חג הפורים

חג הפורים

למה אנו חוגגים את חג הפורים זהו בעצם חג שבו נרצחו 75000 גויים שלא בטוח שהיו רשעים איך מרדכי פליט של סנהדרין יכל לעשות כדבר הזה הם ההרוגים לא עשו לנו דבר רק המן ובניו (שגם הם לא בטוח שעשו משהו להם הרגו אותם על זה נאמר "אבות אכלו בוסר ושיני בנים תכהנה ?! למי שיש תשובה לשאלה הנ"ל בבקשה לשלוח אותה לאימייל שלי זה עניין של כפירה הנושא הנ"ל העלה בי שאלות קשות בבקשה תעזרו לי[email protected]

תשובה

בפרק ט' במגילה בפסו' ה' כתוב: "ויכו היהודים בכל איביהם מכת חרב והרג ואבדן ויעשו בשנאיהם כרצונם". אח"כ באותו הפרק בפסוק ט"ז נאמר: "ושאר היהודים אשר במדינות המלך נקהלו ועמד על נפשם ונוח מאיביהם והרג בשנאיהם חמשה ושבעים אלף ובבזה לא שלחו את ידם". היה לי הכבוד ללמוד, במדרשייה שבה למדתי במשך 6 שנים, מהרב צבי כהן. אדם צדיק ובעל ידע רב בהלכה וכתב גם הרבה ספרי הלכה. אחד הספרים שהוא כתב נקרא: "תרגום שני" שם בעמוד קמ"ט בפירוש על פסוק ט"ז הוא כותב: '"ושאר היהודים אשר במדינות המלך נקהלו ועמד על נפשם ונוח מאיביהם והרוג בשנאיהם חמשה ושבעים אלף, ובבזה לא שלחו את ידם". האנשים אשר הרגו היהודים בשושן היו שונאים לישראל, שהיו אומרים לבני-ישראל: בעוד ימים מספר נהרג אתכם ונרמס את בניכם ארצה!' ותוספת שלי: מכאן אנחנו רואים שכל אלה שנהרגו לא נהרגו אלא על פי דבריהם ולא בגלל המן ולכן אין כאן "אבות אכלו בוסר...". אנשים אלה הצהירו במפורש על כוונתם להרוג את היהודים. כתוב הרי בתורתנו הקדושה: "הבא להורגך השכם להורגו". כך שאתה יכול להירגע. לא מדובר בחפים מפשע שנהרגו אלא ברשעים שהצהירו במפורש על כוונתם להרוג את היהודים.

hanibal

New member
אל תסתכל על זה ככה

אנו לא חוגגים את הריגתם של שונאינו , כמו שבקריעת ים סוף לא נאמרה שירה על הים וכמו שנאמר בפרקי אבות נאמר " בנפול אויבך אל תשמח ובכושלו אל יגל ליבך " אנו חוגגים את הניסים שנעשו לנו ואת הישרדותנו .

למעלה