חגיגת אסאטרו: "לילות-החורף"

L e s t a t

New member
חגיגת אסאטרו: "לילות-החורף" ../images/Emo29.gif

חג לילות-החורף הוא חג שחל בסביבות היומיים האחרונים והשבוע בכלל, תאריכו המדוייק אינו בטוח ומומלץ שבארצות חמות יותר מצפון אירופה ישחקו קצת עם התאריך כדי להעביר את החגיגה עצמה קצת קדימה, בשל הבדלים ברורים במזג האוויר, המטרה היא לחגוג את חילוף העונות עדיף לעשות זאת בהתאמה עם העונות ולא עם תאריכים של ארצות אחרות, המותאמות למזג האוויר שלהן. באזורי סקנדינביה, חג זה היה חגיגה עתיקה (מבין היותר מתועדות ובעלות סימוכין היסטוריים כמו האֶדוֹת) של מעבר העונות בין הקיץ לחורף. אצל האנגלו-סקסונים, חג זה נקרא Winterfylleð, משמעות השם היא "Winter Full Moon". חג זה ציין את סופו של הקציר לשנה זו ותחילתו של הWild Hunt (שיסתיים בעוד כחצי שנה, בולפורגיסנאכט), בו ווֹדֶן, הנראה כעת מבוגר ובעל הופעה המתאימה לפן אל-המוות שבו, רוכב כשהוא מנהיג צבא של רוכבים-מתים ברחבי שמי הלילות והשדות. בזמן חג זה, חשוב לשים דגש על פולחן האבות וטקסי בְּלוֹט המוקדשים לאֶלְפִים ולאִידִיסוֹת (שהן רוחות האמהות הקדומות) הן דבר נפוץ בחג זה. אחד ממשורריו של המלך אוֹלָף (מלך דני) כותב כי בזמן זה בו ביקר בארץ שוודיה כולם היו עסוקים בעריכת בְּלוֹט למען האֶלְפִים. האלים החשובים ביותר שלהם יש לתת כבוד בחג זה הם ווֹדֶן (אוֹדִין, אוֹדֶן, ווֹדָן, ווֹטָן), פְרוֹ יִינְג (פְרֶייר) ות'וֹנָר (ת'וֹר, דוֹנָר, דוֹנֶר). בכלליות, זהו זמן טוב לחלוק לאלים כבוד. אני מזכיר כי בחג זה הבלוטים החשובים נעשים לכבוד האלפים והאידיסות ושאלו הם טקסים שנעשים בתוך המשפחה, קיום הבלוטים הללו נחשב למעשה המביא מזל. זה נחשב לביש מזל לא קטן אם זר מוכנס לטקס המשפחתי הזה. בחג זה מנהגם של חקלאים היה להשאיר את אלומת התירס האחרונה כמאכל לסוסו של ווֹדָן עבור עזרתו של האל בשיפור תקופת השדות. בצפון גרמניה מנהג טקסי זה של השארת האלומה האחרונה בד"כ מלווה בשיר-קסם שמטרתו לשפר את החיטה ותפוקת השדה, בגרמניה בכלל, אותה אלומה אחרונה מוקרבת לשד הנקרא ווֹלְד, שייתכן שהוא ווֹדָן בעצמו. עקרון דומה נמצא בקטיף הפירות באזור פוֹמֶרָן (כיום, לאחר קביעת הגבולות החדשים של גרמניה, חלק מפומרן נמצא בפולין וחלק אחר נשאר אצל גרמניה) כאשר חלק מהפירות נשארים תלויים. כמו ולפורגיסנאכט, החג "הקוטבי" שלו, Winterfylleð הוא גם לילה בעל אופי מאגי עוצמתי של מעשי כשפים וכוחות שאמאניים. אופיו המאגי ממשיך כאשר ניתן להשוות את Winterfylleð לסוויין הקלטי ולליל כל הקדושים "הנוצרי", שכן בחג זה הרוחות קרובות אלינו יותר מתמיד. כמו ולפורגיסנאכט, כך גם זהו זמן מצויין לקריאה ברונות ולכישוף רוּנִי. זמן החגיגה המושלם לחג זה הוא בשעות הלילה, במיוחד אם יש ירח מלא. לכל הפגנים הגרמאניים
וגם למי שסתם קרא את זה
: אני מאחל חג שמח בברכת ווֹדֶן הנעלה,
לסטט

L e s t a t

New member
תיקון קטן

"וטקסי בְּלוֹט המוקדשים לאֶלְפִים ולאִידִיסוֹת (שהן רוחות האמהות הקדומות) הן דבר נפוץ בחג זה." הן=הם.

Sfahmnoon

New member
יאיי.

ועכשיו תשומת הלב יכולה לעבור לזה אני עוד לא פרסמתי מאמרים. ... בכל מקרה - אולי זה יהיה שרשור טוב לדבר על איך החורף ישפיע על החיים שלנו עכשיו?

L e s t a t

New member
האמת

גם אני עדיין לא פרסמתי את המאמרים, זה רק מטעם קטן לפניהם.

תודה רבה וחג שמח!

תוכל להרחיב על מהותם של טקסי בלוט עבור הפגאנים הלא-גרמאניים שבינינו? וכמו-כן על האלפים והאידיסות - הם נשמעים לי חבר'ה מגניבים... והנה תרומתי הצנועה לחודש האסאטרו: פולק נורדי! ראו קישורים מצורפים. זה רק אני או שלנורדים יש קטע עם וריאציות על כינור?! ועוד בנושא זה - התגלגל לידי דיסק של Bazar Blå, בשם Nordic City. הלהקה מנגנת מוזיקה פחות-או-יותר שוודית-מסורתית עם Nyckelharpa, גיטרה בס וכלי הקשה. לקח לי קצת זמן להרגיל את האוזן, אבל מאז אני מכור! הנה: http://www.cdroots.com/mnw-bla1.html. יום טוב, -רובין עוטה המגבת.

למעלה