חגיגות חג שבועות בעמק יזרעאל - יוגב, אלונים

svetlan

New member
חגיגות חג שבועות בעמק יזרעאל - יוגב, אלונים

אתמול, יום רביעי נסענו לעמק יזרעאל למושב היוגב למקום הנקרא - ורדים בכפר ולחוות התבלינים באלונים. לפי התוכניה של פסטיבל החלב בעמק - היה רשום שתהיה תערוכה של פרחים (ורדים), אף ציינו שתהיה תערוכת פרחים מרהיבה ובה מעל 50 צבעי פרחים! הסבר והדגמה על חיי הורד מתחילת גידולו ועד להפיכתו לזר מוכן, בזאר ענק של מוצרים חווה, פעילויות לילדים, תערוכת טרקטורים ועוד. כשהגענו בסביבות 11, המקום היה די ריק. שום תערוכה ושום תצוגה. היה דוכן קטן בו מכרו חסה, אספרגוס ואולי עוד איזה מין ירק. דוכנון של שמן זית דוכנון נוסף של כלי קרמיקה שנראו כשאריות של עבודות או מוצרים דוכן לימונדה למכירה. חנות ה"מפעל" די עלובה. שום תצוגה ושום כלום. זכינו למין הסברון חובבני במקום. ראינו איזו מכונה עם פס מסתובב ולידה כמה וכמה עובדים תאילנדים, שנראו מעט משועממים ממעט העבודה שביצעו. הצלחנו להעביר 10 דקות ונסענו. מכעיסה מאד ההטעיה שבפרסום! זו ממש חוצפה. בכל זאת טרחנו: שרפנו זמן הגעה, שרפנו דלק ומה? ממש כלום אחד גדול! לאחר מכן נסענו לאלוני אבא לחוות התבלינים. לעומת מושב היוגב השומם, המקום שקק חיים. היו המוני אנשים עם ילדים. צפוף מאד. המוני אדם עמדו בתור כדי לרכוש תבלינים או לאכול איזו פיתה. בחוות התבלינים יש מבחר מאד גדול של תבלינים, המונחים בצורה אסתטית ומושכת. מחירי התבלינים, לפחות בחלקם (בדקנו מחירים של תוספות שונות לאורז לדוגמא), היו גבוהים ממקומות אחרים. הגבינות שהוצעו למכירה גם היו יקרות - 17 ש"ח ל- 100 ג"ר. בסמוך נערך "פסטיבל" קליעת סלים. במתחם ישבו כמה "אומנים" וקלעו סלים. היתה גם תצוגת מוצרים, חביב. לסיכום: - ורדים בכפר ביוגב - אכזבה מרה. - חוות התבלינים - מקום נחמד מאד לבקר בו, ביחוד באם גם עושים סיבוב בישוב עצמו על בתיו המיוחדים, ניתן גם לעשות פיקניק בשמורת הטבע הירוקה שליד, אך לא במהלך החג! עמוס מדי, רועש מדי, צפוץ מדי.

א ב י ד

New member
תיקון קטן

אני חושבת שאתה מתכוון ל"חוות התבלינים" בבית לחם הגלילית, אלוני אבא זה מושב אחד לפני. בהחלט מקום שווה ומפוצץ בחגים

YYYYYYYYY../images/Emo10.gif

בהחלט מרגיז
התחושה הזו , לנסוע את כל הדרך אחרי פרסום מבטיח , להגיע ולגלות שתחת הכותרת פסטיבל בעמק מסתתר איזה מיזם חובבני זה מקומם. אני מציעה לך לכתוב למארגנים איזה מייל בנושא שיסיקו מסקנות. קראתי את הבלוג המענין שלך , לכתוב את יודעת ועוד איך

חגיגת שבועות בקיבוץ או במושב

מעוררת רגשות מעורבים. כמושבניקית,אני נהנית מאוירת החג ומתנובות החג,אלא מה, היום, כל פסטיבל מתורגם לרווח וכך קורה, לדוגמא,שקיבוץ גן שמואל,העשיר,מקיים ארוע מכבד ובלי אטרקציות מופגנות ומופרזות,כאשר הכניסה לאורחים היא בחינם.לעומתם קיבוץ עין שמר, השכן לי,מתייחס לחג זה,כמקור לא אכזב לעשיית רווחים והעלות בהתאם. כל מבוגר שילם 45 ש'ח וילד 50 ש'ח.בחג היה המקום מפוצץ. אישית,וכל אחד לפי טעמו הוא,אני אוהבת יותר אינטימי. וכמי,שקיימה מ'ס הפנינגים בחגים,בחווה שלה,אני יודעת כמה צריך להשקיע ובעיקר לקיים את אשר מפרסמים. בפעם הבאה כשיחפשו משפחות מקום בטבע,עם תנאים ,ולא מפוצץ,אחשוב על המאוכזבת. ומשום שאני מתחום ההדרכה והבריאות,האוהבת ילדים, יתכן ואוכל אף להועיל...וכך ניתן יהיה ליצור מחומרים אקולוגיים מובייל בובות,לפחות, לדוגמה, ולהצליח. והכי הכי חשוב,להגיב כשמזלזלים בנו.

kdr

New member
פעילויות בחגים

הדוגמה עליה סיפרת מתאימה לצערי ללא מעט "פעילויות" מובטחות. כאשר מגיעים מסתבר שהתאור מתאים יותר לזה שלך מאשר לפירסום. את חוות התבלינים בבית לחם הגלילית אני פוקד דרך קבע כשאנחנו באזור, נדיר שאני קונה משהו, המחירים מוגזמים. הכי מכעיס זה שהם שוקלים את התבלין עם הקופסא והמכסה, זה מוסיף במקרה של קופסא קטנה 14 גרם למשקל. התירוץ שלהם שהקןפסא עולה להם כסף. אז אני קונה רק בשקית ניילון. פעם היה במקום שוק עשיר בשבתות, אחרי שתושבים התנגדו (ובצדק לדעתי) להפיכת המקום השקט והפסטורלי לשוק הומה אדם, כולל חניה בחניות פרטיות ולצידי הכביש הצר, זה הופסק.

חוות התבלינים בבית לחם הגלילית

מהווה מן מודל,להמלצות של חברים קרובים לי,על איך אני צריכה למכור. הייתי בבית לחם הגלילית,לא פעם,ובאמת היצע שילובי התבלינים הוא אדיר. לצערי,מרב הצפה כ"כ רבה מתבלבלים ולעיתים מעמיסים סתם,בסל. אצלי "הסיפור" שונה לגמרי ומכל בחינה, ונושא העלויות ,אכן,תלוי, אך ורק בידי הלקוח. מכל מקום,אני ממליצה תמיד לצרוך הרבה תבלינים,חיים,כצמחים, או מיובשים, ורצוי עד כמה שניתן נקיים מריסוסים, כי הם מאד חיוניים לגוף. אתם מוזמנים לביקור אצלי,להנות מהטעם...

רק מלראות את עמישראל

נובר בידיים בתוך ערמות הפיצוחים החליטות והתבלינים עובר לי החשק מלקנות שם . אבל במקביל הייתי נותנת ליחצנית שלהם פרס על שיווק מאד מוצלח של המקום על אף דרך בורמה שצריך לעבור על מנת להגיע אליהם. בכל חג הם יוצרים מיני פסטיבל , כל פעם בנושא אחר , ובשל העדר אטרקציות באיזור, הם הפכו אלטרנטיבה .

מה קורה לנו

החברה הישראלית הנאורה????????? עוד הייתי מוסיפה תאורים פיקנטריים,אבל זה באמת מספיק ודי. היחצנית,אכן מצליחה אך זו ודאי ההוצאה הקטנה בנושא... ומתי תקפצי/ תעברי דרכי,,,,,,,,,לחליטה??????????

למעלה