חג מאוד מאוד מאוד שמח

Star_Dust

New member
חג מאוד מאוד מאוד שמח

אז אתמול קיבלתי טלפון. חברה של אימא שלי. התקשרה לאחל חג שמח. אימא לא הייתה בבית אז היא דיברה איתי. שאלה אותי "ומה שלומך". "בסדר גמור" עניתי. "בסדר?!? אני לא מאמינה שאת בסדר!" הייתה התגובה. אז עניתי קצת בחוצפה. אמרתי לה שנמאס לי כבר מכל האנשים שמרימים גבה כשאני אומרת שאני בסדר. כי גם לי יש גם ימים טובים. ואני לא חייבת כל יום כל היום להיות בדיכאון. אז היא הייתה קצת בהלם. לא נורא. די הגיע לה :) ואחר הצהריים התקשרו אנשים לאחל לי "חג שמח עד כמה שאפשר". זה בערך כמו להגיד: מותר לך להיות מאושרת אבל אל תהיי מאושרת מדי כי לנו זה קצת צורם. ואני אומרת להם: מספיק אני רוב הזמן בדיכאון. אני לא מוכנה להיות כל הזמן בדיכאון כדי שאתם תהיו מרוצים. ורוצה לאחל לכולכם חג מאוד מאוד שמח. לא קצת שמח. לא שמח עד כמה שאפשר. אלא מאוד מאוד מאוד שמח. כי מגיע לנו, לכולנו, גם לשמוח. ליאת.

אורי_ח

New member
נכון ליאת, נכון מאד

ולמי שכך לא מתאים, גם זה נכון. כי איש איש בדרכו, לפי מצב רוחו, בקצב שלו. אני זוכר אותך עם אמירות פחות אופטימיות. אני מאושר היום לשמוע ממך נימה של "מגיע לי, מגיע לנו". ומי שמרים עלייך גבה - זו בעייה שלו ולא שלך. המון חג שמח לך וחיבוק מכל הלב. אורי

../images/Emo39.gif

כל הכבוד ליאת.ומאחלת לך ולכולם שתהיה המון שמחה והמון חיים.וחג חירות שמח והרבה אהבה ופריחות

../images/Emo24.gif

כן. מגיע לך לשמוח. ובכל פעם שאת מרגישה את השמחה.. תשמחי! ותשימי פס.. (שלא להגיד אות מסויימת) על כל מה שמישהו/י יחשוב/יגיד/יפרש/וכל זה. וגם על כל מה שקורה בחוץ. ואם את חושבת שזה לא נראה למישהו אז הבעיה היא שלו. ציפיות קוראים לזה.. מה מצפים ממך.. מה את מצפה מאחרים.. מה את מצפה שאחרים יצפו ממך. ולהיפך. ומה את מצפה מעצמך.. צי-פי-יות. הבנות דוד של ה"לא נעים". פסח..ביעור חמץ. מבררים מה מפריע ומבערים אותו.. שיפסיק להחמיץ את הנשמה. זה החיים שלך חמודה את בוחרת.. ושיהיה לך חג..איך שאת רוצה

nypx

New member
חג שמח עד כמה שאפשר???

ליאת אני מבין את כעסך ואת מה שאת מרגישה ,אבל חשבת על זה פעם? עד כמה שאפשר,מי יודע עד כמה אפשר? אולי עד אין סוף.אולי הרבה אולי מעט ? אף אחד לא יודע מה את מרגישה באמת ,אז אומרים לך עד כמה שתרצי ,עד כמה שתוכלי ,ושמותר לך זה ברור .,אין ספק בכלל ,אבל תאמיני לי שהם לא מתכוונים לעשות לך רע או שתרגישי רע ,פשוט לא יודעים מה לומר אז לפעמים אומרים שטויות ,אבל הכוונה טובה אני חושב,בעצם אני בטוח. אז שיהיה לך חג שמח עד כמה שאפשר וכמה שתרצי ושתהני ותבלי ורק בבקשה רק אל תיכעסי ואל תיקחי ללב ושיהיה לך חג מאושר ושמח

נ.תהילה

New member
ליאת,

אחלתי לפני כמה ימים לאיזה מישהי שאבדה את בנה לא מזמן חג שמח. והיא ענתה לי בתגובה: איך אני יכולה לשמוח כשאני יודעת שהבן שלי לא הולך לשבת אתנו ב-סדר? כמו שאני רואה את זה, חלק מהאנשים רוצים שיגידו להם חג שמח בלי תוספות, כי כמו שאת אומרת- גם להם יש ימים טובים. אבל חלק, כמו מי שדברתי איתה אתמול ואני יודעת שעוד רבים אחרים, לא יכולים לחשוב על לשמוח כשמי ששכלו אינו איתם. בטח שבשנים הראשונות לאחר המוות. אישית, אצלי לפעמים ככה ולפעמים ככה. תלוי במצב רוח שלי. אני חושבת שבעצם זה שהבהרת לה מהי הרגשתך בנושא, עשית דבר נכון. כי לפעמים אני חושבת על כל אלו שלא מכירים את השכול מקרוב, וחושבת על זה שבעצם אין להם מושג איך כדאי שהם יתייחסו. כי זה נושא כ"כ רגיש. אז בעצם כשאנו אומרים להם "דוגרי" מה אנחנו חושבים, יהיה להם הרבה יותר קל. מועדים לשמחה לכולנו ולכל עם ישראל תהילה

nIcKiTa

New member
את צודקת...

גם לנו מגיע לשמוח.. ואני מאחלת לכולכם שיהיה לכם חג שמח! אני טסה מחר לאיטליה לשבוע.. ורציתי להיפרד יפה.. וזהו
חן

BooBee

New member
היי ליאת

גם אצלי זה היה ככה בחודשים הראשונים. אני זוכרת מספר פעמים שצחקתי בצחוק גדול, ממש התגלגלתי מצחוק ואנשים הסתכלו עלי עקום, כאילו לא יאה ולא נאה לאחות שכולה מסכנה שכמוני לצחוק צחוק בריא. פעם אחת כשהעירו לי על זה אמרתי שזה העסק הפרטי שלי ואם בא לילצחוק אני אצחק ואם בא לי להרגיש טוב אז ככה יהיה. למי שמפריע לו שאני מרגישה טוב למרות ועל אף שיתבייש בעצמו. נקודה. אני חושבת שלהגי "חג שמח עד כמה שאפשר", זה כי אולי חלק מהאנשים מתאר לעצמו כמה זה קשה החג הראשון בלי... בפסח שעבר אמא שלי התפרקה והיה המון בכי. החג הזה דווקא לא. אולי יותר בפנים כאב, אבל החג הזה לא היה שום אבל מוחצן, בטח לא כמו לפני שנה. ואני קצת שמחה על זה, כי זה אומר שתהליך קבלה והשלמה קורה ברמה מסוימת, למרות שהיא לא מדוברת אצלנו בבית. ודווקא בחג דיברנו על אחותי די הרבה, אני חייבת לציין, אבל זה לא היה מלווה בפרצי בכי היסטריים כמו שנה שעברה. את לא צריכה להיות בדכאון בשביל שאחרים יהיו מרוצים. מי שלא חווה שכול לפעמים מדבר שטויות. אין מה לעשות. צריך לדעתי ללמוד לקבל גם את אלה שלא ממש יודעים מה להגיד... אז סליחה שלקח לילהשיב לך כאן, אבל החג טרם נגמר, יש לנו עוד כמעט שבוע לשמוח ולהיות חגיגיים. אני שולחת לך חיבוק חם ומאחלת לך בקול גדול חג שמח ומלא אושר ומשפחתיות חובקת ואוהבת עם הורייך ואחייך וספיר הקטנה. מגיע לך ולכולם. רויטל.

Star_Dust

New member
לא אופטימית יותר

רק מסרבת להיכנע לציפיות החברה. לא כך כל בטוחה שיהיה לי חג שמח. רק לא מעוניינת ברחמים של אנשים מסביבי ובציפיות שלהם שאני אסבול נורא. וזהו בערך.

נופשת

New member
דווקא כיף לפעמים..

לשחק באלמנת קש. נסי ותהני :) בשמחות, ליאת. (עוד מעט נגמר פסח) (ואז יש יום הזכרון) בשמחות, כאמור.. תשרדי שם אה?

מה שאני שונאת

זה את ה"חג שמח" הזה בנימה המסויימת... אתם מבינים למה אני מתכוונת, נכון? כאילו שלא יהיה חג באמת שמח... זה מרגיז אותי.

למעלה