חגיגת ט``ו בשבט בגן עצמון

חגיגת ט``ו בשבט בגן עצמון



בוקר טוב לכולם קוראים לי רותם, ואני מחפשת מתכונים לריבות מפירות ולהכנת פירות יבשים. אני קקח לגן את המתכונים שתשלחו לי, ושם נכין ביחד את הריבות ואת הפירות היבשים. תודה רבה לכם - רותם
 

bali

New member
מנהל
רותם היקרה - מתכונים לריבות



היי רותם, אני לא מומחית בהכנת פירות יבשים, מה גם שקשה להכין אותם ללא שמש... לגבי ריבות, זה מאד פשוט. לוקחים כל פרי שאינו מכיל המון נוזלים (כמו אבטיח למשל), חותכים לקוביות או פרוסות דקות ומבשלים עם סוכר ומיץ לימון. דוגמאות לריבות טעימות: אגסים, תפוזים עם הקליפה, תותים, בננות, תפוחי עץ עם קינמון וצימוקים, וכל העולה על הדעת. היחסים הם 1 ק``ג פרי על 1 ק``ג סוכר ו- 2 כפיות מיץ מלימון סחוט. כמובן שאפשר להכין חצי כמות או יותר מכמות אחת. מקילו יוצאות שתי צנצנות גדולות (2 צנצנות נסקפה קלאסיק). מבשלים את הפרי עם הסוכר עד שהרוטב מסמיך, וכששמים טיפה מה``רוטב`` של הריבה בתוך מי קרח, נוצר כדור רך. על פני הריבה יווצר קצף, ורצויי להסיר אותו. את הריבה מצננים קצת ואז מעבירים לצנצנות מעוקרות (שנטבלו במים רותחים) וסוגרים הרמטית. (שמים חתיכת ניילון ועליה מכסה של הצנצנת) אם פותחים את הצנצנת, שומרים את הריבה במקרר.
 
למעלה