חג חרות-פסח כשר ושמח לכולם

חג שמח לכולם

גם בפורום ניכרת התכונה שלפני פסח. אין זמן לכתוב, כולם עסוקים בניקיון, קניות , הכנות ועוד לקראת החג. חלק מאתנו , יהיו במשך החג צמודים להורה/ בן הזוג החולה במשך כל שעות היממה ולפעמים זה יהיה קשה מאד. מעבר לקושי הפיזי , ישנו גם הקושי הנפשי , בו אתה כל הזמן מתמודד עם העובדה שיקירך/יקירתך לא תמיד מבין מה אתה רוצה , לא יודע איזה יום היום. האחריות המוטלת עלינו היא גם לתת לו/לה הרגשה טובה , למלא את היום בשמחה, לצאת קצת , אך גם לזכור שאי אפשר להעמיס כל מה שרוצים. החולה מסתפק בסביבה הקרובה בדרך כלל ואינו מאושר כשיש הרבה אנשים ומהומה. אני רוצה לאחל לכולם חג שמח וכשר. חג שבו כולכם תהנו עם המשפחה ותעבירו את הזמן בנעימים. טובה

zs1957

New member
חג שמח לכל חברי הפורום

שלום חברים, כולנו עסוקים בהכנות לחג ולא תמיד נותר זמן לכתוב.זה חג שבו נפגשים עם המון קרובים ובני משפחה.נדאג כולנו לרווחת החולה לשקט ושלווה להם הוא זקוק.השתדלו להמנע מרעש בעת המפגשים עם הקרובים,זה מפריע לחולים,לא תמיד הם יודעים לומר זאת. ממולץ לטייל בטבע,בחוף הים, במקומות שינעמו לנו ןגם להם. חג שמח לכולם, זהבה שחם.

כבר לא יהיה לי חג שמח

הבוקר בשעה שבע ורבע , עוד לא קמתי מהמיטה והטלפון צלצל. זו היתה העו"ס ממקום עבודתו של בעלי. היא בקשה להודיע לי כי הבוקר בשעה 11 תהיה פגישה בעבודה עם הרופא התעסוקתי באגף משאבי אנוש. אם לא נפלתי מהמיטה , זה נס. ראשית , מי מודיע על פגישה מרובת משתתפים ברגע האחרון ועוד ערב חג?! מיד הודעתי לה שממילא אנחנו לקחנו יום חופשה , גם אני וגם בעלי כדי לנקות את הבית ולהכשירו לחג. וכמובן כעסתי נורא על כך שלא הודיעו לנו כמה ימים מראש. היא טענה שקרתה תקלה ולא הודיעו לי. האמת אנני יודעת אם הודיעו משהו לבעלי. אך נראה לי שלא. כי הוא בדרך כלל מספר לי דברים שקורים בעבודה. היא טענה שבאה במיוחד מחופשה לצורך זה. בקיצור היא בקשה שנבוא בכל זאת ואני עניתי כמובן שבשום פנים ואופן לא נגיע לפגישה כזו. היא ניסתה ללווץ עלי ואני כבר התפרצתי בבכי. כי כל הזמן שיתפתי איתה פעולה ואני מודעת לכך שמגיע יום הפרישה אך ניתן לעשות זאת בכבוד ובתאום והכנה מראש. אחר כך התקשרה שוב להתנצל ושוב בקשה שנבוא בכל זאת. בטלפון השלישי היא התנצלה ואמרה שדחתה את הפגישה לאחרי החג. אני שואלת אתכם , איזה עובדת סוציאלית בכלל מסכימה לקיום פגישה משפילה כזו ערב חג. האם היא חשבה שזו פגישה משמחת. הרי בכל פעם שמעמידים את בעלי במבחן "מה אתה יודע, עושה" וכו' , הוא יוצא מושפל ומדוכא. וכך גם היום , כולנו מדוכאים בגלל זה ובעלי במיוחד עצוב מאד וטוען " עדיף כבר להתאבד". אז , אנו צריכים לשמור עליו ולעודד אותו ולקוות שעד הערב הוא ישכח קצת. נקווה שכשזה יקרה נצליח להתארגן כך שתהיה לו תעסוקה. שיהיה לכולכם חג שמח והלוואי שגם לנו. טובה

zs1957

New member
חג שמח וכשר

שלום טובה, כולם עסוקים בהכנות לחג ואין זמן לכתוב.אני מאחלת לך חג שמח .תעברו את החג בשלום.זה חג טוב לטיולים ,לביקורי משפחה,ולקניות. בעלי ובני נוסעים לתערוכת מכוניות .מחיר כניסה כמו להופעת אומן.גם המכוניות נהפכו לדוגמניות.אנחנו אמורים לטייל בחג,לבקר את המשפחה,לבקר חברים. חג שמח, כל טוב זהבה שחם

ronnyw

New member
עובדת חסרת רגישות

אכן, העובדת הסוציאלית חסרת רגישות (שזו התבטאות עדינה מאוד). אפילו אם הודיעה לבעלך, הרי היא יודעת שיש בעיה (אחרת לא היה בכלל אישיו), והיה עליה להיות ראש קצת יותר גדול, ולבדוק מה ואם את יודעת. ובטח ובטח שלא לפני חג !! בהחלט ניתן לחכות עוד שבועיים. כנראה שהיא אינה מבינה את המשמעות הכבדה והכוללת של העניין (שגם זה אומר שהיא לא בדיוק מבינה מה תפקידה כעובדת סוציאלית...). אל תתנו לנושא להשבית לכם את שמחת החג (קל לאמר...). תתיחסי לעניין כאילו נפתרה תעלומה. חייתם בחוסר וודאות לגבי מתי ואיך זה יקרה. הינה, עכשו אתם יודעים, ברור מה עומד לפניכם ועם מה צריך להתמודד. ויש הזדמנות לפגוש את בני המשפחה, להתייעץ, להתעודד, להתכונן, לחשוב מה לאמר ומה לשאול בפגישה שתהיה - בקיצור, לנסות לראות את מעט היתרונות שיש. בסיטואציה שנוצרה. מאחלת לכם מכל הלב חג רגוע ושלו, חג שמח ומשפחתי, פסק זמן לאגירת כוחות להמשך.

ענתי44

New member
ה../images/Emo23.gif היהודי

הוא חזק מכל. היהודים שעברו סבל ושנות נדודים ופרעות ופוגרומים שמר על עצמו בזכות אמונה ואופטימיות. את וודאי מכירה את השיר " מוכרחים להיות שמח" עם מנגינה כזו שקורעת את הלב. מחר לאחר שקיעת החמה על שנות עבדות רבות, נשב כולנו לשולחן החג ונחוג את יציאת מצרים.נזכור את האותות והמופתים שעשה האל.גם את תשמחי טובה, שאת חלק לעם המופלא הזה, ושאת מסיבה לשולחן עם האנשים הכי יקרים לך בעולם. ושבעלך עדיין מתפקד. היום כשתבערי את החמץ תזרקי גם את העלבון, האטימות וחוסר הרגישות של מקום העבודה של בעלך. אני יודעת שזה קשה ומפחיד אבל אתם תשרדו את המכה ה-11 פרישה מוקדמת בגלל האלצהיימר.אני מאמינה שתצליחו לקבל את מה שאין מנוס כי את חזקה טובה ויש לך סביבך משפחה חמה ומלוכדת שביחד תתמכו בבעלך ותעזרו לו לחצות את ים סוף שלו בשלום ולהטביע את כל העצב בין הגלים הקוצפים. טובה נהדרת שכמותך עברנו את פרעה... ונעבור גם את זה!!!

zs1957

New member
ענתי את ממש מהממת

היי ענתי, מה שלומכן? איך עבר ליל הסדר? אמא נהנת בסדר? כל כך כעסתי על חוסר הרגישות והעוול שגרמה העובדת הסוציאלית לטובה ובעלה.וכמו שציינת הם יעברו את המכה ה-11פרישה מוקדמת בגין אלצהיימר, כי טובה ומשפחתה אנשים חזקים ומלוכדים. אנחנו חגגנו את ליל הסדר אצל אחותי והבאנו את אמא, היא ממש נהנתה מהאוכל והאווירה וגם המטפלת נהנתה, הסברנו לה לפני הסדר. השנה חגגנו כמו שצריך מבלי לצפות בטלוויזיה קראנו את האגדה שרנו, גיסי הביא שתי דרבוקות ואני נגנתי ושרתי וגם הוא ניגן וכולם שרו והיה כל כך נעים נזכרתי בימים הטובים שעשינן סדר עם אבי עליו השלום. אתמול אחותי ןגיסי התארחו אצלנו אחותי אפתה לי לחמניות טעימות לפסח והן נאכלו תוך שעה. היום אני אאפה לחמניות חדשות. היוםן בערב אני הולכת לאמא של חברה שלי ,שהיא חולת סרטן כדי להדריך אותה מה לומר בעת הביקור של האחת מביטוח לאומי, שאמורה לבקר אותה ביום ראשון. חברתי שהיא אחות בבי"ח ממש ממוטטת כי כל הנטל עליה ואחיה עושה טובה שהוא עוזר.הסיפור די קשה האם אלמנה המתגוררת בגפה לפני חודשיים נענתה בשלילהמביטוח לאומי לקבלת עזרה. והיא באמת זקוקה לעזרה אחרי כימותרפיה והקרנות היא חלשה מאד ויש גם את הפחד החרדה, הדיכאון,בקיצור צריך להעניק עזרה. ואני עושה את זה באהבה רבה. מה את עושה בחול המועד? האם אחותך וגיסך יבואו לבקר את אמא? חג שמח וכל טוב, זהבה שחם

zs1957

New member
חג שמח למרת הטרומה שעברת הבקר

שלום טובה, כשדרת עמי הבור היו לי דמעות בעיניים וליבי כאב והרחשתי כאילו שזה קורה לי.ניסתי לעודד ולחזק אותך ככל שיכולתי. כל כך רציתי לעמוד לצידך, לחבק ולעזור,אבל מכיוון שלא יכותי עשיתי את בקולי ועשין בכתיבה בפורום. אני לא מבינה כיצד עובדת סוציאלית שצריכה להיות רגישה,עם חמלה כלפי מטפליה מסוגלת לעולל לך ולבעלך טרומה שכזאת.לצערי הרב נתקלתי בעובדות סוציאליות חסרות רגישות,שחוקות ומזיקות.היא גרמה לכם נזק והשפילה אתכם מדוע לא ניתן להמתין אחר החג? מדוע הייתה צריכה להעכיר את האווירה? היכן הרגישות שלה?טוב עשית שסרבת לבוא ועמדת על דעתך. והנה זה נדחה למועד אחר. לאחר שבכל יסתדר ובעלך יפרוש אני הייתי מתלוננת על העובדת באיגוד העובדים הסוציאלים. טוב עשית ששתפת את הפורום בכאבך העז. מאידך מכל נפילה ופגיעה הנפש שלנו מתחזקת ,אנחנו נהיים יותר חסונים, יותר אסרטיביים, יודעים לעמוד על שלנו. מי כמוני מכיר את נושא עבודתן של העובדות הסוציאליות. כאשר אני עברה התעללות התייחסות אלינו בצורה נבזית, אותה מנהלת שהיא עו"ס בעלת תואר שני בגרנטולוגיה עםפ התחות באלצהיימר,דאגה להסתיר את כלהדוחות ולא למסור שום חומרפן יבולע לה.במשרדי החברה מוחבאים 5 דוחות על התעללות באימי במשך חודש אחד. כיום ,תבעתי את החברה לאחר שהעובדת הגישה נגדי תביה על פיטורין ללא פיצויים. אנני רוצה חס ווחלילה להחפיש את כל העו"ס יש בינהן אנושיות,שעושות מלאכתן קודש,ויש גם בלתי ראויות לתפקיד. טובה יקרה, אני מאחל ת לך ולבעלך שתתאוששו בהמרה מהמכה שניחתה עליכם הבוקר ותמשיכו לחיות כרגיל למרות כל הכאב והעוול שנגרם לכם. אני מאחלת לבעלך בהצלחהבפרישה וגם לך העזק כנגדו בהצלחה במאבק. מחזיקה לכם אצבעות.שיהילכם חג שמח וכשר. שנשמע רק בשורות טובות זהבה שחם

משתתפת בכאבך , חזקי ואמצי

שלום יקירה! שלום ידידת אמת ! קראתי .....החוויה קשה!!!! חבל שיש עובדי צבור חסרי רגש.... לעיתים הם שוכחים שכולנו בני אנוש , התנהגותם חסרת הלב, חוסר ההתחשבות שהם מפתחים כלפי הזולת יכול לחזור כבומרנג....ואז.... חזקי ואמצי!!! יש לך את זה!!!! מאחלת לך את כל הטוב שרק אפשר חג שמח וכוח לעבור את המכשול שבדרך.....

תודה , ידידתי היקרה

שולה , לילה טוב, אני צריכה לחכות עד שבעלי הולך לישון כדי שאכנס לפורום. שנינו לא במצב רוח מרומם היום. הוא לא דיבר על הנושא , אך אני מניחה שגם מטריד אותו. אני מדוכאת מהמחשבה על מה שמחכה לנו בקרוב ואין לי כח לשתף את קרובי משפחתי בחג. מי יודע אולי כמו שוולה כתבה לי , דווקא הפרישה יכולה להיטיב איתו. איך היה לכם בליל הסדר? תשמרי על קשר ואני מאחלת לכם בילוי מוצלח ומהנה בחג עם המשפחה. הלוואי ובבוקר אתעורר עם כוחות מחודשים להמשיך בשיגרת החיים ולשמוח עם מה שיש. כל טוב , טובה

zs1957

New member
חשיבה חיובית

שלום טובה חברתי היקרה אני מקווה ,שהוטב לך קצת,והילדים גם כן בתמונה ,תתמכו איש ברעהו כמשפחה מלוכדת.אני מצטרפת לדבריה של שולה אשבול וסבורה שהפרישה יכולה להטיב עמו,סוףסוף הוא יוכל לכשות דברים שאהובים עליו,להינות ממה שהוא עושה,חשוב מאד שיהיה באינטרקציה עם הבריות ולא ייסגר בדלת אמות. פה טובה אתנכנסל לתמונה כשרת החוץ ותרבות הפנאי,תלכו לסרטים לקונצרטים להצגות.רצוי מאד שילדיכם יייתפו פעולהוגם הם יצאו לבלות עם אביהם,זה יתן לו תחושה טובה של אהבה,משפחתיות, יעלה את בטחונו ,ירומם את רוחו. תמיד תתני דוגמא מאחרים. בגילו של בעלך ש הרבה אנשים שיוצאיפ לפנסיה מוקדמת והם כל כך מאושרים.תחשבי חשיבה חיובית. מה אני יכולה לעשות כדי שחייו יהיו מענינים ונעימים. איך עבר ליל הסדר?אצלנו היה נפלא.פעם ראשונהלאחרשנים רבות מאז מותו של אבי עשינו סדר כמו שצריך שרנו היה לכולם מצב רוח טוב ולא ראינו טלוויזיה. כל טוב, זהבה שחם

zs1957

New member
חג שמח שולה

מה שלומך?איך עבר ליל הסדר?אני מקווה שאת כן נוסעת עם חברותייך לחו"ל. זה רק יתדלק אותך ויתן לך כך להמשיך הלאה. מה שלום בעלך? האם התרופות שהוא נוטל עוזרת ולו במעט? אשמח לשמוע ממך בהקדם. כל טוב, זהבה שחם

ronnyw

New member
חג שמח !!

גם אני מצטרפת לברכות ולאיחולים. אנחנו חוגגים את ליל הסדר אצל הורי, כי הובלתם למקום אחר, החזרתם וכל ההתעסקות נורא מסובכים. אז השנה (פעם ראשונה, עד כה עשינו זאת בביתי או בבית אחי) החלטנו להביא את הסדר להורים. אני וגיסתי התחלקנו במשימות הבישול, הטלנו כמה דברים (אורז כמובן...) על הפיליפינית, ונבוא כולנו עם האוכל, עם כלים, עם ההגדות אל ההורים. כנראה שקצת נקצר בתהליכים ובהגדה, אבל אני מקווה ששולחן ערוך + נוכחות כל בני המשפחה יעשה להם את זה... חג שמח ונינוח לכולנו !!

אירילה

New member
חג חרות-פסח כשר ושמח לכולם ../images/Emo155.gif

אנו עומדים לפני ערב חג החרות הלא הוא חג פסח ,בחג זה אנו חוגגים את יציאת בני ישראל ממצרים , מעבדות לחרות. מי יתן ובשנה הבאה ניגאל מהבושה הכלואה עדיין בנפשות בני המשפחה של החולים ,שנרגיש כולנו חופשיים עם חולינו היקרים במקומות ציבור ולא נסתיר את המחלה מעייני הציבור. הבושה = עבדות , החשיפה = החירות. שיהיה לנו ולכל בני משפחתינו חג חירות כשר ושמח ונחזור לאחר חופשת הפסח מחוזקים יותר מתמיד. ולצוות ההסברה : עבודה רבה לפנינו , פגישת ההכנה אף היא לפנינו ומקווה שלמדנו והישכלנו לצערינו מכל המקרים האחרונים שהועלו כאן בפורום על ידי ענתי וטובה. ולמרות ועל אף הכל חג שמח לכולםםםםםםםםםםםםםםםםם גרשון

קורנית

New member
חג שמח גם ממני ../images/Emo155.gif ../images/Emo141.gif

מה אאחל? שקצת, קצת יוקל העול מעל הלב שנצליח לשמוח ש.... נעבור את החג בשלום (לא אופטימית במיוחד....)

למעלה