חג שמח, וכל זה.
החג, והשנה כולה, נפתחים אצלי בסימני שאלה בגודל עזריאלי והמון אכזבות. בצבא, לדוגמא, הבנתי כמה אני שונאת דברים מסויימים אצל "חברותיי" לחדר. הן מי שהן, ואני מי שאני; מיזנטרופית, מתבודדת, אוהבת שקט ופרטיות, בעלת חוש הומור, צינית וכדומה. ממה שקלטתי מהן, הן פילנטרופיות, בעלות חוש הומור, קולניות, ילדותיות בחלקן וכדומה. כששמים אנשים כל כך שונים בחדר אחד , יהיו התנגשויות. כמו, למשל, היום בבוקר. יום שישי, הולכים הביתה. השעה היא שש בבוקר. השקמה תיעשה רק בעוד 20 דקות. הבנות כבר קמו ו-מה הן עושות? צורחות "הולכים הביתה! הולכים הביתה!!" מגניב, יפה. אז שילכו הביתה ויסתמו את הפה! עצבנית-גם-ככה-על-הבוקר, התעוררתי לקול הצעקות וביקשתי בקול נחמד וצרוד משינה שיהיו בשקט. לא קרה. עצבנית אף יותר קמתי והלכתי להתארגן. בעודי מצחצחת שיניים, מישהי מהחדר נכנסת לשירותים ושואלת אותי למה אני עצבנית. אז אני מסבירה לה. בהתחלה יפה, וכשהיא מתחילה להגיד לי ש"את משליטה טרור בחדר, אנחנו מאושרות שאנחנו חוזרות הביתה ואת משביתה שמחות!!" זה כבר מעלה לי את הפיוז. צעקתי עליה , ואני כמעט בטוחה שאפילו הנפתי עליה באיום את מברשת השיניים שלי , שהן לא מתחשבות, ושמצידי שישמחו כמה שבא להן, וגם אני שמחה שסוףסוף עפים משם, אבל יש הבדל בין לשמוח לבין לצרוח כמו ילדות אינפנטיליות. דבר הוביל לדבר , ומצאתי את עצמי יושבת בפרגולה מחוץ למגורים, מסננת בעצבים לחברה טובה שלי מהבסיס שאני שונאת את הבנות אצלי בחדר. חלון החדר שלי, אגב, הוא מעל הפרגולה, כך שמי שנמצא בתוך החדר שומע אותי. אף אחת לא באה להתעמת איתי על זה שהן שמעו אותי "מרכלת" עליהן. רק כשבאתי ואמרתי בפורום חדרי כמה ועל מה התעצבנתי, הן התחילו להגיד שאני מגזימה, ומשביתת שמחות, ורעה וככה וככה , וכמה הן מתחשבות לאורך כל השבוע ולא מדליקות את האור בחדר כי אני עדיין ישנה. אם יש משהו שאני שונאת, זה שמעירים אותי. כשהן מעירות אותי באמצע הלילה כי הן לא יכולות לסדר את הדברים שלהן בשקט כשהן יוצאות\חוזרות משמירה, אני לא אומרת להן כלום. חלילה. אבל אם אני רוצה לישון עוד 10 דקות, אני כלבה, ומשביתת שמחות וכל מה שציינתי כבר. שבועיים לפני כן כבר ביקשתי לעבור חדר, כי אני לא מתה על חברותיי לחדר , בלשון המעטה. הן, כשהן שמעו את זה, לקחו את זה מאוד קשה. לפני שיצאנו מהבסיס, אמרתי להן שלא יתפלאו עכשיו למה ביקשתי לעבור חדר. זה ילדותי, ניחא. אבל זה עניין של כבוד באחר, ואם כל השבוע - תסלחו לי על הביטוי - מזבלים את השכל על כבוד האדם וכדומה, אבל בשטח כלום לא קורה - מה זה שווה? שווה לי שהן אומרות משפטי חוכמה בשקל כמו "יש לכבד כל אדם כי הוא אדם!!"? שישמרו את משפטי החוכמה שלהן לעצמן. אבל שיהיה יישום בשטח. אם זה כל כך הציק להן , הן יכלו לבוא ולדבר ולהגיד "תקשיבי , יפריע לך אם נדליק את האור בבוקר?" כי התשובה היא לא, לא מפריע לי. המנגנון העצל והטבעי שלי יודע כשיש אור, לכסות את הראש המשמיכה ופוף - אין אור! אבל לא קרה דבר, וזה התפוצץ בצורה כזאת. זהו.