חג עצמאות שמח לגרשון ולכל החברים

zs1957

New member
חג עצמאות שמח לגרשון ולכל החברים

חברים יקרים, חג שמח לכם ולבני המשפחה. שיהיה לכולנו רק טוב בלב ,שמחה והרבה אהבה. זהבה שחם

justme007

New member
זה כזה מוזר.

אמא חינכה אותנו "שאסור" לומר חג עצמאות שמח עד שנגמר יום הזכרון (שאסור להתחיל לחגוג) ועכשיו היא בכלל לא יודעת מה זה יום הזכרון. בכל אופן שיגמר יום הזכרון אז רק אתחיל לומר חג עצמאות שמח.

ענתי44

New member
כאילו משהו חסר לשמחת החג../images/Emo165.gif

כאילו חלית בדלקת בגרון וכל ביס מהאוכל הטעים גם כואב וגם חסר טעם. החגים כאילו איבדו את הפלפל שלהם. הם רק תזכורת מכאיבה לאין.וכאילו ניטל מהם קסמם.הם תפלים.איך אני זוכרת את החגים כמשהו משמח ומלא משמעות.ראש השנה וכיפורים עם האווירה של התחדשות והתחלות חדשות וברכות וסוכות איך אמא היתה מכינה לנו קישוטים לסוכה,בעיקר אהבתי את הציפורים שהיתה מכינה מקליפות בצים.ואבא היה עומד כל הלילה על משמרתו ושומר עליי ועל חברותיי שהתעקשנו לישון בסוכה, וטו בשבט היינו הולכים עם אמא למשתלה, ומזוודת פורים מלאה תחפושות נהדרות שאמא תפרה לנו במו ידיה.ופסח כשכל המשפחה היתה מגיעה, יום העצמאות היה או בהפלגה על סטיל או נחתת אם אבא היה בתורנות בבסיס או טיולים בארץ או בישיבה דרוכה לחידון התנך העולמי, וערב קודם לטקס ברחבת הכותל עם זיקו גרציאני שאמא אהבה.מדורות ל"ג בעומר כשאמא עזרה לנו להכין סלט ולשכנע את שאר האימהות שירשו לילדים להשאר עד מאוחר ובשבועות עם מאפה הבייגלה המהולל של אמא ועוגת הגבינה, מתכונים שירדו לטימיון עם בוא האלצהיימר. כאילו שמחת החגים מהולה בעצב של מה שקורה לאמא.אבל הוריי היו ממקימי המדינה הזו ונתנו לה את אהבתם ואני מתכוונת לשמוח.אז חג שמח לכולנו

justme007

New member
ענתי'לה חמודה

אסור לנו להיות שליליים, זה יכול להוביל לדכאון של החיים. היום נסעתי בחזרה הבייתה ועמדתי בפקק, וכל הדרך חשבתי לי: "המחלה היא תורשתית!" אז צריך להנות מהחיים ולחיות אותם עד הרגע האחרון אחרת כל דבר עצוב בחיים יהפוך לאבל אישי שלנו.

ענתי44

New member
את צודקת אבל...

אמא לא מתפקדת היום. בבוקר זה התחיל מאי שיתוף פעולה. וכשחזרה מוקדם ממרכז היום כי ערב חג, היא לא מצליחה לעשות כלום. לא לדבא לא לאכול אפילו לא בעזרה שלי ולא לשבת ישר היא נוטה כולה לצד שמאל, באירוע זה היה פגיעה בימין ואני חוששת שאולי מתפתח או אירע עוד אירוע מוחי. והכי צובט את הלב זה המבט שלה. אבוד שם כל כך כלוא בפיה של תפלצת האלצהיימר.

justme007

New member
כואב לשמוע אבל...

ענתי, כואב לשמוע אבל אני חושבת שאסור לך להסחף לתוך המחלה - אחרת את תהיי חולה מזה גם. את מזכירה לי את אבא כי גם הוא נגרר לתוך המחלה ואני מנסה כל הזמן למשוך אותו החוצה ולומר לו שזה בסדר, שמותר לו לחייך אפילו שאמא חולה. היום יש זיקוקים, רואים את זה מהמרפסת שלכם? האם את יוצאת או צריכה להשאר כל הזמן עם אמא שלך? אני מרגישה שהרבה משפחות נכנסות לכלא ולא רואים מחומות האלצהיימר את העולם בחוץ וחבל.

ענתי44

New member
אי אפשר לא להיות שם

היי מה דעתך על איבה כינוי נוסף תמציאי לך שם כינוי בעברית. את בעיקרון צודקת אבל אי אפשר להיות גם המטפלים העיקריים וגם לא להיות מעורבים. לאבא שלך יש מזל שגם את בסביבה. אצלנו אחותי רחוקה ואחי ממש לא זמין אלא לפרקי זמן מאוד קצרים. אנחנו גרים בקומת קרקע ולא מופע הזיקוקים שפעם ראו בבירור עבר למקום מרוחק ומשם לא רואים. גם אני מאמינה שמותר וחובה לחייך, ליהנות ממנעמי העולם ולנסות להמשיך לחיות. כן. במובן מסוים אני הכנסתי עצמי לחומות האלצהיימר מטעמים פרטיים אין מטפלת זרה ככה שאני זו שנשארת רוב היום עם אמא.כשהיא בבית אביב לא תמיד מצליחה להתפנות לעינייני כי תמיד יש את המשימות, לתלות כביסה לרוץ לקניות ( ברגל לרוב) להביא לאמא כדורים, לסדר לה עיניינים. משימות לא חסרות. ובכל זאת אני מנסה להמשיך בשיגרה. לחפש עבודה, למרות שאני יודעת שרובה תממן מטפלת.ליהנות משקיעה או ישיבה בבית קפה עם חברה או מחזר, ללכת לסרט עם ידיד לנסוע לראות כדורגל, לנסוע ללמוד בתל אביב,להתנדב או אפילו לעשות אהבה.

zs1957

New member
לא על אלצהיימר הוא תורשתי

היי justme007 חשיבה חיובית יא אנרגיה חיובית לנפש האדם. לכן, גם אם יש קשיים בחיים תמיד צריך לחשוב חיובי.חשיבה חיובי נותנ לנו כוח להתגבר על כל המכשולים בהם אנו נתקלים בחיים.וכן, אני מסכימה עם דברייך שיש להינות מהחיי גםם כאשר יש קשיים. לגבי גנטיקה: לא כל אלצהיימר הוא גנטי.אלצהיימר גנטי הוא אלצהיימר משפחתי תורשתי שבו גן אפו E 4 פגוע.אלצהיימר גנטימשפחתי מתחיל בגיל 40 + זה לא אומר שצריך ללכת ולעשות בדיקה גנטית,זה במילא לא יתן כלום כי אין תרופה שמרפאת את המחלה. ברגע שתאים נמחקים במוח הם מתים. מדענים מדברים היום על השתלת תאי גזע עובריים במוחם של חולים בעתיד,ברם חזון למועד.הלוואי שתהיה פרצת דרך כזאת לא ירחק .היום וזה אכן יקרה. זהבה שחםן

justme007

New member
../images/Emo115.gif מסכימה איתך.

אני כל הזמן חושבת על לטאות שזה נוגע לרפואה (לא רק של אלצהיימר אלא של הכל). שחותכים ללטאה את הזנב או את הרגל אז זה צומחת להם חדשה. חבל שאין לי גישה או השפעה על כל החוקרים שחוקרים את המחלה הזו. אם היו עושים ניסויים בלטאות ומנסים להבין איך לטאה מגדלת רגל או זנב בחזרה - אז אולי היו יכולים גם לשכפל את תאי המוח החזרים ואולי לרפא את המחלה. אבל אני חיה בעולם הדמיון - אני יודעת שצריך ליפול מהענן ולהתמודד עם העכשיו, ונכון לעכשיו אין תרופה. אז לבכות כל היום שאמא עדיין חיה לא ממש מדבר אליי - להיפך אני אהיה שמחה בשבילה ובשביל המשפחה, אני בטוחה שזה מה שהיא הייתה רוצה - מאז ומעולם שהיא ראתה אותי שמחה אז היא הייתה שמחה ומאושרת גם. איזה אמא בעולם תרצה שהילדים שלה יבכו כל הזמן? אני קוראת המון: http://www.nia.nih.gov/Alzheimers/Publications/geneticsfs.htm

zs1957

New member
את כול כך צודקת בדברייך

היי justme007 ההיתי ממליצה לך לעשות מדיטציה, יוגה, או טאייצ'י. זה מאד מרגיע ונותן הרגשה טובה. בנוסף מומלץ להאזין למוסיקה ולעסוק בציור, פיסול, אומנותבחריסה, גילוף בעץ. זה נותן סיפוק והנאה. אני עושה יוגה, מדיטציה,דמיון מודרך,היפנוזה,וטאי צ'י. בנוסף אני הולכת המון ברגל, מאזינה למוסיקה, מפסלת, ועוסקת בתכשיטנות. זה נותן לי סיפוק רב , מרגיע ומהנה. הליכה, פיתרון תשבצים,סודוקו,מוסיקה, ציור ,פיסול ,תכשיטנות,מחזקים את המוח ומונעים התנוונות ומחלות ניווניות של המוח כמו: אלצהיימר, דמנציה ועוד. חג שמח, זהבה שחם

justme007

New member
לזהבה - טאיצ'י לא ממש עושה לי את זה

אם אני רוצה להתפרק אז אני משחקת סקווש עם הקיר. דרך מאוד טובה להתפרק. אולי יום אחד זה ישתנה :)

justme007

New member
אבל אם זה בהקשר של אצהיימר...

אז אני כל הזמן "אוכלת" סיפרי סודוקו - נראה לי שאני מכורה לזה. במיוחד בטיסות. אני גם משחקת המון משחקי מחשב שיש לי זמן, זה דורש המון הפעלה של המוח כי צריך לזכור המון דברים. כבר מגיל קטן יש לי את כל הקונסולות PLAYSTATIO, DREAMCAST, X-BOX, PSP - כל דור וההרגעות שלו, לא? מה שכן בטוח זה שורף תאים במוח, אבל חיים פעם אחת. לא הייתי רוצה לחשוב כל היום אם אני אחלה במחלה או לא.

זכרונות נפלאים

ענתי ואמא, חג עצמאות שמח, תראי איזה חיים נפלאים היו לך עם הורייך.כל החיים שלנו בנויים מזכרונות שאנו אוספים בדרך והם מעניקים לנו את הכח להמשיך ולהעניק דכרונות טובים גם לאחרים, לחברייך ולאחיינייך. את צריכה להיות מאושרת שזכית למשפחה כזאת , להורים כאלה שהעניקו לך כל כך הרבה חום ואהבה, מסירות והקרבה וחוויות ואהבת העם והארץ. היום , כפי שאת אומרת, החגיגות בכל זאת כבר לא כמו פעם. גם בבימות , זו לא השמחה שהיתה, כך שגם אני כבר לא מתלהבת מסוג כזה של חגיגות. דווקא התוכניות בטלויזיה נראות יותר מעניינות עכשיו. תשבי עם אמא ואני מקווה שבזיק מבטה היא תתן לך אישור שהיא יודעת שחג היום ויהיה לכן יום נפלא מחר. להתראות , טובה

ענתי44

New member
../images/Emo13.gifולתפארת מדינת ישראל

תודה טובה. אכן הטלוויזיה היא הבילוי הכי טוב בימים כאלה. אמא ואני יושבות ורואות טקס הדלקת המשואות. התלהבנו משרה חתן הגברת הנפלאה שהדליקה את המשואה אמא פשוט חייכה אליה בכזו שמחה שממש חיבקתי את אמא. כן את צודקת זכיתי להיות בת לזוג אנשים נפלאים שהקרינו המון חום.

zs1957

New member
התוכניות בטלויזיה יותר מענינות

מהבמות בחוץ. אני אהבתי את החגיגות בסוף שנות השישים. אז הייתה שמחה אמיתית. היו מופעים באמפיתיאטרון הישן ברעננה,שבנתיים נהרס ועל אדמתו הוקם בנין מגורים,לאחר מכן היינו הולכים לבמה המרכזית במרכז העיר, שם הייתה ההופעה המרכזית של האומנים,עם תזמורת נגנים שם היו ריקודי הורה במעגלים וזו הייתה השמחה האמיתית.פוגשים הרבה אנשים שלא ראינו שנים זה היה כייף והריח של המנג"ל והפאלאפל והשווארמה.זה היה כייף אמיתי. אני זוכרת את ההופעות של יעקב בודו, ג'ו עמאר, אילן ואילנית,עופרה חזה ז"ל, כמו שאמרת כל חיינו בנויים מזכרונות,שאנחנו נפגשים בדרכינווהם שמעניקים לנו את הכוח להמשיך ולהינות מהחיים ולחלוק אותם עם הדורות הבאים ועם אנשים אחרים אותם אנו פוגשים במהלך החיים. חג עצמאות שמח ומהנה, זהבה שחם

ענתי44

New member
יו זהבה זה גם מה שאמא שלי אמרה

שהחגיגות בשנים האחרונות הם מלאכותיות ולא השמחה האמיתית והצנועה של פעם.כל יום עצמאות היתה מספרת לי איך הם שמעו ברדיו את ההחלטה על הקמת המדינה בכ"ט בנובמבר וירדו למרכז בחיפה לרקוד הורה וחטפו אבנים מערביי חיפה.ואיך היו רוקדים עצמאות בשנים הראשונות ולמרות שאיבדו המון לוחמים היתה שמחה אמיתית על שיש מדינה ואז נולדה גם האמונה שהילדים שנולדו להם לא יצטרכו להלחם

zs1957

New member
חג עצמאות שמח ענתי

היי עתני, מה שלומך? מה שלום אמא. אני מקווה שאתם ממנגלים כמו כולם ואמא רואה היום את נכדיה וילדיה והיא שמחה.תחגגו ותהנו. אנחנו חגגנו אמש עם זוג חברים טובים שהוזמנו לביתנו לארוחה,קשטתי את המרפסת בדגלונים קטנים וגל גדול שהתנופף לו ברוח. אכלנו ארוחה טובה שתינו שרנו שוחחנו והיה כייף. ילדינו יצאו מהבית לבילוי עם חבריהם. הם שבו הביתה בבוקר,כעת הם ישנים.אחה"צ אנחנו חוגגים עם אותו זוג ועוד אורחים נוספים בארוחה על האש שדני ובעלה הממנגלים הראשיים. אני צריכה ללכת לעצב לה את השולחן.באוחה הזאת יש מוסיקה טובה שלך ארץ ישראל, קצת ריקודי עם, קריוקי וסטנד אף שהבן של חברתי הוא סטנדפיסט מעולה.אספר לך חוויות מחר. חיבוק גדול ממני לך ולאמא. חג שמח, זהבה שחם.

למעלה