חג חנוכה, סילווסטר ומה שביניהם

yaely2

New member
מנהל
חג חנוכה, סילווסטר ומה שביניהם

שלום לכולם,
שאלתי מדוע חוגגים את הקריסמס והסילווסטר בעונה זו של השנה, הרי יש מחלוקת לגבי שנת הולדתו של ישו, ואם השנה בה נולד לא ברורה כיצד יודעים באיזה יום נולד? התשובה נעוצה בתקופה הרבה יותר קדומה. העמים עובדי האלילים עשו שמחה חג ומשתה בימים אלה ומדוע? האדם ראה שהיום מתקצר והולך ונבהל, אולי, אולי,גם היום יהפוך ללילה והתוהו ובוהו ישוב. לאחר ה- 21 בדצמבר ראה שהיום מתארך ועשה משתה. פתחתי את הגמרא מסכת עבודה זרה פרק ח' עמוד א' ומה מצאתי? בדיוק את מה שכתבתי למעלה, אך הגמרא מספרת את זה על האדם הראשון. "תלמוד בבלי מסכת עבודה זרה דף ח עמוד א לפי שראה אדם הראשון יום שמתמעט והולך, אמר: אוי לי, שמא בשביל שסרחתי עולם חשוך בעדי וחוזר לתוהו ובוהו, וזו היא מיתה שנקנסה עלי מן השמים, עמד וישב ח' ימים בתענית [ובתפלה], כיון שראה תקופת טבת וראה יום שמאריך והולך, אמר: מנהגו של עולם הוא, הלך ועשה שמונה ימים טובים,.." יש וויכוח אם חג החנוכה גם הושפע מזה המשך אם תרצו יעלי
יעלי

maxima

New member
תודה יעלי......../images/Emo24.gif

על הידע שאת מעניקה לנו

yaely2

New member
מנהל
עוד כמה מילות המשך על הסילווסטר

שלום לכם, אולי זה לא כל כך מעניין. אם לא תביעו את דעתכם לא אדע אם להביא בעתיד חומר כזה או לא. דיברתי על חנוכה, ועכשיו על הקריסמס והסילווסטר. היה אצל הרומאים שהיו עובדי אלילים חג שנקרא סטרנורא ואותו חגגו הרבה לפני שנולד ישו. התחילו אותו ב 17 בדצמבר ועד תחילת השנה האזרחית, וגם זה היה חג של שמחה שהעולם לא הולך ומחשיך עד תוהו ובוהו. כשנכנסה הנצרות (בשנת 325 בערך) הסבו את הסטרנורא לחג דתי, יום הולדת ישו וגם את השנה החדשה קבעו לפי הקיימת כבר. ההבדל בין ישראל לעמים שמסביבה, ישראל נתנה תמיד למאורעות אופי של מוסר ואלוהות, אומנם יש השפעה של מנהגים, אך אצל היהודים תמיד היתה התיחסות לאל, בלומר טוב ורע שכר ועונש הכל בידי האל, ואנו יכולים להינצל או להיפגע בגלל מעעשינו. העמים שעבדו לאלילים אצלם לא היה קשר להתנהגות האדם, האל כעס משום שהיה אל כועס, ללא קשר למעשיו של האדם. אוהבת אתכם יעלי

emmy5

New member
יעלי, תודה על ה ידע כללי גם מעניין

אבל אני עכשיו צריכה לבדוק מה כתוב בספרים... אולי אני אזכור...אולי

emmy5

New member
פנדורה בוקס ../images/Emo140.gif

מצאתי את הקופסה "פנדורה בוקס" ,מה יש בתוכו??????????

yaely2

New member
מנהל
אלפי תודות מנורה ../images/Emo62.gif ../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

מנורה יקרה
הארת והעשרת את ידיעותי, ממש תודה לך. יעלי

maxima

New member
תודה מנורה........./images/Emo24.gif

אני באופן אישי לא חגגתי את סילבסטר אף פעם אני אעביר את זה לחברים שחוגגים אולי זה ישפיע על שיקול דעתם בשנים הבאות

למעלה