבר הפשוט הזה. למעשה כל בית הספר, ספריו, חוברותיו, מוריו ותלמידיו כולם עוסקים כל הזמן בדבר הפשוט הזה. מהו הדבר הזה אתם שואלים? הנה סיפור קטן להבהרתו: לפני 30 שנה בהרצאת זן באוניברסיטת ייל בארצות הברית שאל זן מאסטר סונג סאן את אחד הנוכחים: מה שמך? התשובה הייתה: הנרי. ז.מ. סונג סאן צחק ואמר: אה, זה רק השם של הגוף שלך אבל מה השם של האני האמיתי שלך? דממה מהולה במבטים מעורבים השתררה בחדר.. עד אשר, בקול חלוש שבקושי נשמע, באה התשובה - לא יודע. כן, ענה ז.מ. סונג סאן בעליצות, המיינד שלא יודע הוא בודהה. ובסוף ההרצאה אמר: רק לך ישר, לא יודע, אשר צלול ובהיר כמו החלל, בקרוב תזכה להארה, ותציל את כל הברואים מסבל. בחגיגות העשרים לבית הספר נשאל זן מאסטר סונג סאן מהי המהות של הוראתו? תשובתו הייתה קצרה: כל חיי לימדתי רק: שמור על מיינד צלול - לא יודע - ואם אתה עושה משהו פשוט תעשה את זה. זה הכל - אבל אף אחד לא מקשיב" אז כאן בישראל 2002 האם יש מי שיקשיב ללימודים הפשוטים האלה? איתכם בדרך יובל

אינקה

New member
../images/Emo20.gif שיחות )

שיחה מספר אחת ש: מהו השם שלך? ת: X ש: לא, זהו רק השם של הגוף שלך - מהו השם של האני האמיתי שלך? ת: על מה אתה מדבר? X זה השם שלי! על איזה אני אמיתי אתה מדבר? ש: האני האמיתי הוא זה שאומר: הגוף שלי, השם שלי... ת: על מה אדוני מדבר? אני זה שאומר שהשם שלי X!!! ש: המממ... לא לימדו אותי בקורס זן-מאסטרים מה עושים עם אנשים כמוך. נראה לי שכדאי שתמדוט שנה שנתיים רצוף, תלבש סוודר ותשתה תה חם. אולי זה יעזור.
שיחה מספר שתיים ש: מהו השם שלך? ת: X ש: לא, זהו רק השם של הגוף שלך - מהו השם של האני האמיתי שלך? ת: על מה אתה מדבר? X זה השם שלי! על איזה אני אמיתי אתה מדבר? ש: אם אתה חש כי אתה מכיר את האני האמיתי שלך, הרי שלא נותר לי מה ללמד אותך. תודה לך. :)
שיחה מספר שלוש ש: X זהו רק השם של הגוף שלך - מהו השם של האני האמיתי שלך? ת: על מה אתה מדבר? X זה השם שלי! על איזה אני אמיתי אתה מדבר? ש: אם אתה חש כי אתה מכיר את האני האמיתי שלך, הרי שאין לי מה ללמד אותך. תודה לך. :) ת: לא, איני מכיר את האני האמיתי שלי, התכוונתי לשאול - מהו האני האמיתי הזה שכולם מדברים עליו? אני מרגיש שיש לך מה ללמד אותי, אבל אני לא מבין למה אתה מתכוון. ש: מה אתה חושב שאני יכול ללמד אותך? ת: לא יודע... ש: השאר במצב זה של "לא יודע" - זהו האני האמיתי שלך...
שיחה מספר ארבע ש: מהו השם שלך? ת: הציפורים דואות מעל ההר / הענן מכסה הכל / האם צליל הוא שאלה / מה ישאר בסוף ההד? ש: המממ... אתה רוצה לדבר על זה?
שיחה מספר חמש ש: מהו השם שלך? ת: מי השואל?

dream2

New member
יובל../images/Emo24.gif

יש סיפור אחד שזן מאסטר סונג סאן מספר על התקופה שהוא היה חולה בבית חולים והרופאים המליצו לו על כל מיני שטות מדיטציה כדי ל"תקן את הגוף". זן מאסטר סונג סאן אסף אותם ולימד אותם שיעור בזן: הוא אמר להם מדיטציית " לתקן את הגוף" היא סוג של מדיטציית יוגה בריכוז. מדיטציה זאת נותנת לגוף לנוח להתחזק. חלק מאנשי היוגה רק יושבים ונושמים החוצה ופנימה, ולפעמים הם יכולים לחיות עד גיל מאה ואפילו היו חיים עד אלף שנה אם זה היה אפשרי. אך בסופו של דבר הם ימותו. מדיטצייה אמיתית פרושה להיות חופשי מחיים ומוות. נכון שלגופינו יש חיים ומוות אך לאני האמיתי שלנו אין חיים ומוות. אם תגיע לאני האמיתי שלך, אז גם אם תמות בעוד שעה בעוד יום או בעוד חודש זו לא בעיה.אם תעשה רק " תקן את הגוף" מדיטציה, ותתרכז רק בגופך יום אחד שיגיע היום בו תמות מדיטצייה הזו לא תעזור לך ולא תאמין בה פרושו של זה שזו לא מדיטצייה נכונה . אם תעשה מדיטציה נכונה להיות חולה לפעמים זה OK לסבול לפעמים זה OK למות יום אחד זה גם OK. בודהה אמר אם תשמור על מיינד צלול מרגע לרגע אז תשיג אושר בכל מקום".....

למעלה