חג שמח ושקט

קלייטון.ש

Well-known member
בחג הזה אני לא אצטרף למשפחה ולא אבלה עם הנכדים.
נכנסתי קצת לטראומה כשנודע לי שהיישוב הוכרז שטח צבאי סגור, ואני לא בבית. אז עכשיו אני לא מעז להתרחק מפה פן יקרה עוד משהו משמעותי בהעדרותי ואני אפסיד.
פלישת כוחות חיזבאללה, טנקים ברחובות, דברים כאלה. לא לוקח את הסיכון שאני אפסיד את זה.
בצד של השכנים לא קמה השנה סוכה כמו כל שנה.
עד עכשיו כל פעם שדיברתי איתם, גם עם האשה כשהיא באה מפעם לפעם לבקר לבדוק את הבית שלה, אמרתי להם לא קורה פה כלום, תחזרו.
הם עזבו את הוילה מיד עם פרוץ המלחמה וכל השנה גרו בנהריה בדירת חדר וחצי. אמרתי להם איך אפשר לגור בחדר וחצי במקום בוילה.
עכשיו השכן מספר לי שהם עוזבים את החדר ושכרו בית יותר רציני באיזור יותר טוב של נהריה. אז איפה הם ואיפה לחזור.
אבל חידשו את חוזה השכירות פה, וגם שני הדיירים האחרים חידשו אפילו שלא גרים כבר שנה.
זה יפה בעיני, הכרזה שלא מוותרים על הבית אפילו שבאופן זמני לא גרים בו.
אני גר באופן פיזי והם באופן כספי והתחייבות נפשית, אבל העיקרון זהה.
לא עוזבים את הבית אלא נלחמים עליו ומשלמים על זה את המחיר, כל אחד מה שהוא מסוגל.
במשפחה אני זוכה עכשיו לתמיכה מלאה. כולנו בסה"כ באותו צד של הפוליטיקה ועל העיקרון הזה מסכימים.

קלייטון.ש

Well-known member
היום לא מכנים את העוזבים עריקים?
ע"ע צ'יץ' ודבריו על מי שחיפשו מקום בטוח יותר, כי יריעות הניילון לא עזרו.
הצבא אמר לעזוב, ראש המועצה אומר לעזוב, כל הזמן פיצוצים וקולות ירי ואזעקות.
יש פה סופר אחד שצריך לעשות שמיניות בשביל להשיג אספקה, ועוד החנות של האלכוהול והטוטו שפתוחה וזהו. ובית המרקחת אולי, פעם אחרונה שעברתי היה סגור אולי יש לו שעות מסוימות.
אין תחבורה ציבורית, אין מוסדות חינוך, קופת חולים פתוחה חלקית, הבנק סגור, הדואר סגור.
גם בימים רגילים היישוב הזה לא משהו. עכשיו ממש קשה לחיות פה.
לא מאשים אף אחד שהתפנה.

mיטלמן

Well-known member
אוי כמה שאתה נהנה,
תענוג אמיתי.
(לולי היה מלווה בכל הזוועה שמסביב).

סופהו 1

Well-known member
לא מאשים אף אחד שהתפנה.
אין מה להאשים את מי שמתפנה.
לא בימי הסקאדים, כשיריעות נילון לא הגנו על איש ועל ממ"דים לא חלמנו, ובטח לא כעת, כשגם הממ"דים לא עזרו.

אגב, בנית סוכה?

אם לא, אפשר להזמין.
מתאימה גם לחנוכה.

mיטלמן

Well-known member
ברור שלא,
הנה:
"פלישת כוחות חיזבאללה, טנקים ברחובות, דברים כאלה. לא לוקח את הסיכון שאני אפסיד את זה"
הכל ברבים!

קלייטון.ש

Well-known member
אני מתחילה לחשוד שאתה לא מינימליסט.
אני מינימליסט אבל נאור.
לא כופה את השקפותי על אחרים.
חוץ מזה אני מתגעגע לאוכל של המרוקאית הזו ולארוחות שבת אצלם. לכן אינטרס שלי שיחזרו ומנסה לשכנע אותם בטיעונים של כופרים.
באחת הפעמים שביקרה אמרתי לה שאני זוכר איך היתה נותנת לי עוגות בשבת בבוקר.
בביקור הבא של השכן בעלה הוא מביא לי 3 מגשי עוגות ממנה.
אבל ברור שזו לא שיטה.
בכל אופן הם פתרו את סוגיית החדר וחצי כך שאין לי איך לשכנע אותם.

אבח"י

Well-known member
נכנסתי קצת לטראומה כשנודע לי שהיישוב הוכרז שטח צבאי סגור, ואני לא בבית. אז עכשיו אני לא מעז להתרחק מפה פן יקרה עוד משהו משמעותי בהעדרותי ואני אפסיד.
פלישת כוחות חיזבאללה, טנקים ברחובות, דברים כאלה. לא לוקח את הסיכון שאני אפסיד את זה.
עד עכשיו כל פעם שדיברתי איתם, גם עם האשה כשהיא באה מפעם לפעם לבקר לבדוק את הבית שלה, אמרתי להם לא קורה פה כלום, תחזרו.
הם עזבו את הוילה מיד עם פרוץ המלחמה וכל השנה גרו בנהריה בדירת חדר וחצי. אמרתי להם איך אפשר לגור בחדר וחצי במקום בוילה.
עכשיו השכן מספר לי שהם עוזבים את החדר ושכרו בית יותר רציני באיזור יותר טוב של נהריה. אז איפה הם ואיפה לחזור.
אבל חידשו את חוזה השכירות פה, וגם שני הדיירים האחרים חידשו אפילו שלא גרים כבר שנה.
במשפחה אני זוכה עכשיו לתמיכה מלאה. כולנו בסה"כ באותו צד של הפוליטיקה ועל העיקרון הזה מסכימים.
מעניין
בית שכור שווה ערך לבית שהוא שלך?

קלייטון.ש

Well-known member
מעניין
בית שכור שווה ערך לבית שהוא שלך?
למה לא? שילמתי עליו הוא שלי. יש לי זכות בלעדית לגור בו ואני גר בו בפועל.
אם אתה משווה לאלה ששילמו על בית מהלוואה שלקחו בבנק, מצבם לא שונה במיוחד משלי שהרי הבית לא שלהם אלא של הבנק.
למעשה לי ולשכנים יש יתרון שבעל הבית שלנו בלי ספק הרבה יותר נחמד מכל בנק.

אבח"י

Well-known member
אם אתה משווה לאלה ששילמו על בית מהלוואה שלקחו בבנק, מצבם לא שונה במיוחד משלי שהרי הבית לא שלהם אלא של הבנק.
התמזל מזלכם, לא?!
אני מכיר שוכרי דירות/וילות אומללים מאוד מבעלי בתים בלתי נסבלים.

ai27

Well-known member
הבנק הוא רק שותף זמני
מה שיותר סביר זה שבעל הבית שלך יותר נחמד מהפולניות שאתה בורח מהן לאמ"ט כדי שיהיה לך קצת שקט

כוכבית מצויה

Well-known member
נראה שבאדיבות צה"ל והחיזבאללה יש לך מלא רעש היום.

קלייטון.ש

Well-known member
נראה שבאדיבות צה"ל והחיזבאללה יש לך מלא רעש היום.
כן, היה הרבה רעש, כמה פגיעות חלקן רציניות, אש ועשן (שכובו מהר).
אנשים (חיילים) נפגעו למטה ליד הכביש.
וגם הפסקת חשמל איזורית כמה שעות.
שמתי מיד הודעה בוואצאפ המשפחתי שאצלי הכל בסדר.
אחרי 20 דקות ענתה הראשונה "יופי". היא בטח הלכה לקרוא חדשות רק אחרי שראתה את ההודעה.
כן כל אחד והדאגות שלו.

mיטלמן

Well-known member
"אצלי הכל בסיידר"
לשלוח תחתונים וגופיות?
קפל"ד?
כרטיס טיסה לא חשוב לאן?
אתה נשאר?

קלייטון.ש

Well-known member
(האם) אתה נשאר?
אני לא עוזב את המקום עבור אף אחד.

הנה היום נסעתי למרכז בעניין עבודה שקפץ פתאום ולא יכולתי לדחות.
כתבתי לאשה אני מגיע, יכולים להעביר ביחד את הלילה ואחזור ליישוב מחר.
עונה העוזרת האישית שלה - לשם שינוי הזדהתה - כותבת שיש לה פגישות עד מאוחר לא תחזור הביתה לפני חצות.
אחרי כמה דקות מוסיפה - תודיע לי כמה ימים קודם שאתה בא, אדאג שיהיה לכם זמן להתייחד.
איזו קנאית.
חזרתי הביתה.

כוכבית מצויה

Well-known member
אני לא עוזב את המקום עבור אף אחד.

הנה היום נסעתי למרכז בעניין עבודה שקפץ פתאום ולא יכולתי לדחות.
כתבתי לאשה אני מגיע, יכולים להעביר ביחד את הלילה ואחזור ליישוב מחר.
עונה העוזרת האישית שלה - לשם שינוי הזדהתה - כותבת שיש לה פגישות עד מאוחר לא תחזור הביתה לפני חצות.
אחרי כמה דקות מוסיפה - תודיע לי כמה ימים קודם שאתה בא, אדאג שיהיה לכם זמן להתייחד.
איזו קנאית.
חזרתי הביתה.
זה נראה שיש מצב שתצטרך לחפש פולניה שלישית...

למעלה