חג שבועות שמח לכל קהילת תרבות פרס

פרויז1

New member
חג שבועות שמח לנושאי דגל התקשורת

הפרסית! שידורי יהדות אירן, יחד עם יתר אמצעי התקשורת הפרסיים יעודיים בישראל, מעניקים לעדה הפרסית ולישראל בכלל, אמצעים תרבותיים אולטרה מודרניים וזאת בהחלט תקופה הסטורית של תרבות המוסיקה, הבילוי והבידור הפרסית. אנחנו פה בפורום תרבות פרס נרים את תרומתנו בהענקת דיונים משכילים ונפיץ את הייחודיות של העדה הפרסית ותרומתה של תרבות פרס לתרבות הכללית במישורים רבים כמו : מיסטיקה ופילוסופיה, התפתחות הדתות, ארכיטקטורה ואדריכלות, מתימתיקה ובלשנות ועוד ועוד מישורים מדעיים, חברתיים וכלכליים רבים שעוד נדון בהם . תודה לכל הנושאים הנטל !!! חג שבועות שמח ! פרויז.

פרויז1

New member
חג שמח ל IBP1, המיסטיקן של פורום תרבות פרס

חברים! IBP1 = איציק, מכוּנֵה איציקון
איציק הוא אדם צנוע מאוד ושונא פרסום.
היה לי קשה מאוד להוציא לפועל את הארוח של איציק בפורום תרבות פרס. למה
כי כשתארתי מיהו האורח, איציק תמיד הסתייג : לא צריך לעשות טרררם,
לא לפרט הרבה,
לא לספר הכל,
הבן אדם הרג אותי כמה פעמים. בסוף הוא הסכים לנוסח הרזה שפרסמנו - ראה הודעה פותחת בשרשור האירוח. ועכשיו :
אני הולך לספר לכם עליו בפרוטרוט כל מה שהוא לא הרשה לי אז : אבל, אתם מבטיחים לי, שלא לגלות לו, ולא להדליף לו והעיקר שלא תגידו לו שאני כתבתי !
תזכרו! הבטחתם!!!
הנה כל הסודות שנאסרו לפרסום : איציק "נולד" אל תוך עולם המיסטיקה. מגיל צעיר חקר ולמד את תורת הנסתר ממקורות ספרותיים רבים ומגוונים שנפלו תחת ידיו. הוא למד את כל תחומי המיסטיקה, וגם אסטרולוגיה, תיקשור, וכל התחומים האחרים שאני אפילו לא יודע להגדיר אותם (קיבלתי מידעים מידידה משותפת שהיא עצמה מיסטיקנית ומלאת התפעלות מאיציק!) אחרי שרותו הצבאי, למד את תורת הקבלה והתמחה גם בו. הוא המשיך להרחיב את ידיעותיו בתחומים אלה ללא לאות. איציק הוא מיסטיקן רב תחומי ! כבר סיפרתי לכם שלאיציק תואר שני במחשבים. איציק אומן בקרב מגע בעל חגורה שחורה בדרגת דאן 2 . איציק עוסק באדריכלות נוף (בעבר המקצוע היה נקרא בשמות אחרים), תכנון, הקמה, תחזוקה ואחזקת גינות וגנים ציבוריים. המיסטיקן הצנוע שבשקט בשקט, גם עושה מלאכת קודש של שיקום מוגבלים ושיבוצם במעגל האנשים העצמאיים המשובצים במעגלי העבודה בתחום הקמה ואחזקת גינות וגנים והכל בהתנדבות ותוך ניהול דיאלוג עיקש אל מול הגורם המעכב ביותר : הרשויות שהן בעלות העניין והמרויחות המוסדיות מהפעילות של איציק. בשמי ובשם הגולשים בפורום תרבות פרס :
אנחנו גאים בשכמותך, איציק, ושמחים שאתה חבר שלנו בפורום.
פרויז והגולשים.

IBP1

New member
אחי מצוות עושים בצנעא בשקט ....

אין צורך בפרסוםהדברים.

ולמה אתה לא מספר ש....../images/Emo27.gif../images/Emo27.gif

איציק מקדם זכויות נשים. הוא אינו פמיניסט, אלא שהוא עוסק בין היתר בעזרה לנשים שנפגעו ע"י גברים... ואני בכלל מעדיפה שאיציק יספר לכם על כך בעצמו

../images/Emo207.gif שאלה לאיציק...

ראיתי שכתבת מאמר נחמד ביותר על הזרטוסטרים... (פפפפ איזה שם ארוך
) אפשר להעתיק אותו למאמרי ה
שלנו, כמובן עם כל הקרדיט המגיע... נא לא לסרב

פרויז1

New member
תספרי! תספרי עוד! תספרי גם ש

לאיצייק ילד שיהיה בריא, עוד מעט 18, עם תואר ראשון ביד! תספרי עליו הכל! אבל שלא יגידו לו שזה אנחנו! למה שהוא לא מסכים ! שיגידו שניחשו במקרה!
לפרסם את האשכול מיד במאמרי ה
. למה את מחכה?

IBP1

New member
חשבתי להעלות דיון דומה

בפורום וההבדלים והדמיון והקשר בין 3 הדתות :השומרית ,הזארטוסטרית ,והיהדות . למה היהדות לא קיבלה את נושא הפניית הלחי ולקחה למשל את הנושא של עין תחת עין ושן תחת שן (כפי שהנצרות השאילה מהזארטוסטרים . ועוד כל מיני עיניינים כמו עניין סוף השבוע (יום השבת [תנחשו ממי השאלנו זאת]) ....ועוד כל מיני דברים שכאלה ואחרים. מה הקשר בין ספר היצירה הקבלי לבין ספר היצירה הזארטוסטרי וספר המלכים שלנו ושלהם ועוד ים של עיניינים משותפים.

פרויז1

New member
אתה אומר כך :

הדת הזואורסטית (הפרסית) הופיעה מעט אחרי הדת היהודית. ושלשתי הדתות יש מן המשותף : בספרים, במינהגים וכל מיני דברים אחרים?

IBP1

New member
תתפלא לשמוע שכן....

שים לב מתי הופיע מצוות שמירת השבת ומתי הזארטוסטרים קמו...

למעלה