|חג שבועות שמח !! אני פותחת הודעה

|חג שבועות שמח !! אני פותחת הודעה

חדשה, זה הזמן להחליף מתכונים לעוגות / פשטידות לכבוד החג. הזדמנות טובה, לשכוח את מה שמעיק עלינו וכואב לנו. מי עושה סיפתח???
מיכל
 

הודגיק

New member
אולי לא עוגה אבל . . .

אתמול הכנתי זיטי עם תערובת גבינות ... אופן הכנה : מכינים פסטה זיטי ( צינורות עבים וחלולים ,הרבה יותר קטנים מקנלוני) . משמנים כלי שמתאים לתנור עם חמאה . שופכים שכבה ראשונה של זיטי מוכן לכלי שמים מעליו גבינת פרמז'ן בנדיבות , מייד אחרי הפרמז'ן מוגררת עוד קצת גבינה צהובה מגוררת וקצת חמאה. שופכים עוד זיטי ועל זה מוסיפים גבינה לבנה , פרמז'ן מגוררת, צהובה מגוררת וקצת חמאה , ואז מגיעים ל"קומה האחרונה" : זיטי , גבינה לבנה , פרמז'ן מגוררת , צהובה מגוררת , ומוצרלה . מכניסים לתנור שמחומם ל 280 מעלות . מחכים עד שהחלק העליון נהפך לזהוב ואז מוצאים ובולסים !!! בתאבון . יאללה , שיהיה לכולנו חג שבועות שמיייייייח !! הודג'יק.
 

נאן

New member
הנה מהמאפיה......./images/Emo140.gif

בתפריט שלי היום יש קלתיות קטנות ממולאות בתירס וגמבה. ויש בחצלים עם גבינה מלוחה. 2 פשטידות אחת בצל ואחת גבינה. חצילים מגולגלים עם גבינה מלוחה וגבינה צהובה. פטריות במעטפה.... 3 סוגי עוגות גבינה. פסטה עם 2 רוטבים ותפוחי אדמה מוקמים עדין ועוד לא סימתי..... אני עובדת בסיגנון צב צב מהבוקר.... כמובן סלטי חסה וים של גבינות..... ואינצוסה כמובן זה מאפה בולגרי...... ולמי שיתחשק שיקפוץ למסחה כל הגליל מוצף מבקרים גם אני..... הנה מתכון לבואיקוס: מרגינה אחת ביצה אחת כוס אשל או שמנת או גבינה (המידה של כוס אשל) גבינה צהובה מגורדת קצת מלח קמח אוסם אחד קטן לשים הכל ביחד שמים בצד ל10 דקות יוצרים עגולים כמו כדורים טניס שטוחים. על ניר אפיה או למרוח קצת מרגינה על התבנית. מורחים בביצה והופ לתנור בערך ל30 דקות על חום בנוני. הם משחימים ומוציאים אותם למה הם מתקשים אחרי אפיה. ובתיאבון זה כמו לחמניות קטנות ופריכות..... אצלי משום מה הן נעלמות מיד..... וצריך שמירה מיוחדת..... שיהיה לנו חג שמח לכולנו והפוגה מכל הכאב והטיפולים. נאנוש . .
 

מיליתו

New member
לא בשבילי

נראה לי יותר מדי גבינה ויותר מדי שומן... אני לא אוהבת את זה (אבל מודעת לכך שאני יוצאת דופן...)
 

תמר 26

New member
רוצים מרק כרובית../images/Emo35.gif (קל להכנה)

לוקחים כרובית ומבשלים עד שנהיה רך (המים צריכים לכסות את הכרובית עד הסוף). לחכות שיתקרר לרסק במערבל להוסיף 3 כפות אבקת מרק פטריות 1 כוס חלב
אבקת שום, פלפל, מלח, לפי הטעם. לבשל 10 דקות על האש וזהו ,,, נכון קל?
בתיאבון וחג שמח
 

rona39

New member
עכשו אני מתישבת

פעם ראשונה מ- 6 בבוקר. התפריט שלי: שתי חלות, לחמניות שום, פוקצה, עוגת גבינה, פיצה, שתי פשטידות ולזניה. רובם כבר נגמרו והם היו אמורים להיות לערב. חג שמח לכלם
 

נאן

New member
מרגישה נורמלית....

בחיי רונה אני מרגישה עכשו נורמלית. מהבוקר אני מגרשת עם המגבת את זללני המטבח שמתפלחים..... ל"רק טעימה" בבקשה" אני מתכופפת הופ עוד משהו נעלם.... מסתובבת.... יש משהו כנראה...כייפי בלגנוב מהמטבח של אמא וזה כולל את כל בני הבית המארחים גם המבוגרים.... חג שמח נאנוש
 
חג שמח וטעים...../images/Emo171.gif../images/Emo6.gif

חג שמח לכל הפורום הנפלא הזה!! מזה 22 שנים אני צמחונית, כך שזה ממש החג שלי. אני מאוד אוהבת ירקות , פשטידות, גבינות (לא חלב- ממש לא אוהבת חלב). אני מצרפת מתכון של פאי פטריות ובצל, טעים מאוד וקל להכנה, זה מה שיקבלו האורחים שלי הערב... בצק שק"מ- שמנת חמוצה (רגילה) קמח אוסם (קטן) מרגרינה (רגילה) קורט מלח להכניס למעבד המזון ולהפוך לבצק (לא חייב להיות הומוגני עד הסוף) (אגב, זהו בצק מעולה לכל סוגי הפאי האפשריים, ניתן להחליף, את קורט המלח במעט סוכר) "לצפות" את התבנית בבצק, ניתן לקרר אותו קלות לפני הכנסת התוכן. במחבת, לטגן על מעט שמן 4-5 בצלים (חתוכים לפרוסות במעבד המזון) כשהבצלים מטוגנים, זהובים, מוסיפים פטריות חתוכות לפרוסות דקות (עדיף טריות- 4 סלסלות קטנות, אם קופסאות שימורים - 3 קופסאות) טיבול: פפריקה אדומה מתוקה, פלפל ומלח (את המלח בסוף, כשהפטריות כבר כמעט מבושלות). ניתן להוסיף עוד תבלינים, לפי הטעם. כשהתוכן של הפאי מבושל, יש להעביר אותו מהסיר אל התבנית. אפיה בתנור 150 במעלות, כארבעים דקות. זה טעיםםםםם
 

muzaic

New member
אני ומתכונים לא הולכים יחד...

אבל עדיין מנצלת את ההזדמנות לאחל לכולכם חג שמח!
 
יופי של מתכונים,

הבאתם לנו פה, הנה אחד משלי, עוגת גבינה ללא אפיה, הכי קלה לעשיה, הכי פשוטה והכי מהירה. היום הכנתי אותה עם בני בן ה- 4 ומאוד נהנינו. חומרים: 2 כפיות נס קפה 1 קופסת שמנת מתוקה עמידה 2 קופסאות גבינה לבנה 9% חצי כוס סוכר כפית תמצית וניל חבילת בסקויטים בטעם שוקו - 250 ג' תותים חתוכים לחצאים (שלא בעונה ניתן לפזר שוקולד מריר מגורד) תבנית מלבנית אופן ההכנה: 1. בספל גדול מכינים נס קפה: שתי כפיות גדושות של נס, מוסיפים מים רותחים, קצת חלב - ומכניסים למקרר. 2. מקציפים את השמנת המתוקה מס' דקות עד להתקשותה. 3. תוך כדי הקצפה, להוסיף בהדרגה את הסוכר לשמנת ולהמשיך להקציף. 4. להוסיף בהדרגה, את 2 חבילות הגבינה, ולא מפסיקים להקציף - הפעם ברמה איטית ביותר. 5. תוך כדי הקצפה, להוסיף את תמצית הוניל וממשיכים להקציף עוד מספר דקות. 6. מניחים את הקערה בצד, ואת נס הקפה שהכנו בתחילה שופכים לתוך צלחת עמוקה. 7. לטבול את הביסקויטים משני הצדדים בנס קפה שהכנו, ומסדרים אותם בתבנית עד לכיסוי המשטח. 8. על שכבת הביסקויטים שופכים חצי מהתערובת המוקצפת ומחליקים במרית לשכבה אחידה. 9. על השמנת-גבינה מוספים עוד שכבת ביסקויטים טבולים בקפה, ואח"כ מוספים את החצי השני של השמנת - הגבינה. 10. להוסיף את חצאי התותים ולהניח על העוגה. 11. להשאיר במקרר לפחות לשעתיים עד להגשה. ניתן להכניס למקפיא ואז יוצאת עוגת גלידה. טיפ: אם בטעות נשפך לכם לתוך הקערה קצת יותר מכפית תמצית וניל, אל דאגה. ככל שמוסיפים יותר מתמצית הוניל, שילוב הטעמים עשיר יותר. נסו ותראו. בתיאבון
 

מיליתו

New member
סיפור מצחיק על עוגות גבינה ושומן

עוגות גבינה בדרך כלל יוצאות הכי טוב עם גבינה 9%. אלא מה - זה משמין. ולכן שמעתי השבוע "טריק" לאיך לעשות עוגת גבינה עם גבינה 5% או 3%... לפני שמשתמשים בגבינה מסננים אותה קצת כך שהמים יוצאים.... ככה יוצא אפילו יותר טעים מאשר 9%... את זה שמעתי מהשכנות הזקנות של אמא שלי. ולמי שלא הבין: מאחר ובאחוזים עסקינן - הרי שהוצאת מים מביאה אוטומאטית לכך שאחוז השמון גבוה יותר. את הגבינות הרזות מכינים על ידי הוצאת שומן והחלפתו במים ובחומרים מייצבים, ולכן - הוצאת המים מביאה לעלייה באחוזי השומן.
 
למעלה