שמחה רבה ,שמחה רבה אביב הגיע פסח בא:
בעבר אמרו שחג- הפסח הוא חגיגה קולינרית לחולי -הציליאק , (הנמנעים מקמח חיטה,)
כיום ,אפשר לומר כי גם לסוכרתיים ישנם מנות מגוונות במבחר די גדול בפסח,הכוללות :
מרקים, דגים , בשרים ,עופות,פשטידות עם קמח- שקדים, ושפע סלטי- ירקות טריים -
וגם מאכלי ירקות קפואים שניתן בקלות לאפות בתנור ,ללא אמץ רב , לאחר הברשתם במעט שמן ,ותיבול מלח ,ופפריקה, (כמו פרחי -כרובית ,ברוקולי ,כרוב-ניצנים בתנור כרוב סגול ,כרובית וכו.
כול אלה אפויים בתנור עד לריכוך, ולאחר הזהבתם הם מקבלים טעם נפלא.
ובשאר ימי החג לשלב ירקות וסלט ביצים ,או אבוקדו למריחה על לחמניות -לפסח ,
ושילוב ירקות עם גבינות קשות .
לגוון עם סלט ירקות עם פיצוחים: גרעיני -חמניות ,גרעיני -דלעת ,שקדים,אגוזים,שתורמים לתחושת שובע.
ואפילו אפשר להכין פיצה טעימה מכרובית שמתאימה לפסח.
לקינוח:
1.סוגי ג'לי צוננים (כמו "ג'לי -חברת סוויטנגו" נטול סוכר),
ניתן להוסיף אליו מעט פירות יער כמו אוכמניות קפואות או תותים/ קיווי.
2. אפשרות נוספת בין הארוחות להכין משהו צונן כמו ג'לי מזרעוני- צ'ייה:
מערבבים שליש כוס זרעי-צ'ייה עם שליש כוס חלב או חלב שקדים וכמה טיפות ממתיק לפי טעמכם.
מכניסים 8 שעות למקרר- לאחר זמן זה הג'לי מוכן, (ניתן להוסיף חצאי -תותים / קיויי או ,
פירות -יער קפואים.)
אגב לברכות החג בליל הסדר : מומלץ לסוכרתיים להעדיף יין לבן ,שמכיל פחות פחמימות מהיין האדום.
לכולכם חג פסח שמח !
בעבר אמרו שחג- הפסח הוא חגיגה קולינרית לחולי -הציליאק , (הנמנעים מקמח חיטה,)
כיום ,אפשר לומר כי גם לסוכרתיים ישנם מנות מגוונות במבחר די גדול בפסח,הכוללות :
מרקים, דגים , בשרים ,עופות,פשטידות עם קמח- שקדים, ושפע סלטי- ירקות טריים -
וגם מאכלי ירקות קפואים שניתן בקלות לאפות בתנור ,ללא אמץ רב , לאחר הברשתם במעט שמן ,ותיבול מלח ,ופפריקה, (כמו פרחי -כרובית ,ברוקולי ,כרוב-ניצנים בתנור כרוב סגול ,כרובית וכו.
כול אלה אפויים בתנור עד לריכוך, ולאחר הזהבתם הם מקבלים טעם נפלא.
ובשאר ימי החג לשלב ירקות וסלט ביצים ,או אבוקדו למריחה על לחמניות -לפסח ,
ושילוב ירקות עם גבינות קשות .
לגוון עם סלט ירקות עם פיצוחים: גרעיני -חמניות ,גרעיני -דלעת ,שקדים,אגוזים,שתורמים לתחושת שובע.
ואפילו אפשר להכין פיצה טעימה מכרובית שמתאימה לפסח.
לקינוח:
1.סוגי ג'לי צוננים (כמו "ג'לי -חברת סוויטנגו" נטול סוכר),
ניתן להוסיף אליו מעט פירות יער כמו אוכמניות קפואות או תותים/ קיווי.
2. אפשרות נוספת בין הארוחות להכין משהו צונן כמו ג'לי מזרעוני- צ'ייה:
מערבבים שליש כוס זרעי-צ'ייה עם שליש כוס חלב או חלב שקדים וכמה טיפות ממתיק לפי טעמכם.
מכניסים 8 שעות למקרר- לאחר זמן זה הג'לי מוכן, (ניתן להוסיף חצאי -תותים / קיויי או ,
פירות -יער קפואים.)
אגב לברכות החג בליל הסדר : מומלץ לסוכרתיים להעדיף יין לבן ,שמכיל פחות פחמימות מהיין האדום.
לכולכם חג פסח שמח !
נערך לאחרונה ב: