חג פסח כשר ושמח לכל עם ישראל - כל שרשורי הפסח

אופירA

New member
מנהל
פסח, ליל הסדר, מצות, קניידלעך

מצאתי שרשור משנה שעברה, לפני פסח, שיש בו כמה דברים מעניינים.
בתוך ההודעה שלי, יש שרשור מלפני שנתיים, שיש בו דברים עוד יותר מעניינים.
כדאי לקרוא את שני הקישורים הללו.

בנוסף, כדאי לעשות חיפוש מתקדם בפורום, עם המילה "פסח" בתוכן, ולראות כמה שרשורים מעניינים מאוד בנוגע לפסח, אכילה בפסח, ניתוח לפני פסח, סגירת טבעת לפני פסח ועוד.

פעם היה "שמייח" בפורום. לפחות נטעם גם אנחנו קצת:

שרשור מעניין מאוד

עוד שרשור מעניין

השרשור הכי מעניין

רומי 912

New member
לכל חברי הפורום, חג שמח, כשר, טעים, ולא משמין (עד כמה שאפשר)
היום יוקרן בערוץ 23 (הוט) כתבה על השמנת-יתר עם רופאים בריאטריים - למי שמעניין.
בכמה זמנים כמו למשל: שעה 18.30, 23.20 ואולי עוד שידורים חוזרים.

קוביd1

New member
חג שמח לכל חברי הפורום ובני המשפחות אשמח לשמוע מה אתם עושים בפסח איפה עושים את ליל הסדר מארחים /מתארחים ,מה עושים בחופשת חול המועד
מה קורה מבחינת האוכל בליל הסדר ,מצות קינדעלך האם זה ידידותי למנותחים ,
תגובות בבקשה

קובי

גברת ע

New member
ליל הסדר.... אצלינו בבית כל שנה ליל הסדר ויום למחרת נעשים אצלינו בבית, אנחנו היחידים במשפחה שמנקים את הכל כשר לפסח ומחליפים כלים.

שנה שעברה בליל הסדר הייתי בתחילת הכנות/בירורים/בדיקות לקראת הדבר הזה ששינה לי את החיים, זוכרת את הכמויות שאכלתי ומדהים אותי ועדין לא נתפס שעכשיו ביומיים אני אוכלת כמות כזאת וגם בקושי.
מאז הניתוח כבר יצא לי להשתתף ולהיות באירועים וארוחות גדולות, אז זה לא כלכך מבהיל אותי, אף פעם לא הייתי חסידה גדולה של מצות אז זה לא מפריעה לי לא לאכול (הבנתי שזה לא מומלץ לכל מי שפחות משנה אחרי הניתוח?).
אני לא מקווה שיהיה בסדר כי אני יודעת שיהיה בסדר!

אופירA

New member
מנהל
פסח ראשון אחרי החתונה של הבן היינו כמה שנים בליל הסדר ביחד, שנינו, והיה מאוד נחמד.
עכשיו הוא עם אשתו. יש לה משפחה רחבה, אז ברור שיותר מעניין להם ללכת לשם.
רציתי לקנא, להיות מסכנה ולהתקרבן, אבל לא הצלחתי. אני יותר מידי מפרגנת לשני הצעירים האלו רק טוב, מכדי שאבכה שאני "מפסידה" אותם.
משפחה רחבה זה טוב מאוד לנפש. לי אין להציע להם את זה בחגים ובשבתות, אז שייהנו איפה שיש. תאמינו לי שאת הקשר שיש לי איתם אין לאף צד אחר במשפחה.

גם אני עושה חיים. יש לי משפחה מארחת קבועה בשבתות, אז אני הולכת לשם לליל הסדר. משפחה מגניבה, עם מלא ילדים בלונדיים ושמחים בכל הגילאים (לבן שלי בינתיים יש רק חתול...), וכל שנתיים בערך יש עוד אחד. עכשיו יש שם אחד טרי טרי. גן עדן לנשמה (הקודם בן 5, וגם אותו "גידלתי" מאז שנולד. ביניהם נולד עוד אחד, עם מום מולד, שנפטר אחרי יומיים
).

האוכל מצוין, פשוט וקל. הבעיה היא עד האוכל...
כי רעבים ולא רגועים.
הפיתרון: אני אוכלת רציני לפני כניסת החג, כדי שהעניינים יהיו רגועים מספיק זמן.
את המצות אני אוכלת לאט מהרגיל, ומעט יחסית. ואין בעיה. קניידלעך יש שם במרק כל שבת, אבל אני לא אוכלת מטעמי תזונה בריאה.

tzfat

New member
אופירה; אינני יודעת אם תיכנסי לפורום לפני תחילת החג
אבל השנה אהיה ב׳ב״ לסדר יו״ט אצל משפחת נדל (אחד מהבנים) ברח׳ רימון... אם תיראי את ההודעה הזאת ותהי קרובה
תתקשרי אלי לפני החד ואולי נוכל להיפגש בגינה באמצא היום ביום ג אם יסתדר לך.
מקימי מצפת 052-522-9372

רומי 912

New member
ובכן, קובי, מה אנחנו עושים בחג? כול בני משפחתי הקרובה מתכנסים אצלי לליל הסדר,(כמו כל שנה) אני מבשלת, אופה, מנקה, לבד (וכך אני אוהבת)
עורכת את השולחן, ואז כולם מגיעים, ומכל המאכלים הנפלאים, אני אוכל לאכול רק מרק, דג, קציצות פרסה, קצת מהכבד הקצוץ - במצות אני לא אגע (מפחדת) קניידלאך לא אגע, ושאר המאכלים והתוספות גם לא אגע
ביחוד לא בסלט החסה עם האגוזים (רק אביט , ולא אגע, וכנראה אשבע מהמחמאות).
בכלל, אם מדובר בחגים, אז החג היחיד שבו אפשרי לי לאכול ללא חשש הוא שבועות (גבינות, ומוצרי חלב)
כל שאר החגים, אצטרך לצנזר : חנוכה - בלי סופגניות, פורים - בלי אזני המן - טו-בשבט בלי הפירות היבשים
וכמובן שפסח בלי המצות.
ולא אני לא מתלוננת, אני יותר בריאה, ושמחה בחלקי, ובחלקי יש הרבה כמו הכנות לחג, בני המשפחה שנהנים
ממה שאני מכינה, וזה מספיק לי.
חג שמח לכולם.

קוביd1

New member
חג הפסח רומי בהתחלה שכתבת שאת אופה מבשלת ,מנקה ,אופה לבד חשבתי שאת פולניה שמתלוננת
אבל שראיתי שאת נהנת מכל זה ואוהבת לארח נרגעתי
תאכלי מה שאת יכולה ותהני לראות שכולם נהנים ממעשה ידייך ,מאחל לך ולבני המשפחה חג שמח

קובי

אופירA

New member
מנהל
היה אצלי כבר היום "שמייח"... ברררר... הגיע אינסטלטור, והפך את המטבח הנוצץ לשחור משחור!
ועל הדרך גם את המקלחת, השירותים, המשקופים, חדר המדרגות...

וכל מה שעבדתי בימים האחרונים - התחלתי מחדש.

הוא אמר לי שהסתימה בכיור היא כבר הרבה זמן. נכון, אבל היא לא היתה מורגשת כל כך, ולא הפריעה לי. רק מיום שישי בקושי עוברים מים!
אז מהיום, גם הצנרת בבית תקבל ממני יחס בדיוק כמו הצנרת של מערכת העיכול - מונעים צרות מהתחלה, כשרק מתחילה היצרות והמים עוברים יותר לאט, ולא מחכים לערב פסח, לסתימה טוטאלית!!!

ואגב סתימה - העוגיות של פסח הורידו לי 2 סתימות ישנות מהשיניים...

גם לכם יש סיפורים "שמחים" כאלה?

חג שמח לאופירה, קובי ולכל חברי הפורום היקרים אני לא כותבת פה כמעט, אך מפעם לפעם נכנסת לראות מה חדש.....
תמיד אוהבת לקרוא את החדשים ולהיזכר בימי הבראשיתי של הטבעת
היום, שנתיים וחצי אחרי כבר מרגישה ״גדולה״ ו״בוגרת״
ב״ה כבר אין בעיות (טפו טפו טפו)
והזוגיות שלנו נפלאה (עד מאה ועשרים)
אז לכן תסלחו לי שכבר עברתי הלאה, ואני כמעט לא נכנסת
אבל איך אפשר בלי לאחל לכולכם ובמיוחד לקובי ואופירה
שעושים פה עבודת קודש ממש, חג שמח!!
תודה אופירה על שריעננת לנו הוותיקים את הכללים בקשר למצות
ובכלל אכילה בפסח.
ושיהיה לכולנו חג פסח כשר ושמח!!

קוביd1

New member
ליל הסדר עבר בכייף מבחינת הכל גם מבחינת האוכל מנה ראשונה גפילטע פיש ,מרק עוף עם 1 קנידלע ,פולקע של עוף אורז וזהו
איך היה אצלכם בסדר

חג שמח

קובי

רומי 912

New member
אצלי, מכל המאכלים שהכנתי לליל הסדר והיו המון סוגים אכלתי מעט מאד דג, ומרק (בלי הקניידלך) וזהו, לא העזתי לאכול משהו אחר.
בהכנת הבישול עבדתי כיומיים כולל נקיונות ובלי עזרה. ומה יצא מזה? אז קודם כל המון המון מחמאות , כולל כלתי שתמיד תמיד כבד קצוץ דחה אותה והפעם מלאתי מצות בכבד קצוץ וטיגנתי אותם כגלילות והיא טעמה ואמרה שזו הפעם הראשונה שהיא אכלה כבד קצוץ והיה לה טעים.
אך הדבר השני המשמח שקרה לי הוא שהורדתי 2 קילו !!! לאחר שהייתי תקועה הרבה זמן באותו משקל.
היום אני נחה, ומקוה שהירידה במשקל שהיתה לי תהיה לה המשך.

קוביd1

New member
רומי שמח שירדת קצת במשקל כבד קצוץ במצה מטוגנת בגלילות נשמע מעניין ובטח טעים ,אני אוהב כבד קצוץ ,אולי אפשר איזה משלוחה לגבעתיים...

חג שמח

קובי

רומי 912

New member
קובי זה משמין מאד, עדיף רק את הכבד הקצוץ בלי המצה המטוגנת, אני לא נגעתי בזה, שבעתי רק מהמחמאות.

למעלה