חג העצמאות

חג העצמאות

נחוג אצלנו עם
קציצות מעדשים ,קישואים,בצל וגזר, קמח מאש כמון למכביר ושורש כורכום.
סלט קייל עם אגוזי מקדמיה, גרעיני דלעת, קוביות תפוחי עץ, טבעות בצל דקיקות
סלט סלק אפוי בתנור חתוך לקוביות, שורש זנגויל מגורר, בצל קצוץ, צרור פטרוזיליה מקוצץ דק
תבשיל של קוביות דלורית, בצל, זוקיני, חמוציות, קשיו, גרעיני דלעת אפויים בתנור עם סילן שמן מלח
סלט כרוב לבן במיץ לימון שמן זית מלח
חומוס עם פפריקה ושמן זית
טחינה
אורז עם קוביות גזר וקארי
מרק ירקות כתומים וסלרי
 
ברי מזל אתם

אני ואחותי "חגגנו" אתמול במנגל הטבעוני.
חגיגה = המתנה של שעה בתור לכל דבר, תחילה כדי לקנות שוברים לאוכל ואחר כך תור לאוכל עצמו: המבורגר בתוך לחמניה יבשושית ללא רטבים (את הרטבים צריך לקחת בתור נפרד...)
&nbsp
וכל זה תחת הכותרת: "חוגגים ללא סבל".
בפעם הבאה - חגיגה צנועה עם משפחה וכמה חברים או בכלל לא.
&nbsp
ומכיוון שרשמית היום זה עדיין יום העצמאות אפשר עדיין לאחל - חג עצמאות שמח

&nbsp
 
פרצת לדלת פתוחה

אותי קשה מאד מאד למצוא בארועים עתירי משתתפים ואת בני משפחתי בכלל
חגגנו עם שני זוגות חברים ברגע ובנחת עם חיוכים וצחוקים ונעימות
 

Gidi Shemer

New member
בכלל, אם רוצים לארגן משהו

כמו למשל מפגש טבעוני לפעילי פורום תזונה צמחונית וטבעונית,
צריך לתת לאנשים רצינים שקוראים להם למשל מיקי או תמר להריץ את העניינים. ככה לא יהיה חסר מזון לאף אחד וכולם יהיו שמחים ושבעים.........
 


קראתי את ההתנצלות בעמוד. אני מעריכה את לקיחת האחריות שלהם וההתנצלות רק שגם בתגובתי העליתי נקודה למחשבה: כאשר שבוע שלם לפני יום העצמאות החזאים מדברים על גשם, סופות וכו', האם באמת שווה לקיים אירוע בכל מחיר?
אבל מילא, מה שהיה היה ונקווה שבפעם הבאה אכן יופקו הלקחים.
 
גם לבטל/לדחות זה לא פשוט

יכול להיות שלא יכלו לשנות את הזמנות האוכל, התעסקות עם החזרים כספיים, לא צפו שיהיו גם רוחות חזקות חוץ מהגשם וכו׳. אגב, יום לפני שחג התחזיות עוד דיברו על גשם בצון בבוקר שיגיע למרכז רק בשעות אחה״צ.

לגבי הארוע עצמו, הייתי במנגל הטבעוני פעם אחת בשנה שעברה, וזה הספיק לי, למרות שמבחינת מזג האוויר והתפעול היה מוצלח - האווירה של מסיבה טבעונית באמצע הררי גוויות מכל עבר הספיקה לי.
 
בשנה שעברה דווקא היה מוצלח מאוד

היה הרבה יותר מסודר, לא היו תורים מטורפים, אני אפילו זוכרת שאחרי שאכלתי עוד היה לי זמן לקנות עוד תלוש + פריטי מזון מסוימים ובין לבין אפילו להיכנס להרצאה או שתיים.
במקרה הזה בגלל התורים המטורפים, כשסוף סוף הגעתי לעמדת התשלום קניתי מראש תלושים למה שרציתי כי לא העליתי על דעתי לעמוד שוב בשני תורים כדי לקנות דבר נוסף אם ארצה.
וסדנאות גם אם לא היו מתבטלות, למי היה זמן למשהו אחר כשרוב הזמן מתבזבז על עמידה בתור לאוכל?
אבל אוקיי, אני מבינה שזאת הייתה פאשלה מתוך כוח עליון כדבריך, מקווה שבפעמים הבאות הלקחים יופקו.
&nbsp
אגב, ספציפית במקום הזה שבו נעשה האירוע הנוכחי לא היו ריחות של גופות ממנגלים סמוכים כי זה היה מקום סגור (מוקף בגדר) ונפרד ממקומות אחרים.
 
לא מחפשת אשמים, כמו שאמרת, כוח עליון

אני לא יודעת מה הסיבה שעיריית רעננה החליטה להעביר את המנגל למתחם הסגור אבל האמת שאלמלא מזג האוויר, זה דווקא היה יכול להיות לטובתנו, רחוק מהמנגלים האחרים ומריח הבשר החרוך.
ולמרות הכל אני חושבת שזה היה נכון לנתק את החשמל, לאור תנאי מזג האוויר זה באמת היה יכול להיות מסוכן.
חבל שהכל קרה ברגע האחרון אבל כפי שכתבתי, מכל דבר לומדים.
 
אהמ...

הכותרת לא כוונה אליך, אלא באופן כללי בגלל כמות התגובות השליליות שהופיעו בפייס. מתנצל אם הובנתי לא נכון.
 

Gidi Shemer

New member
ממה שקצת קראתי (ולא הייתי, אז לקחת את דברי עם קילו מלח)

מדובר היה בקצת יותר פישול באירגון מאשר רמת כח עליון. היו בעיות בארגון ופער בין המובטח לצפוי (גם ללא סיפור מזג האויר). העניין הוא שמותר לפעמים לטעות ולפשל, אבל ללמוד לעתיד בלי בושה ובעיקר להיות כנים ולהתנצל כמו שאכן הבחור עשה. כמו שמישהי בתגובות כתבה:
“I've missed more than 9000 shots in my career. I've lost almost 300 games. 26 times, I've been trusted to take the game winning shot and missed. I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.”
― Michael Jordan
 
אם יש משהו שכן היה תלוי במארגנים

זה באמת שלא היה מספיק אוכל לכולם ובזה באמת אי אפשר להאשים את מזג האוויר. חלק מהמירמור (המוצדק) שהיה מהאירוע הוא העובדה שאחרי המתנה ארוכה של לפחות שעה בתור אנשים גילו שלא נשאר אוכל או שלא נשארו הדברים שהם רצו.
ככה זה היה כשאני ואחותי עמדנו בתור הארוך, אחותי רצתה להזמין נקניקיה ובסופו של דבר נשאר רק המבורגר.
מה שהמארגנים כן צריכים ללמוד מזה הוא שכאשר צפויים להגיע לאירוע כ-4,000 איש, יש להיערך בהתאם ולהכין לפחות 5,000 מנות.
מה שכן, אני מודה, ההמבורגר והמוס שאכלתי באמת היו טעימים.
 
מאוד מסכימה איתך.

דיברו על מזג האוויר שבוע לפני, ניתן היה לארגן גנרטורים.

את המחסור באוכל ניצן היה למנוע בקלות, הרי הכרטיסים נמכרו מראש ומספר הנוכחים היה ידוע.

עניין התורים הארוכים לצערי בעייתי וקורה בכל אירוע המוני, אפשר היה לפתוח יות עמדות וגם לא להפריד את עמדת הרטבים ולהכריח את הכנשים לעמוד שוב.



אני אומנם צמחונית אבל הבנתי את העס של האנשים שקיבלו חובאת מתכוים עם חלב ובייצים.

גם כני הייתי מתרגסת טם הייתי מקהלת באירוע צמחוני מתכונים עם בשר...האירוע הוגדר כטבעוני ולא צמחוני ולכן זה לא היה צריך לקרות.



אני בטוחה שהמארגנים היו מלאי כוונות טובות ועבדו קשה א-ב-ל כשמארגנים אירוע המוני ב-ת-ש-ל-ו-ם והוא סובלמכשלים רבים ואנשים רבים מתאכזבים, מישהו צריך לקחת אחריות ולהתנצל.אין בזה שום דבר משפיל, להפך.



האמת שאותן תלונות זכורות לי גם מהשנה שעברה- תורים ארוכים, מכירים גבוהים ומחסור באוכל. כל אלה וגם המרחק (אני מראשון) וגם הלימודים (תואר שני מקולל) מנעו ממני להגיע.

אני מניחה שאם הייתי באה ועומדת בפקקים ואז עוברת את כל מה שתואר, גם אני הייתי כועסת ומאוכזבת...

&nbsp
 
פלאפל!

כמו בילדות, לפני שידענו מה זה מנגל

הפלאפל, הפיתות והטחינה תוצרת בית
היו גם יתדות תפ״א בתנור, קציצות מחומוס אתיופי (שאחי הכין), סלט חיטה
פעם ראשונה שהכנתי פלאפל, התפלאתי כמה זה קל. צפויים שדורים חוזרים!



 
ולקינוח סניקרס טבעוני

בשתי גרסאות!
בגרסה של ליידיבאג כנראה פישלתי בהקפדה על ההוראות, ווכל הקרמל נזל! הגשתי קופסא של קוביות ביסקוויט ושוקולד על מצע קרמל מתוק. אתם יכולים לתאר לעצמכם את ההערות והדימויים שהועלו מסביב לשולחן, אבל במבחן התוצאה: כמעט ולא נשאר.
הגרסה השנייה, של אורי שביט, שבה מכינים ״פרלינים״ משוקולד מומס ממולא במלית של חמאת בוטנים מממותקת.
אני הכנתי מלית מכמויות שוות של חמאת בוטנים וממרח לוטוס. שוס עולמי. מזכיר ״ריסס״ רק יותר טעים.
בסוף, כשנשאר קצת שוקולד מומס וקצת מלית, ערבבתי ביחד והקפאתי כך. גם לזה צפויים שידורים חוזרים רבים מאד



 
ואת בוודאי חושבת

שהפרלינים הללו יעברו ככה בלי הפניה למתכון +השינויים שלך?
...
אני לא אוכל לשלב לוטוס ,אולי חלק כן וחלק לא כי יש בו גלוטן....

בכל זאת- אנא ממך הבי המתכון ותבורכי
 
למעלה