חג -שבועות ארץ זבת-חלב ו- סוכרלוז:
המלצה לקינוח טעים ,לחג השבועות ,
מעדן גבינתי-קציפתי,שמתאים לאווירת החג וההכנה מהירה וקלה:
המצרכים הדרושים:
1 גביע גבינה לבנה רכה 5%
1 שמנת -חמוצה
1/3 כפית גרידת קליפת- לימון (לגרד דק,ללא החלק הלבן המריר.)
כפית אחת מיץ -לימון
ממתיק-תחליף לסוכר.(אפשר להשתמש בטיפות-סוכרלוז.)
1מיכל אחד שמנת -מתוקה
3 קוביות שוקולד מריר .(70 -80 אחוז מוצקי קקאו.)
ההכנה:
1) בקערה לערבב את הגבינה עם השמנת-החמוצה,
להוסיף את גרידת-הלימון ,(קליפה הצהובה בלבד-ללא החלק הלבן.)
ולהוסיף מעט תחליף סוכר ולטעום .(כמות המתיקות לפי טעמכם.)
2) להכנת הקצף:
את מיכל השמנת המתוקה מקציפים בקערה נפרדת ,ביחד עם תחליף-סוכר(כמות הממתיק תהיה ביחס השווה לכפית סוכר רגיל) להקציף את השמנת לקצף יציב,אך לא קצף קשה מדי.
3) לערבב בעדינות 5 כפות מהקצף לתוך תערובת- הגבינה ,
לאחר מכן מעבירים עוד כמחצית מהקצף שנותר,אל הגבינה,ולערבב ,
לבסוף מוסיפים את כול שאר -הקצף מערבבים קלות,
בעזרת כף מעבירים את התערובת לכוסות-חד פעמיות.
במגרדת לגורר קוביית -שוקולד מריר -מעל כול מנה ,
ומכניסים את הכוסות לפריזר לחצי שעה בלבד,ויש קינוח צונן וטעים .
למי שמכין בכוסות -זכוכית, יניח את הכוסות במקרר,(ולא בפריזר)
למינימום - 4 שעות,(אפילו עדיף לילה במקרר,למרקם המושלם.)
המלצה לקינוח טעים ,לחג השבועות ,
מעדן גבינתי-קציפתי,שמתאים לאווירת החג וההכנה מהירה וקלה:
המצרכים הדרושים:
1 גביע גבינה לבנה רכה 5%
1 שמנת -חמוצה
1/3 כפית גרידת קליפת- לימון (לגרד דק,ללא החלק הלבן המריר.)
כפית אחת מיץ -לימון
ממתיק-תחליף לסוכר.(אפשר להשתמש בטיפות-סוכרלוז.)
1מיכל אחד שמנת -מתוקה
3 קוביות שוקולד מריר .(70 -80 אחוז מוצקי קקאו.)
ההכנה:
1) בקערה לערבב את הגבינה עם השמנת-החמוצה,
להוסיף את גרידת-הלימון ,(קליפה הצהובה בלבד-ללא החלק הלבן.)
ולהוסיף מעט תחליף סוכר ולטעום .(כמות המתיקות לפי טעמכם.)
2) להכנת הקצף:
את מיכל השמנת המתוקה מקציפים בקערה נפרדת ,ביחד עם תחליף-סוכר(כמות הממתיק תהיה ביחס השווה לכפית סוכר רגיל) להקציף את השמנת לקצף יציב,אך לא קצף קשה מדי.
3) לערבב בעדינות 5 כפות מהקצף לתוך תערובת- הגבינה ,
לאחר מכן מעבירים עוד כמחצית מהקצף שנותר,אל הגבינה,ולערבב ,
לבסוף מוסיפים את כול שאר -הקצף מערבבים קלות,
בעזרת כף מעבירים את התערובת לכוסות-חד פעמיות.
במגרדת לגורר קוביית -שוקולד מריר -מעל כול מנה ,
ומכניסים את הכוסות לפריזר לחצי שעה בלבד,ויש קינוח צונן וטעים .
למי שמכין בכוסות -זכוכית, יניח את הכוסות במקרר,(ולא בפריזר)
למינימום - 4 שעות,(אפילו עדיף לילה במקרר,למרקם המושלם.)