חגיגת יום הולדת לילד בן שנתיים

Vegeterian123

New member
חגיגת יום הולדת לילד בן שנתיים

היי, מחפשים מסעדה ליומולדת לבן שנתיים
חשבנו על כיוון איטלקי, וכרגע יש את נונו בהוד השרון, ואת רוסטיקו, אבל פתוחים להצעות ורעיונות חדשים שכנראה לא חשבנו עליהם...
מקום עם תפריט ילדים עדיף, למרות שבטח יטעם מההורים... :)

pix37

New member
כל מקום שההורים שלו אוהבים

א. כמה אנשים תהיו ?
ב. באיזה אזור בארץ ?
ג. מה טווח המחירים הרלוונטי עבורכם ?

המלצה / הצעה
אין שום סיבה לחשוף את הילדים לארוחות הילדים במקומות השונים
לרוב מדובר באוכל נחות שמרדד את טעמי הילדים
אין שום סיבה שהילד לא יאכל אוכל טוב כמוכם ויפתח את טעמו.
ילדים מותנים מבחינה תרבותית לאכול נקניקיות וצ'יפס אבל אם לא מגלים להם הם יאכלו באותה התלהבות ירקות ואוכל מורכב וטעים יותר.

Vegeterian123

New member
כן אבל...

א. זוג פלוס ילדון
ב. תל אביב
ג. סדר גודל של עד 100 שקל למבוגר

תסכים איתי שלא כל ילד (ועוד בן שנתיים...) יוכל למצא מה לאכול בטאיזו?
הילד לא מפחד לנסות לאכול דברים חדשים, אבל צריך גם להיות מציאותיים ולבוא לקראתו..
תוזמן לו מנת "פסטה ילדים" בכל מקרה, כדי שיהיה לו מה לאכול מוכר ואהוב, אבל יטעם מההורים בלי שום ספק..

pix37

New member
הילדון שלי (עוד מעט בן שנתיים) מת על אסייתי

כולל כזה עם טעמים חזקים ומודגשים (חריפות עדינה)
הוא הכי אוהב אוכל סיני / תאילנדי אבל גם יפני והודי הולך
לילדים אין באמת בעיה עם כל סוג של אוכל אם לא מלמדים אותם שאמורה להיות בעיה.

יש לי שלושה ילדים - הגדול בן 12 טורף כל - הוא פשוט אוהב אוכל ואוכל טוב ומורכב אבל החלום שלו זה המנות האמריקאיות המופרכות המטוגננות בשמן עמוק והמון גבינה.

האמצעי (7) מעדיף בשר פירות ים וכל מה שאפשר להוסיף לו שמנת - סוג של פליאוליט טבעי.

והקטן (כמעט שנתיים) מעדיף אסייתי על פני כל דבר אחר ודווקא פחות אוהב בצקים ואוכל איטלקי קלאסי (פיצה / פסטה וכו')

בקיצור לכל ילד טעם משלו ומידת סקרנות אחרת ותפקידנו כהורים לעודד ולפתח את הטעמים הללו ולא לרדד אותם ולחסום אותם.

ועדיין...

האחיינית שלי אוהבת פירות ים ודגים. בבית היא תעשה פרצופים כי היא יודעת שמכינים לה את המוכר, אבל אצלי היא תנסה דברים חדשים אם אציג לה אותם נכון, או אגיד לה שתטעם מהצלחת שלי ותחליט אם היא רוצה גם - הרבה פעמים זה עובד.
אז אולי לא טאיזו או בישול מולקולרי (חבל על הכסף בעיניי לקחת ילד לזה), אבל במסעדה איטלקית כמו שביקשתם הילד יכול לקחת מנה רגילה, כי מן הסתם יש מספיק כאלו בתפריט שהן פחות מאתגרות, או אפילו פיצה.

Nרב

New member
הבעיה היא לא הילד אלא המגבלה התקציבית

בקופי בר יש תפריט איטלקי ומנות שמותאמות לילדים (שניצל ופירה שהילדות שלי מתות עליו וגם פיצות ופסטות וכו') אבל לא תעמדו במגבלה התקציבית לדעתי.
תבדקו את התפריטים של קפה איטליה, בליני, צ'יקטי, רונימוטי, איטלקיה בפשפשים, מגזינו, Ala Rampa ויש עוד הרבה

החתולית

New member
אם אתם בכיוון האיטלקי

לכו על נונו. היא טובה יותר מרשת רוסטיקו לטעמי, וגם תוכלו להזמין לילדון מנה אמיתית ולא פסטה עם רוטב עגבניות מתקתק שמכיל הרבה יותר מדי סוכר.

pix37

New member
אם תהיו מוכנים להתרחק מתל אביב (אולי לשלב בטיול)

נסו לבדוק את טאנטי באצ'י בקרית טבעון
היא אחת האיטלקיות הטובות בארץ ומאוד מאוד ידידותית לילדים.
היא בעלות זוג צעיר עם ילדים משלו ותוכננה כך שילדים ירגישו בה בנוח - יקבלו אוכל טעים מאוד ואיכותי ואילו ההורים יהנו מאוכל נהדר ולא שגרתי (ולא יקר במיוחד)

Northern Sky

New member
מסכימה עם ההמלצה

היינו שם עם שני פעוטות.
היה מאוד ידידותי לקטנים, ואוכל מעולה גם לגדולים :)

trilliane

Well-known member
מנהל
מודה שלא מצאתי בה שום דבר שמצדיק נסיעה עד טבעון...

הבצקים היו סבבה, אבל לא באיכות יוצאת דופן שלא אכלתי במסעדות איטלקיות טובות אחרות. למי שלא רוצה להתמקד בבצק כמעט שאין מה לאכול (אין שם ממש בשר או דגים בפני עצמם) כך שהתפריט מצומצם יותר (אם משווים לאיטלקיות חיפאיות כמו רפאלו או איטליאנו דה לה קוסטה). עסקיות אין בכלל (או לפחות אז לא היו).

לגבי האווירה, אני מבינה שהם מנסים לשדר אווירה כפרית/ביתית שכזאת, אבל אותי הם איבדו בכיסאות וינטג' רעועים. הדבר הראשון שאני דורשת ממסעדה הוא כיסאות נוחים. רק אחרי שנוח לי לשבת אני יכולה באמת ליהנות מהאווירה...

לסיכום: אם מעוניינים בפסטה או בפיצה ונמצאים באזור הם בהחלט בחירה מתבקשת. לא חושבת שהם מצדיקים נסיעה מיוחדת ואני מודה שההתלהבות הגורפת מהם בפורום קצת מוזרה בעיניי. ישבתי בה רק פעם אחת ומאז עברו כמה שנים, לא יודעת אם חלו שינויים.

Mickey מאוס

New member
מסכימה

היעדר עיסקיות מאד מייקר את הארוחה והאוכל נחמד אבל ממש לא מיוחד.
חיכיתי להזדמנות להגיע לטבעון כדי לנסות את המסעדה ובסוף לא התלהבנו.

gastro101

New member
אם לא איטלקי אז בוונג -שד רוטשילד- תמחור סביר

הנכד שלי בגיל שנה וחצי - בזמנו- טרף שם פרגית בתבול אסיאתי (הוריו צמחונים)

DANIAVNI

Well-known member
אני חושב שזו הגזמה מיותרת

למה אי אפשר כבר לחגוג עם מיץ פטל וקולה ממתקים ועוגת יום הולדת כמו פעם

לילד בן שנתיים? לא נראה לי

שאי פעם חגגו כך יום הולדת לילדים כל כך קטנים... קולה? ממתקים? חלק גדול מהממתקים יכולים להרוג ילד בן שנתיים...

pix37

New member
הם לא מדברים על חגיגה לילדים אחרים - אלא להורים ולילד עצמו

ואני לא חושב שאנשים בוגרים צריכים להסתפק במיץ פטל ועוגה.

וד"א - לא מקובל להגיש היום קולה או משקאות תוססים במסיבות של ילדים. חלק גדול מההורים לא מרשים לילדים שלהם לשתות דברים כאלה.

amirline

New member
השאלה לא הייתה איך לחגוג אלא באיזו מסעדה

טוב שלא הצעת גם איך לגמול אותו מטיטול בלילה...

Vegeterian123

New member
תודה על צדיק אחד בסדום..

כולה שאלתי על מסעדה, ולכל מי שהגיב שאני צריך ללמד את הילד לאכול טוב, פספס את הפואנטה..
אנחנו הולכים למסעדות, הילד אוכל מה שבא לו והכל טוב
יום אחד בשנה, יש לילד יומולדת, ואני רוצה שהוא ישב ויאכל במקום שאני מאמין שיהנה בו, מג'אנק, ומאוכל שהוא לא "סטייט אוף דה ארט", אלא אוכל טעים, אולי משמין, אולי לא הכי בריא, אבל שיקבל חווית הנאה כי זו היומולדת שלו.
תודה לכולם על ההצעות, עדיין לא החלטנו :)

החתולית

New member
נזכרתי בעוד איטלקית מוצלחת

ג'מה ביפו - אכלתי בה כמה פעמים ומאד נהניתי.

ג'רדינו בלו

מסעדה חדשה בשכונת הדר יוסף בת"א. מאוד מתאימה למשפחות, יש רחבה גדולה שצמודה למקום אם לילדים נמאס לשבת. פסטה מצויינת.

למעלה