חג מתן תורה בפתח.....

פריאל12

New member
חג מתן תורה בפתח.....


ואין חג שבועות ללא עוגת גבינה.
אז מה הבעיה?! אתם בטח שואלים...
ואני עונה: אוהו.... איזו בעיה!
עוד לא קרה שהצליחה לי עוגת גבינה אפויה כפי שקונים בקונדיטוריה: נימוחה בפה...
אצלי היא יוצאת נמוכה, דחוסה, וכדי ליצור את האשליה שהיא גבוהה, אני פשוט שמה קרם מעל (הרבה קרם!)
ולא שלא ניסיתי את כל הטיפים:
לא פתחתי את התנור לאורך כל זמן האפיה, וגם לאחר מכן...
הנחתי קערת מים מתחת לתבנית האפיה....
שלא תטעו - העוגה טעימה אבל..לא במרקם שאני מייחלת אליו.
אה..והיא תמיד נבקעת אבל זה לא מפריע (לא לי ולא לכל נפגעי ניסיונותיי
)

רעיונות בבקשה?
 
הרעיון היחיד שאני יכולה להציע לך

זה ללכת לקונדיטוריה ולקנות
. כן, אפייה זה ממני והלאה..אני יודעת רק לאכול
.
 

משה רון

New member
סגרת את התנור?


הבעיה נובעת כנראה משילוב של המרכיבים ואופן ההכנה
אבל יש לי שאלה-חיממת את התנור מראש? אם כן לאיזה חום?
 

פריאל12

New member
גם יפה וגם אופה?!


מחממת מראש את התנור ל-170-180 מעלות.
הבעיה חמורה הרבה יותר....
פעם, חברתי שמכינה פיצוץ של עוגת גבינה, אמרה לי שנכין יחד.
רשמתי כמויות, רשמתי את אופן ההכנה וסדר הדברים והעוגה אכן יצאה מצוינת.
כשהכנתי אותה בביתי עם ההוראות המדויקות - יצאה לי בגובה פיצה
 
למעלה