חג חנוכה שמח... ומתכון לסופגניות ..
...של רות סירקיס. כרגע סיימנו לאכול ואז חשבתי שאני חייבת לשתף אתכם גם כן : סופגניות שמרים ובירה מהירות להכנה יש הרבה "פטנטים" להכנת סופגניות מהירות. לרוב הן מבוססות על בצק המותפח על ידי אבקת אפייה. במתכון המוצע להלן יש את הטוב שבשני העולמות: גם טעם וניחוח של בצק שמרים וגם הכנה מהירה. (בין 16-12 סופגניות קטנות). המצרכים: חצי שקית שמרים יבשים (חב' דגן, שקית במשקל 11 גרם) 1 כוס בירה 1 ביצה, טרופה היטב 2 כוסות קמח תופח (300 גרם) רבע כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל שמן לטיגון עמוק להגשה: אבקת סוכר ריבה אדומה ההכנה: זמן ההתפחה הוא כשעה בערך. יש לקחת זאת בחשבון כדי שהבצק יהיה מוכן בזמן המתאים לטיגון הסופגניות. בקערה עמוקה מערבבים את השמרים עם הבירה. ומוסיפים את הביצה, הקמח, הסוכר ותמצית הווניל. מערבבים היטב בכף עץ עד שהבצק אחיד לגמרי. הבצק רך מאוד, כמעט נוזלי. מכסים את הקערה בעטיף פלסטיק ומניחים לעמוד במטבח (לא במקרר) במשך שעה עד שעה וחצי. לפני טיגון הסופגניות מחממים כמות גדולה של שמן בסיר טיגון מיוחד או בסיר רגיל, עמוק, בעל קוטר בינוני (או ווק גדול). חשוב שהשמן יהיה עמוק. השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים במרכזו ידית של כף עץ ונוצרות סביבה בועות קטנות. בוחשים היטב את הבצק פעם נוספת עד שלא רואים בועות. מודדים את הכמות לכל סופגניה בכף מרק או במצקת קטנה (כדאי לטבול את הכף בשמן כדי שהבצק יגלוש ממנה ביתר קלות). בעזרת כף שניה מטילים את הבצק לשמן החם. מטגנים דקה או שתיים עד שהסופגניה מזהיבה בחלק התחתון. הופכים בכף מחוררת כדי שתתקבל הזהבה מכל הצדדים. מוציאים את הסופגניות ומניחים במסננת או על מגבות נייר לספיגת עודף השומן. מעבירים למגש וזורים אבקת סוכר. מגישים עם ריבה אדומה. הערה: בזמן הטיגון צריך להנמיך מעט את הלהבה כדי למנוע מהסופגניות להשחים מבחוץ מבלי שתהיינה מוכנות מבפנים. בתאבון לכם !
...של רות סירקיס. כרגע סיימנו לאכול ואז חשבתי שאני חייבת לשתף אתכם גם כן : סופגניות שמרים ובירה מהירות להכנה יש הרבה "פטנטים" להכנת סופגניות מהירות. לרוב הן מבוססות על בצק המותפח על ידי אבקת אפייה. במתכון המוצע להלן יש את הטוב שבשני העולמות: גם טעם וניחוח של בצק שמרים וגם הכנה מהירה. (בין 16-12 סופגניות קטנות). המצרכים: חצי שקית שמרים יבשים (חב' דגן, שקית במשקל 11 גרם) 1 כוס בירה 1 ביצה, טרופה היטב 2 כוסות קמח תופח (300 גרם) רבע כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל שמן לטיגון עמוק להגשה: אבקת סוכר ריבה אדומה ההכנה: זמן ההתפחה הוא כשעה בערך. יש לקחת זאת בחשבון כדי שהבצק יהיה מוכן בזמן המתאים לטיגון הסופגניות. בקערה עמוקה מערבבים את השמרים עם הבירה. ומוסיפים את הביצה, הקמח, הסוכר ותמצית הווניל. מערבבים היטב בכף עץ עד שהבצק אחיד לגמרי. הבצק רך מאוד, כמעט נוזלי. מכסים את הקערה בעטיף פלסטיק ומניחים לעמוד במטבח (לא במקרר) במשך שעה עד שעה וחצי. לפני טיגון הסופגניות מחממים כמות גדולה של שמן בסיר טיגון מיוחד או בסיר רגיל, עמוק, בעל קוטר בינוני (או ווק גדול). חשוב שהשמן יהיה עמוק. השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים במרכזו ידית של כף עץ ונוצרות סביבה בועות קטנות. בוחשים היטב את הבצק פעם נוספת עד שלא רואים בועות. מודדים את הכמות לכל סופגניה בכף מרק או במצקת קטנה (כדאי לטבול את הכף בשמן כדי שהבצק יגלוש ממנה ביתר קלות). בעזרת כף שניה מטילים את הבצק לשמן החם. מטגנים דקה או שתיים עד שהסופגניה מזהיבה בחלק התחתון. הופכים בכף מחוררת כדי שתתקבל הזהבה מכל הצדדים. מוציאים את הסופגניות ומניחים במסננת או על מגבות נייר לספיגת עודף השומן. מעבירים למגש וזורים אבקת סוכר. מגישים עם ריבה אדומה. הערה: בזמן הטיגון צריך להנמיך מעט את הלהבה כדי למנוע מהסופגניות להשחים מבחוץ מבלי שתהיינה מוכנות מבפנים. בתאבון לכם !