עוגת גבינה מעולה!!!!
כבר שנה שניה או שלישית שאני מכינה אותה. את המתכון נתנה לי MUMFOR4.
המקור הוא עם קפה, אבל בוני לא אוהבת, אז אני עושה חצי עוגה עם עוגיות טבולות בקפה וחצי טבולות בחלב
מתכון שכייף להכין עם הילדים, ויש מה ללקק בסוף
1 חבילה עוגיות בסיגנון פתיבר, אני השתמשתי ב Digestive biscuit
250 גרם גבינה רכה או שמנת
300 גרם שמנת חמוצה
280 גרם שמנת מתוקה להקצפה
1/2 כוס אבקת סוכר או קצת יותר (אני כמובן הלכתי על קצת יותר )
1 חבילת אינסטנט וניל
שוקולד מגורר (תוספת שלי)
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת. מוסיפים את אבקת הסוכר והאינסטנט וניל. לאחר מכן מצרפים את הגבינה והשמנת החמוצה.
טובלים את העוגיות בקפה או חלב
יוצרים שכבות של עוגיות, בלילה, שוקולד מגורר, וחוזר חלילה עד שנגמרת הבלילה או המקום בתבנית. לתבנית שאני הכנתי, הכמות התאימה ל 2 שכבות עוגיות ושתי שכבות בלילה.
מרסקים עוגיות ומפזרים מעל העוגה.
מכניסים למקפיא לחצי שעה.
לפי המתכון אפשר לצפות הכל אחרי חצי שעה במקפיא בגנאש שוקולד או נוטלה מומסת או ממרח לוטוס. אני בחרתי באופציה הרביעית וגיררתי שוקולד חלב עם אגוזים מעל.
להשאיר את העוגה במקרר.