חג הפסח,החג הכי מצחיק שיש כאן!

חג הפסח,החג הכי מצחיק שיש כאן!

משפט המפתח של החג"שהוציא אותנו מעבדות ל ח ר ו ת ! תגידו לי חברים,אתם לא חושבים כמוני,ש"הכל הפוך"..? איזה חרות,ואיזה נעליים,הלוואי שהייתי נולד אז..... לא יודע אם אני מתחרט,כמו שהייתי רוצה מאד לנסות,ותאמינו לי שאני מדבר על זה הרבה לא רק עכשיו,על ה"זמניות" של חיי.... גם האנשים הכי עשירים היום,כמעט ולא חיים של חרות,ופעם עשיר היה צריך רקלספור את הכבשים שלו. לי מאד קשה למצוא אנשים שפויים,בעולם הדיגיטלי..... חג שמח לכם.

לפעמים אפשר להלחין את המילים

שאתה כותב... אפשר לנצל את השרשור הזה ולדבר קצת על החרות וחופש. מה דעתכם? יש הבדל? אין? דומה? שונה? כמעט כל שנה מאז שאני באינטרנט אני מעלה שאלה זו, ונראה איזה תשובות תעלינה הפעם. תגיד דיסו, יש לי בקשה, יש סיכוי שהיא תיענה? קריצה... הכל הפוך על הפוך, לא רק הפוך.

16:57 אותה שעה בדיוק!

מדהים! באותו רגע שתינו שלחנו תגובות לפורום
לי אבדה קצת ה מוזה להגיב אולי בהמשך

אהלן אביבה,

כשאני מבין אני חש שאני מקבל חופש,ואצלי לא להבין ולחיות בספק משול לסוף העולם שלי... אני לא מוצא הבדל בין המושגים האלה,חירות/חופש,והדבר האחרון שאני עושה, אם בכלל,כי אני לא עושה,זה לרוץ למילון. אני מאמין שאני צריך להוציא את זה לבדי,והדבר הראשון שמגיע זה עבדות מול חירות,משמע שחירות זה היכולת לעשות מה שאני/את חפצים ללא כפייה. אז נשארתי עם החופש,ואני מסתבך עכשיו,כי אני לא מוצא הבדלים ביניהם.. שאלה יפה וקשה שאלת אותי עכשיו,לגבי הבקשה שלך...זה מעניין,אבל גם מאד מאד מותח,כי אני תמיד אהבתי להגשים משאלות,גם כשזה מגיע מהכיס ומהזמן שלי,במסגרת המגבלות שלי כמובן... אבל לבקש ממך לספר מה את מבקשת,אני לא מעיז ואני יכול רק לנחש... בעצם אולי השאלה ששאלת כללית משהו,ולא ממש נקודתית,ואם אני עושה עכשיו אנלוגיה בין השאלה ששאלת לשירשור הזה,אז כנראה שאת תצאי לחופש רק ברגע שתצליחי למלא את בקשתך,כי אין לי משהו אחר.... לא תמיד קל לי להיכנס לראש שלך,וזה מעט כובל אותי,אבל אני היום נמצא במצב של חופש גם כאשר אני חש כבול,כי זה היות כבול במימד אחר של הבנה, מימד אחר של תחושה,מימד אחר של התבגרות,וזה בא לי בבת אחת,בבום ענק!!! החופש בשבילי זה לעשות מה שבא לי,עד שזה מפריע למישהו אחר. החופש בשבילי זה לעשות את כל מה שאני אוהב ורוצה לעשות,לא בכדי למלא חלל ריק של זמן... החופש בשבילי,זה להבין מה שמסקרן אותי,כי ככל שזה מצטבר,אני מתמלא יותר ויותר,עד שזה מתפוצץ... החופש בשבילי,זה לנסות להוציא ממני את המקסימום,בלי למדוד את זה בכסף! וחופש בשבילי זה שאני אחיה בזרם משתנה,כי השיגרה משגעת אותי לגמרי,ואני חש שאני חייב לשנות בלי הרף,אוכל,נושא,מכונית,מקום ישיבה,ואנשים... זהו בערך, חג שמח לכולם. הדיסוננס הקוגניטיבי.

spectacular

New member
חופשי זה לגמרי לבד.

כמעט שאין לגמרי לבד, ואולי אין לגמרי חופשי, יש חופש מסוים לפעמים. הגדרת החופש היא מאוד אישית, חופש בשבילי זאת הפוגה מהמחויבויות, וכן עצמאות וחוסר תלות באחרים, חופש כלכלי,חשוב מאוד מאוד, חופש פיזי- בריאות. חופש ביטוי, והחופש להיות מה שאני .

בוקר טוב טל,יש לי משהו שצץ לי עכשיו

קראתי את התגובה שלך,ולא יודע מדוע,חזרתי לתגובה שלי... ועלה לי שוב חופש חדש,... חופש ממחשבות: נראה לי שכאשר יש לי חופש מחשבתי,זהו החופש האמיתי שלי! טל,תודה שנתת לי השראה... בוקר טוב.

spectacular

New member
חופש מחשבתי או חופש ממחשבות?

זה לא אותו הדבר לדעתי, אף פעם אין לי חופש ממחשבות, ומה זה בדיוק חופש מחשבתי?

טל,שלום.

חופש מחשבתי,זה חידלון טוטאלי של המוח,נראה לי משהו שלא נושם. התכוונתי לחופש ממחשבות,שלעיתים מגיעות לא בזמן,והם מגיעות גם לדברים כיפיים,ולא רק לנושאים שליליים,רק שהעיתוי לא תמיד מתואם איתי.... קרה למישהו שמחשבה הטרידה אותו? לא מחשבות כפייתיות במובן הפסיכולוגי שלהן,אלא מחשבה שבאה לשרת בעייה מסויימת,אבל לא ממש בזמן....נשאלת השאלה,אם אפשר לשלוט,בעניין הזה של: מתי... כי לפעמים זה משתלט לפרק זמן קצר,ועד שהבעייה,או הפתרון,לא ממומשים, המחשבה חוזרת לפעולה... זה קרה לי אתמול,ועוד כמה פעמים,ממש לידכם,כשמספר פעמים,חזרתי עם הערה נוספת לפורום,בכדי לאמר אותה,חלילה פן תישכח ולא תחזור לעולם. חג שמח טל.

דבר אחרון שחשוב לי לכתוב...

חופש זה להצליח להפסיק את ה"חופש",כשצריך.... וואלה,זה ישב לי על קצה הלשון. לילה/בוקר טוב,תלוי מי אתה,ואיפה אתה נמצא...

בוקר טוב

כמה דברים, קודם כל מודה לך שהעלית חיוך על פני "על הבוקר"... אי אפשר "להכנס לראש שלך"... אני לא צריכה "לצאת לחופש", חופש זה כאן. ושאלה קטנה, מה עושה לך שקט?

Deerest

New member
חופש? חרות?

חפשתי במילון שלי. מצאתי משהו דהוי שאי אפשר לקרוא ולהבין מה כתוב שם.

דירסט,אני מאנייק אם הבנתי אותך..

אולי התכוונת שאין דבר כזה? אולי זה משהו שקשור לאופי שלך..... אקח את הסיכון שבכותרת,מקווה שטעיתי... מאחל לך חג שמח.

למעלה