המחבוואים הגרועים שהורינו החביאו את האפיקומןאולי נעלה זיכרונות נעימים מפסח
כשהייתם/ן ילדות/ים
מה הכי זכור לך?
מוזמנות/מוזמנים לשתף.
כשהייתי קטן , כל שנה בליל הסדר היינו מוזמנים למלון בנהריה, דוד של אבא הזמין שנה אחרי שנהאולי נעלה זיכרונות נעימים מפסח
כשהייתם/ן ילדות/ים
מה הכי זכור לך?
מוזמנות/מוזמנים לשתף.
הכופתאות של אמי ז"ל. המתכון הכי פשוט שיש, בלי אגוזים ובלי שומנים. אבל עם זמן: קמח המצות סופח מים לאט, לכן צריך לתת לתערובת הכופתאות זמן, ולקבוע את הסמיכות הסופית (הכי רך שאפשר בלי שזה יתפרק) אחרי לפחות 20 דקות מרגע שמוסיפים מים. כך הכופתאות יוצאות רכות. כך היתה אמי עושה וכך גם אני מכינה כופתאות עד היום. טעם ילדותי.אולי נעלה זיכרונות נעימים מפסח
כשהייתם/ן ילדות/ים
מה הכי זכור לך?
מוזמנות/מוזמנים לשתף.
בלי שומן לגמרי?הכופתאות של אמי ז"ל. המתכון הכי פשוט שיש, בלי אגוזים ובלי שומנים. אבל עם זמן: קמח המצות סופח מים לאט, לכן צריך לתת לתערובת הכופתאות זמן, ולקבוע את הסמיכות הסופית (הכי רך שאפשר בלי שזה יתפרק) אחרי לפחות 20 דקות מרגע שמוסיפים מים. כך הכופתאות יוצאות רכות. כך היתה אמי עושה וכך גם אני מכינה כופתאות עד היום. טעם ילדותי.
זה הולך על פי הרגש, לא כמו כימיה. על חצי או 3/4 כוס קמח מצה- ביצה (כמות קמח המצה תלויה אם הביצה גדולה או קטנה), מלח, פלפל, מים פושרים בכמות דומה לזו של קמח המצה. לקחת את הזמן, להמתין לפחות 20 דקות ורק אז לקבוע סופית את סמיכות התערובת: שתהיה הכי רכה שאפשר בלי שתתפרק.בלי שומן לגמרי?
נקבל מתכון? בבקשה.
תודה רבה.זה הולך על פי הרגש, לא כמו כימיה. על חצי או 3/4 כוס קמח מצה- ביצה (כמות קמח המצה תלויה אם הביצה גדולה או קטנה), מלח, פלפל, מים פושרים בכמות דומה לזו של קמח המצה. לקחת את הזמן, להמתין לפחות 20 דקות ורק אז לקבוע סופית את סמיכות התערובת: שתהיה הכי רכה שאפשר בלי שתתפרק.
החרוצים ומי שיש להם הרבה זמן- מקציפים את החלבונים ומוסיפים אותם לתערובת של כל שאר החומרים אחרי הוספת המים.
אמי היתה מבשלת ישר במרק הצח, מה שגורם לו להפסיק להיות צח. ניתן לבשל במי מלח ולהעביר למרק לחימום ממש לפני ההגשה.
זה הולך על פי הרגש, לא כמו כימיה. על חצי או 3/4 כוס קמח מצה- ביצה (כמות קמח המצה תלויה אם הביצה גדולה או קטנה), מלח, פלפל, מים פושרים בכמות דומה לזו של קמח המצה. לקחת את הזמן, להמתין לפחות 20 דקות ורק אז לקבוע סופית את סמיכות התערובת: שתהיה הכי רכה שאפשר בלי שתתפרק.
החרוצים ומי שיש להם הרבה זמן- מקציפים את החלבונים ומוסיפים אותם לתערובת של כל שאר החומרים אחרי הוספת המים.
אמי היתה מבשלת ישר במרק הצח, מה שגורם לו להפסיק להיות צח. ניתן לבשל במי מלח ולהעביר למרק לחימום ממש לפני ההגשה.
המפגשים המשפחתיים אצל סבתא בדב הוז בת"א. היו בדרך שתי הסבתות, ההורים שלי, הדוד והדודה (היא מצד אמא) ושלושה בני דודים. אחרי מות הסבתות זה נדד לדודה בכוכב יאיר.אולי נעלה זיכרונות נעימים מפסח
כשהייתם/ן ילדות/ים
מה הכי זכור לך?
מוזמנות/מוזמנים לשתף.
כיף לשמטר על מסורת.המפגשים המשפחתיים אצל סבתא בדב הוז בת"א. היו בדרך שתי הסבתות, ההורים שלי, הדוד והדודה (היא מצד אמא) ושלושה בני דודים. אחרי מות הסבתות זה נדד לדודה בכוכב יאיר.
עוד מהימים שגדלתי בחו"ל שם נולדתי, זכורים לי שני לילות הסדר. תמיד עם התארחויות שונות (אנשים שונים, לפעמים אצלהם ולפעמים אצלנו). תמיד אהבתי את זה (היום לא מסוגל לחשוב על זה אפילואולי נעלה זיכרונות נעימים מפסח
כשהייתם/ן ילדות/ים
מה הכי זכור לך?
מוזמנות/מוזמנים לשתף.
מרגשפסח בבית,,אבא לובש כיתל לבן ןמצנפת לבנה עם שיזורי זהב- על אצבע הזרת בכל פסח היה עונד על הזרת שלו
טבעת משובצת באבן סגולה יקרה,,שקיבל מהוריו שנהרגו בשואה
היום העביר את הטבעת לאחי שיחיה,,,,
מתי הוריו (הסבים שלך) נתנו לו?פסח בבית,,אבא לובש כיתל לבן ןמצנפת לבנה עם שיזורי זהב- על אצבע הזרת בכל פסח היה עונד על הזרת שלו
טבעת משובצת באבן סגולה יקרה,,שקיבל מהוריו שנהרגו בשואה
היום העביר את הטבעת לאחי שיחיה,,,,
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.