חגיגות סילבסטר משנות ה-60

חגיגות סילבסטר משנות ה-60

בעיני בולט הליפסטיק של הנשים - כולן אותו השטאנץ! כמה שהאופנה השתנתה והשתחררה מאז.

Y. Welis

New member
האמת שזה מראה זהה ל-50' וה-40'. אבל מ-65' הכל השתנה והגיע

דור חדש ושונה מאוד (בין השאר הביגוד נעשה כבד יותר בגלל גל קור עולמי שהתחיל אז).
&nbsp
יש שיר שמדגים יפה את המעבר - בלאד סווט אנד תירז, you made me so very happy כאן https://www.youtube.com/watch?v=VKuqaZ0DQtk
שבו הסולן מתחיל את השיר בסיגנון הששים המוקדמות, ולקראת הפיזמון עובר לבלוז-רוק החדש (לזמנו). זה אגב שיר חתונות נפוץ באמריקה.

Y. Welis

New member
וגם רצח קנדי שנה וקצת לפני. אבל לא חושב שרק הם יצרו את הדור

דברים כאלה מתבשלים יותר זמן.

בשנות ילדותי בבוסטון 1960-62

ירד מידי פעם שלג חזק והיה קר מאד. אנחנו הישראלים בשנת שבתון,אימי לא עשתה חשבון והלבישה אותי בהתאם לקור - מכנסי קורדרוי וגעטקעס מתחת למכנסיים. בבית הספר היו בשוק. אסור היה אז לבנות ללבוש מכנסיים - כולן באו בקור החזק בחצאיות וטייטץ.

בנים בגיל 10-12 לבשו חליפות עם עניבה. נראו כמו מבוגרים ננסיים.

Y. Welis

New member
תלבושת אחידה. עד היום בפאבליק סקולז הבריטיים

עם העניבה (באמריקה רצה כבר שנה שניה סידרת פעולה/מד"ב אמריקאית, עם שחקנית בריטית כמדענית צעירה - עם עניבה ורודה תמיד).
&nbsp
לכן בוגרי בתי ספר כאלה (ופנימיות) נראים לעיתים כאילו נולדו בחליפות... יושב עליהם טבעי. בארץ - מתקרבים קצת. בשנות השבעים והשמונים ישראלים בחליפות נראו כמו גורילות בחליפה.
&nbsp
בניו אינגלנד קר בחורף, אבל אז היה עדיין קור במידה. בשנים האחרונות הוא בא במנות כבדות (מיברג בטור שלו מספר לעיתים על ימי מצור, ללא חשמל - הוא גר במיין).

אהבתי את ה'גורילות בחליפה'

כמו שדרי הטלביזיה שלנו שהיו מופיעים בחליפה מהמותן ולמעלה ומהמותן למטה מכנסיים קצרים וסנדלים.

Y. Welis

New member
זה אגב היה קיים בעוד תחנות שידור...

היום כבר לא - הכל חייב להיות מושלם.
&nbsp
אישית אני פחות בעד עניבה. חונקת מדי. טובה רק למי ש'ישרים' לגמרי.

ג רפאל

New member
מודה ומתוודה - במשך עשרות בשנים -מגיל מאוד צעיר אגב

לא יצאתי מהבית ללא חליפה או לפחות ז'קט. ובלי עניבה הרגשתי עירום.
רק בשנים האחרונות ביציאה לגיחות קצרות הפסקתי. עם העניבות.
ויש לי אוסף ענק -מאות- עניבות
בכל נסיעה לרומא - הגיחה הראשונה היא לחנויות העניבות במורד הקירינאליא, שם עניבות משנת מודל קודמת עולות 5 יורו במקום 20. לפרוביניציאלי כמוני שפחות מדקדק באופנה - מציאה כשרה
אגב גם בכניסה מצד ארמון מדיצי לשוק הגדול בפירנזה יש דוכני עניבות כמו שמכרו אצלנו פעם ספרים...4-5 עניבות ב20 יורו.
היום בגילי כאשר אני ממעיט לצאת מהבית אני ממש מתגעגע לעניבות. ומכבד בעניבתם כאשר באים אלינו אורחים.

למעלה