חג חרות שמח, וסיפורון על חרות....

חג חרות שמח, וסיפורון על חרות....

כמה חזקה האשליה. יום אחד, אינדרה מלך האלים התגלגל לגופו של חזיר מדשדש ברפש, הייתה לו חזירה והמון חזרזירים, והוא היה מאושר מאד במקומו. האלים שראו את נפילתו, כינסו מועצה, וניסו למצוא מוצא מהמצב המביך. לבסוף החליטו לפנות אליו ולדבר איתו בהיגיון: "אתה מלך האלים, כל האלים נמצאים תחת פיקודך: למה אתה כאן" ? אך אינדרה השיב בחירחור חזירי:" לא חשוב, אני בסדר גמור כאן, לא אכפת לי מהשמים כשיש לי את החזירה והחזרזירים האלה". האלים המסכנים נותרו המומים, ואחרי התייעצות החליטו לפעול ושלחו את שיווה....זה ניסה לדבר בקול ההיגיון, אך כמקודם, אין אף אחד בבית, ניסה שנית, כלום. חזר שיווה לשמים, דיווח על המתרחש, וקיבל תשובה חד משמעית: פעל בנחישות ! חזר לרפש, ניסה שוב, ושוב, ושוב עד פקעה סבלנותו, הוציא מאכלת אדירה ושחט את החזרזירים אחד אחרי השני.... כשסיים וכל החזרזירים שכבו מתים, התחיל אינדרה לבכות וליבב. ניסה שיווה לדובב אותו ולשכנע אותו שוב לשוב איתו למקומו בשמים, אך אינדרה נישאר בשלו ונחר בקולו החזירי שטוב לו וכול זה... חזר שיווה למועצה השמיימית ופרש בפנייהם את המצב. ישבו וגרדו את זקנם, ישבו וישבו והחליטו לשלוח את שיווה שוב, והפעם להיות תקיף יותר.... חזר שיווה, ניסה צעדים מחוכמים יותר...כלום. הוציא מאכלת ושחט את החזירה. נחר אינדרה בצווחות קורעות לב, אך עמד על שלו – "לא חוזר לשמיים" ! חזר שיווה למועצה, ישבו ומרטו שערותייהם, והחליטו – אין ברירה, צריך לחתוך בבשר החי... חזר שיווה וביתר את גופו החזירי של אינדרה, קפץ זה ויצא מתוך שק הבשר החזירי. לרגע השתררה דממה עמוקה..... ופתאום....צחוק מתגלגל וחסר מעצורים הרעיד את שלושת העולמות...., כשהבין באיזה חלום אווילי היה שבוי הרהר בינו לבינו— אה מלך האלים, להפוך לחזיר ולחשוב שחיי חזיר הם החיים היחידים ! חג שחרות שמח. אבי.

למעלה