חג שמח ונושא האתגר החדש הוא: קולות

steiff

New member
חג שמח ונושא האתגר החדש הוא: קולות

נסו להעביר את חוש השמע באמצעות חוש הראיה.

ואולי סתם קולות צפים.

נושא לא-שגרתי (ולו עבורי, מי שנחשף רבות לתחרויות צילום). יפה

(וגם הקישור לבחירות).
.
.

תוצאות אתגר
״קולות״

זו הפעם הראשונה שיוצא לי לשפוט אתגר שלא אני בחרתי את הנושא. אז ניסיתי להיצמד להגדרה שניתנה ״נסו להעביר את חוש השמע באמצעות חוש הראיה״. לפיכך ניסיתי לדלות מהתמונות את אלו שייצרו אצלי אסוציאסציה ויזואלית בלי אלמנטים שמתקשרים לשמע.

נושא לא-שגרתי
יורםשניר

צילום מעניין ומוצלח לכשעצמו. להקת מתופפים במדים מהווה את חוט השדרה של התמונה, אבל האפלה היחסית והמראה מוסיפים למסתורין. התמונה מעוררת עניין והעיין מנסה להתמקד להבין מה קורה כאן, וזה דווקא מפחית מעוצמת הקולות. אבל לדעתי השימוש באלמנט התוף המפורש הוא לא לפי הגדרת האתגר.

F e S T i V a L
big a55 blue

להקה שמנגנת על איזו במה מאולתרת - נושא נדוש אבל יש כאן אלמנטים שמחזקים את הצלילים ומייצרים ניגודים בינם לבין עצמם - התנוחה של נגן הגיטרה שאולי מרמזת על מוזיקת רוק, הצופים שמרוכזים ביצירה כאילו צופים במוזיקה רגועה שקטה, והכלב שבכלל מתעניין במשהו אחר ונראה כאילו המוזיקה לא ממש מפריעה לו. הבחירה כאן בשחור לבן מנטרלת את הצבעוניות שאולי הייתה מפריעה ומחזקת את מוטיב הניגודים. יפה, אבל כמו מקודם השימוש בכלי נגינה מפורשים מוריד נקודות.

Sound of Silence
big a55 blue

התמונה הזו ישר הביאה לי כאסוציאציה את 4′33″ של ג׳ון קייג׳. למי שלא מכיר, הנה ציטוט מקוצר מהויקיפדיה: ״היצירה נכתבה עבור כל כלי נגינה שהוא, או עבור שילוב של מספר כלים, והפרטיטורה שלה מכילה הנחיה למבצע שלא לנגן כלל בכלי הנגינה במשך כל זמן היצירה. אך למעשה היא כוללת את הקולות, הצלילים והרעשים של הסביבה בה היא מבוצעת״. אז התמונה הזו, בלי שום כלי מוזיקלי ברקע, עם גבר ששוכב באמבט חלוד (טלמנט מעניין לכשעצמו), גורמת ישר לחשוב איזה צלילי רקע הוא שומע? רק שקט או שהאמבטיה בכלל נמצאת בטבע? או בבית נטוש? מעולה!

יהודית רביץ עם גידי גוב
דליה קו

שני מבצעים שאני מאוד אוהב, מה שאומר שישר מתנגנת בראש דואט משותף שלהם (באה מאהבה?). אבל תאורת הבמה לא עוזרת כאן וכשמדובר בשתי דמויות ובכלל מפורסמות, קצת יותר חדות של הפנים הייתה רק מוסיפה.

שומעים?
דליה קו

יופי של תפיסה של פני הנגן. החיתוך של הכלי מעמעם (לפחות במבט ראשון) שמדובר בכלי נגינה מוזיקלי. ואז מאמץ הנשיפה מגלה לנו שמדובר בכלי נשיפה כלשהו. אני מאוד אוהב פורטרייטים וכאן זה בהחלט פורטרט קצת שונה ממה שבד״כ רואים.

צלצולי פעמונים ...
יורםשניר

תמונה מינימליסטית ונהדרת בגלל אלמנטים שמספרים סיפור - הזיקוקים (?) מאחור שהם ויזואליים אבל נראים כאילו הם גלי קול שיוצאים מהפעמונים שרואים דרך החלון, הצריח (של כנסיה?) שתופס מעט מאוד נפח ועדיין הוא המרכז של התמונה ה״נפח״ שהוא תופס גדול מנפחו הפיזי, ענפי העץ המרומזים שמוסיפים הילה של מסתורין, והאור הבוקע מהחלונות שמהווה ניגוד חד לחושך בסביבה.

קולות 1
xfwind

ואיך אפשר בלי קולות של שוק? בחירה מצויינת בנושא, שישר מעלה לראש את הקריאות והקולות האופייניים לשוק. אבל משהו בתנועות הפה של הירקן לא מספיק עוצמתי לטעמי והלקוח ברגע שמתרחק מהירקן אינו מוסיף.

קולות 2
xfwind

תפיסה מיוחדת של איש מדבר בטלפון, אבל בתנוחה לא אופיינית שמעוררת מחשבות של מה הוא שומע שגורם לו לכרוע בתנוחה הזו? או שמא הוא סתם בתנוחה הזו בלי קשר למה שהוא שומע?

והבחירה שלי:

מקום ראשון: צלצולי פעמונים … / יורםשניר
מקום שני: Sound of Silence / big a55 blue
מקום שלישי: שומעים? / דליה קו + קולות 2 / xfwind

יורם, השיפוט לשבוע הבא עובר אליך. אפתח דיון נפרד עם הנושא לאתגר הבא בנפרד.

למעלה