חג שמח (בירושלים)! חגגתם? התחפשתם? שילחתם מנות? + מרק טעים

חג שמח (בירושלים)! חגגתם? התחפשתם? שילחתם מנות? + מרק טעים

בפעם הראשונה בחיים (או מזה 30 שנה, לא בטוחה) קרתה לי פשלה באפייה וכל האוזניים נפתחו!
כבר כשהכנתי את הבצק ורידדתי אותו ידעתי שמשהו לא בסדר, והתעלמתי: היחס בין שמן לחמאת קקאו בחמאה הטבעונית היה שגוי ולכן יצא בצק קשה מדי! דחפתי את המכוערות לפריזר לבינתיים והתחלתי מחדש - מזל שהתחלתי מוקדם השנה והיה זמן לתיקון. החדשות יצאו מהממות כתמיד (בשיא הצניעות!).
מסקנה (למקרה זה ולחיים בכלל): להקשיב לאינטואיציה וגם לא להתבלבל בפרופורציות.

בארגז הירקות הגיעו הרבה סלקים ומהגבעולים והעלים הכנתי מרק מהמם!
אם יש מעבד מזון לקיצוץ, אז עיקר העבודה כאן היא שטיפה דקדקנית של העלים והגבעולים.
מרק גבעולי סלק עם גריסים
  • כף שמן
  • בערך כוס תערובת mirepoix - אני מכינה פעם ב... ומקפיאה במנות: סלרי, בצל וגזר קצוצים דק. אם אין מוכן... אז חצי בצל, שלושה גבעולי סלרי וגזר גדול, קצוצים
  • שתי שיני שום קצוצות
  • גבעולים שטופים וקצוצים דק-דק (מעבד מזון אם יש) מכעשרה סלקים
  • עלים שטופים וקצוצים מהנ"ל
  • חצי כוס גריסים שטופות ומושרות במים רותחים כרבע שעה
  • כף כורכום
  • כף פפריקה חריפה
  • כף מלח ועוד לפי הטעם אחרי הבישול
  • מים עד לכיסוי ועוד בגובה רבע זרת
  • כף מיץ לימון (או יותר לפי הטעם) לסוף הבישול
אני ממליצה לבשל בסיר לחץ לחיסכון באנרגיה ובזמן. בסיר גדול צריך יותר זמן וגם לבדוק מדי פעם את מפלס המים
הכנה
מטגנים mirepoix בסיר לחץ, כשמזהיב מוסיפים גבעולים ושום, מאדים עם מכסה כחמש דקות. מוסיפים עלים, גריסים, תבלינים, מלח ומים. סוגרים סיר ומביאים ללחץ. מבשלים 12 דקות ומחכים שהלחץ ירד באופן טבעי.
טועמים ומוסיפים מלח.
מוסיפים כף לימון סחוט או יותר לפי הטעם.

הגריסים נהיים ורודים מהסלק, ואם מקפידים על מעט מים המרק כמעט נזיד. תענוג!
אפשר להקפיא.
 
למעלה