חג פסח שמח וכשר!

nickey

New member
חג פסח שמח וכשר!../images/Emo155.gif

והשאלה שנשאלת תמיד, איפה עשיתם את החג? היה לכם כיף? השתעממתם כי לא הבנתם דבר או כי לא היה לכם עם מי לדבר? הדודות עיצבנו כמו תמיד או שהן דווקא יצאו אחלה ופינקו אותכם במתנות שוות השנה? אני אענה ראשונה: בליל הסדר עבדתי בבית מלון, בחדר האוכל, לצערי. אבל סיימתי ב9, ביררתי וחברים של דודה שלי רק התחילו לאכול, אז מיד מיהרתי להחליף בגדים ונסעתי אליהם הביתה כדי לאכול איתם, כך שמבחינתי לא פספסתי את האוכל שאני אוהבת, אבל מצד שני היה חסר לי להעביר את הסדר עם המשפחה... והשתעממתי קצת, בגלל שלא היה לי כל כך עם מי לדבר, מלבד עם דודה שלי אבל כמובן שהיא הייתה עסוקה עם החברים שלה... בסה"כ, היה נחמד. מה איתכם?

המרחפת

New member
היה בסדר...

השנה היו מעט ילדים, והרבה מבוגרים. הבנתי חלקים מהשיחות, בעיקר את אלו שהתנהלו איתי. היה לי יום שמיעה רע והיה קשה לי לעקוב אחרי מה שקרה, יותר מהרגיל.

אני כבר מזמן התייאשתי

מלנסות להבין משהו מסביב לשולחן אם משעמם לי אני מתחילה לדבר בעצמי ואחרים מצטרפים לשיחה חחח אני שואלת שאלות וסתם מעבירה את הזמן ומתעסקת עם הילדודס
אפשר לחשוב למה צריך להתאמץ כל כך? תחשבו על זה, זאת המשפחה שלנו והם חייבים לקבל אותנו בכל מחיר... לעומת זאת אם נשב עם קבוצת חברים ולא נתאמץ להבין ולדבר, החברים ילכו וירכלו מאחורי הגב או שבמפגשים הבאים הם יתעלמו מאיתנו... לכן עם המשפחה אני מרגישה יותר חופשי והם יודעים שאני לא שומעת טוב ובגלל זה אני יושבת בשקט או שואלת "על מה אתם מדברים?" הם כבר התרגלו לזה...

אמיר335

New member
פסח היה דווקא בסדר

עבר מהר יחסית ענוש קריאת ההגדה. מתי יתרגמו אותה לעברית אין לי מושג? היו שם כל מיני קטעים לא ברורים ולא מובנים ואני אף פעם לא מבין למה מתעקשים לקרוא את ההגדה עד הסוף. כל הזמן ספרתי את העמודים עד שנגיע ל"אחד מי יודע" "וחד גדיה"
. ולגבי ישיבה לייד השולחן שלא מבינים על מה נושא השיחה זה באמת בעיה של כל השנה ולא רק פסח. לפעמים יש לי טראומה שאני חושב ששמעתי מישהו אומר משהו אחד ואני עונה לו משהו אחר ואז נהיה מביך כך שבדכ אני מעדיף לשתוק או לדבר עם זה שליידי.

M r s S m i t h

New member
עד כמה שאני מבינה אותך

לרוב כאשר ביקשו ממני לשיר שירי פסח או להקריא פסוקים, אני נהיית אדומה ובד"כ מסרבת..כי זה טראומתי עבורי להקריא ובסוף אף אחד לא מבין כי שרתי מהאף רק כדי לסיים עם זה. אני כבר שנים לא ממש מתאמצת להבין מה קורה סביב השולחן כי גם ככה מדברים בשפה אחרת..

אמיר335

New member
כן אבל מצד שני

שכולם צורחים שלושה אבות שני לוחת הברית אחד אלוהינו אלוהינו כבר לא משנה מי שר מהאף ומי שר מהרגל
לגבי הקראת הפסוקים גם אם דן כנר היה מקריא את ההגדה לא נראה לי שמישהו היה מבין על מה ישבו רבי אליעזר ורבי טרפון ואותו בן זומא כל הלילה בבני ברק.

חחח השיר אחד מי יודע

היה דווקא מצחיק, סבתא שלי נרדמה לידי על הכיסא, ושרנו וצרחנו ומדי פעם צרחתי לה באוזן והיא לא הרגישה בכלל! חחחחחח זה היה מצחיק (יש לה גם קצת בעיות שמיעה חחחח)

למעלה