חג הודיה צמחוני

d a p h n a

New member
חג הודיה צמחוני

כן, אני יודעת, נושא מוזר בפורום ישראלי - אבל אני נמצאת עכשיו בלונדון והתיידדתי עם בחורה אמריקאית שסובלת מגעגועים הביתה ורוצה שנעשה ארוחת חג ההודיה. היא אמרה בעצמה שהיא למעשה אוהבת את התוספות בחג, ולא את המנות הבשריות, אז לא היתה לנו בעיה להסכים על חג צמחוני. במקום ההודו המסורתי, אנחנו הולכים למלא דלעת במילויים (הצמחוניים) המקובלים. בנוסף יהיו עוד ממאכלי החג הידועים. אבל אם למישהו (מהאמריקאים או סתם מישהו שמכיר את החג) יש רעיונות מוצלחים לדברים מתאימים, אשמח לשמוע.

p e b b l e

New member
ארוחת חג הודיה צמחונית

לפני כשנתיים קיבלתי מחברה אמריקאית ספר בישול צמחוני אמריקאי ושם מוצעות ארוחות שונות ביניהן ארוחה לחג ההודיה: מרק בוטנים וירג'ינאי לחמניות (biscuits) בטטה בצלים מוקרמים כרוב ניצנים בזיגוג גראטן שעועית לבנה ושורש סלרי אורז פרא וערמונים צ'אטני חמוציות פאי בטטות וג'ינג'ר פודינג שוקולד וסולת אם תרצי משהו מהמתכונים אשמח להעלותם.

p e b b l e

New member
מתכון ללחמניות בטטה

בתרגום חופשי מתוך הספר: how to cook everything vegetarian 2 כוסות קמח 1 כפית שטוחה מלח 1 כף אבקת אפיה 1 כפית סודה לשתיה 2 עד 5 כפות חמאה (יותר, יותר טוב) 1 כוס בטטה/דלעת מבושלת/אפיה ומעוכה היטב בין 1/2 ל- 3/4 כוס יוגורט לחמם את התנור ל-230 מעלות צלזיוס (450 פרנהייט). להכניס את המרכיבים היבשים למעבד מזון, להוסיף את החמאה ולערבב בפולסים קצרים עד שיש עיסה אחידה ולהעביר לקערה. להוסיף את הבטטה לתערובת ובהדרגה להוסיף את היוגורט עד שיש בצק נוח לעבודה. אפ הבצק רטוב מידי להוסיף קמח. ללוש מעט, לרדד את הבצק למלבן בגובה 2 ס"מ וליצור עיגולים בקוטר 5 ס"מ בעזרת חותכן עוגיות או כוס. להניח את העיגולים על תבנית מכוסה בנייר אפיה או משומנת ולאפות כ- 15 דקות או עד שהלחמניות זהובות. מומלץ להגיש תוך 15 דקות מתום האפיה. תספרי איך יצא, מעולם לא ניסיתי את המתכון. בהצלחה.

nowonder

New member
אני מכינה השנה

מרק אפונה ירוקה עם קרוטונים. פלאן דלעת ותרד. שעועית ירוקה עם גבינה כחולה ואגוזי פקאן. סטאפינג גבינת צ'דר (יותר משזה סטאפינג זה סטראטה אבל האורחים לא יודעים). סלט קישואים עם מוצרלה ואגוזים. טארט טאטן תפוחים טריים ושזיפים מיובשים.

d a p h n a

New member
נשמע טוב.

אעדכן אחרי שנעשה את שלנו מה עשינו, למרות שאנחנו עושות את זה רק בסוף השבוע יען כי אנחנו עובדות כרגיל בספרייה ביום חמישי.

למעלה