חג הפסחא, ופסח

חג הפסחא, ופסח

האם היהודים המשיחיים חוגגים את הפסח כמו את הפסחא? או שגם עליהם עדיין חלה המצווה לא לאכול לחם וכל שאר הדינים? אין לי ידע בקיא בנצרות וביהודות המשיחית, אבל מעניין לדעת

cohen361

New member
דבר אחד בטוח...

הם לא אופים מצות מדם של ילדים נוצרים....... לעומת זאת- אצלינו המצב שונה: השנה תפסתי ילד נוצרי עם דם משובח ויצאו מצות חבל"ז !!!

אין לי שמץ של מושג איך חוגגים את פסחא

אך אנחנו בקהילה שלנו חוגגים את ליל הסדר עם כל עם ישראל, זוכרים את יציאת מצרים ואת הניסים והנפלאות שאלהים עשה עם עמנו, ואת היציאה ממלכות החושך של השטן למלכות השמים מלכותו הנצחית של ישוע המשיח. כשלמעשה ישוע הוא המרכז של הערב ומסיימים בסעודת הפסח - סעודת האדון. אנחנו לא אוכלים לחם עם שמרים. רק מצה. איך באמת הנוצרים חוגגים את הפסחא? ולמה לא חוגגים את פסח במועד שקבע ה'?

1ysrat

New member
פסחא חג שמח!

לפני לג פסחא יש 40 יום צום המסמן את 40 יום ישוע במדבר ביום ראשון לפי פסחא חוגגים חג הלולבים שבו יום שישוע נכנס לירושלים על חמור יום חמישי לפני פסחא זה סעודת אדון שבו חוגגים את סעודת אחרונה יום שישי זה סעודת אדון שבו חוגגים את מותו של ישוע בלילה של יום שבת לראשון זה לילה שבו קם לתחיה אז יש תפילה ביום ראשון סעודת אדון תחית ישוע לחד פסחא במזרח אירופה צבעים ביצים אדומים המסמן את דמו של ישוע וביום ראשון אחרי שקם לתחיה אוכלים אותם וילדים מקבלים מתנות

lion 7

New member
הפסחא או אלפסח בערבית

הוא החג הותיק ביותר לכנסיה (גוף המשיח) , אנחנו כמאמינים מותר לעשות או לקבוע חגים לטובת החתן , חג הפסח כמו שאר החגים בתנ"ך הם משל לנמשל , היציאה מהשעבוד אל ארץ מובטחת כנען , וכאן אנו חוגגים את הפסח היהודי לא בטקסים ומצוות אלא בשמחה שישוע הצליח במשימה שלו להוציא אותנו משעבוד החטא . ישוע מסר בידו מפתחות המלכות כל מה שהוא ואנחנו נקבע לתהילת האדון מתקבל בברכה כי ישוע הוא הציר המרכזי ולא תורת הבשר אלא תורתו והיא תורת החיים . לא מלים את בנינו , זה רמז למה הבהיר פאולוס והיא מילת הלב עידן המצוות והחגיגות עם העם בברית הישנה (שהתעדכנה) דרך המשיח ושליחיו שיבידיהם נקבעים פנים חדשות למהות התורה שנשגבה מבינת החוגגים בחג הבשרי (שוב רמז) הרי המצוה שביקש ישוע כאן עם המצה(או הלחם והיין) לא פעם בשנה, כמו יום כיפור למחילות ביום אחד , אלא זו פעולת רוח הקדש שמכתיבה את הקצב בברית החדש , כתוב אתם התקדשתם ואפילו זוכיתם מהקללה של חטא אדם הראשון דרך אדם השני המושלם והוא המשיח .. תעשו את זה לזכרי, עד שנשתה ונחגוג ביחד מחדש במלכות אבי . אינני מבין איך תחגוג החג למשל עם רוצח בכלא שרצח את אשתו היהודיה ? כי זה ביקש ממך האל בזמנו? הרי חגיגת חג היא לא מצווה אלא עידוד לאנשים שהאל לא מחשיב להם חטא ? הפסחא הוא חג שנקבע דרך אבות האמונה שעל בסיס אמונתם אני ואתה שנינו ממשיכים את בנין הכנסיה(הקהילה) שעשויה ממאמינים שקיבלו על עצמם תורת האהבה

40 יום צום

האם ה-40 יום צום זה גם בלילה וגם ביום, רצוף 40 יום? אני מקסימום יכול לצום 12 שעות ואז אני טורף!

1ysrat

New member
זה לצום מלא...............

זה להתזר מדברים מסוימים זה לא לאוכל בשר ולשתות יין יש כאלה שממש לא אוכלים כולם מין החיי

1ysrat

New member
זה למשיך 40 יום לפני החג פסחא

משמעו של צום במסורת הקתולית אינה הימנעות טוטאלית מאכילה ושתייה (על אף שבכמה מהכנסיות המזרחיות משמעות זאת קיימת). לעומת זאת, קתולים (ואורתודוקסים) רבים נמנעים בימי הצום מלאכול ממוצרי בשר (ואפילו מוצרי חלב). החוקים הנוקשים של הכנסייה הקתולית עברו רפורמה אחרי המועצה הווטיקנית השנייה אולם גם היום קתולים נדרשים להרהר בדרכים שבהן הם יוכלו לטהר את ליבם ולהתכונן לפסחא. ישנם כאלה שמגבילים את כמות וסוגי האוכל אבל ישנן דרכים אחרות המוצאות ביטוי במעשים טובים, צעדי פיוס, התנדבות וצדקה.

למעלה