חג שמח- יש לי שאלה(ארוכה) לגבי מטבח

peteltut

New member
חג שמח- יש לי שאלה(ארוכה) לגבי מטבח

קנינו דירה בפרוייקט והתבשרנו לאחרונה שאנחנו אמורים להחליט עד ה-15.10.איזה מטבח אנחנו רוצים, כולל נקודות חשמל,מים וביוב לכיור במטבח וגז. היתה לנו אפשרות לבחור מטבח או של חברת "סמל" או של חברת "זיו". היינו בשניהם וישבנו עם המעצבות. בהתחלה דיברו איתנו מאוד יפה ועיצבו לנו מטבחים מרשימים עם התוכנה, אבל כשהבינו שאנחנו לא יכולים להוסיף עוד 30.000 ש"ח למטבח, כבר דיברו אחרת בצורה מזלזלת והשתדלו לסיים את הפגישה מה שיותר מהר. בהתחלה אני פשוט הייתי בשוק מהגישה הזו, וגם פתאום הבנתי שאחנו חייבים לקנות מאחת החברות את המטבחים. על המטבח הבסיסי של שתי החברות קיבלנו זיכוי של 5.000 ש"ח בלבד במקרה של רכישת מטבח חדש אצלהם. המטבח הבסיסי לא מצא חן בעיני, במיוחד החורים המודולריים בדפנות הפנימיים של הארונות והגימור החובבני. כשהתקשרתי לאדריכלית היא אמרה שאם רוצים לוותר לגמרי על המטבח - מקבלים זיכוי של 250 ש"ח על מטר מרובע- פשוט בדיחה.... כשחזרנו משם הייתי ממש מדוכאת, אבל עלה לי רעיון. אולי אפשר לקחת את התוכניות של המטבח הבסיסי לחנות "איקאה", לשבת שם עם המעצבת ולתכנן שידרוג של המטבח הבסיסי שמציעים לנו ,ובטח ייצא זול יותר. הבעייה להתאים את הצבע של הפורמייקה לארונות של איקאה... או לבקש מזיו או סמל לשדרג את הבסיס (מגירות נשלפות במקום מדפים קבועים, חומר יותר טוב וכולי)ונראה לי שגם כאן ישחטו אותנו..., ומאוחר יותר לרכוש עוד יחידות של ארונות ב"איקאה". מה דעתכם?

נועה בת

New member
בדיוק בדילמה הזו היינו לפני חודש

ואכן כולם מתיחסיים אליך זוועה לאחר שהפנימו כי אין מצב שאתן להם 30000, וזה מה שעשינו : תכננו את המטבח ברמה עקרונית,מיקום ארונות,שולחן,גודל שיש,כיור מהמטבחים של הקבלן לקחנו את הסטנדרט,והוספנו רק את הארונות התחתונים שצריך כדי להגיע להגיע למטבח הרצוי ,(ויתרנו על עליונים כדי לשדרג את המטבח למטה) והוספנו שיש. יצרנו את המסגרת למטה, כיוון שאחכ להוסיף שיש זה כבר סיפור... הוספנו כ 10000 שח , לכול הארונות והשיש, בלי פטנטים. עכשיו יש בסיס למטבח. בעוד שנה כשנתבסס ולחץ ההוצאות ירד,הולכים לאיקאה,מוסיפים קלפות לחלק העליון של המטבח שילוב של נירוסטה וזכוכוית,ככה שאין בעיה בצבע, יש המון פטנטים של פרזולים לשליפות מדפים,מחיר לכול יחידה סביר , וזהו. יש אחלה של מטבח. אופציה אחרת - בדירה הקודמת,לקחנו את המטבח של הקבלן,פוריימקה לבנה, הבאנו נגר פרטי שהוסיף יחידות,מגירות,קרניז צבעוני , וכול מה שרציתי,קניתי לבד המשך לשיש החלפנו ידייות לאונות, והמטבח היה ממש יפה. עלות - סדר גודל של 7000 שח (לפני 5 שנים) . מקווה שעזרתי , תהנו בבחירה, אני נהנתי

נועה בת

New member
עוד משהו-זיו ממש ממש ממש לאאאאאא

במסגרת שידרוג המטבח תיקנו את המטבח שלהם ...הברגנו,חיזקנו,ועוד...

רינתפ

New member
אפשרות נוספת../images/Emo41.gif

במידה ויש לכם חדר שירות בדירה, קחו את המטבח שנותן לכם הקבלן ושימו אותו בחדר שירות, כך יהיו לכם עוד יחידות איחסון וחדר שירות מסודר. במקביל תפנו לנגר פרטי שיכין לכם מטבח לפני הפנטזיות שלכם - זה בטוח יצא יותר זול, יותר מוקפד ואם הרבה הרבה פחות עוגמת נפש. (בדר"כ נגרים פרטים גם ירכיבו לכם את המטבח של הקבלן בחדר שירות, ככה עשה הנגר שזוג חברים שלי בנו אצלו מטבח) כמובן שאתם יכולים גם להזמין מאיקאה, או מקום אחר. קחו בחשבון שם לא לוקחים מטבח מהקבלן יבוא להרכיב לכם את המטבח רק לאחר שתקבלו מפתח לדירה - שזה לא ממש עיקוב רציני. בהצלחה

במידה ואת מחליטה ללכת על איקאה

אני ממליץ לבחור את צבע המטבח של איקאה ולאחר מכן להתאים לו את הצבע של המטבח שהקבלן מוסר לכם, הבעיה באיקאה שהמבחר של המטבחים שלהם מאד מצומצם. אני לדוגמא הזמנתי מטבח ממטבחי הפורום בגימור וונגה באיקאה אין גימור וונגה, במידה והיה להם יכלתי לחסוך לעצמי מעל 20,000 ש"ח.

זידדה

New member
בדיוק מזה הם עושים את הכסף...

הי, אני עבדתי שלוש שנים בתור מעצבת מטבחים אז אני יודעת טוב מאוד על מה את מדברת, תקשיבי-אין סיכוי שהם יסכימו לשים לך מדפים נשלפים וכו...במטבח הסטנדרטי,חברות המטבחים לא עושות דברים כאלו.. המדיניות שלהם היא שבמטבח הסטנדרטי הם לא נוגעים ואולי הם מסכימים לשדרג לך אותו עלידי הוספת יחידות,אבל אז זה סתם יוצא די יקר כי הם לא עושים לך את ההנחות וכו..כי זה לא שווה להם,הם רוצים שתיקחי זיכוי ותעשי מטבח חדש. תקשיבי...לדעתי תקחי את המטבח הסטנדרטי בצבע שמנת(אני מקווה שזה אחד מהצבעים המוצעים לבחירה) ותלכי לכמה נגרים ותקחי מהם הצעת מחיר ליחידות הנוספות. את יכולה לבקש שיביאו לך את המטבח הסטנדרטי ללא הרכבה ואז תעשי תוכנית חדשה וככה תוכלי לנצל את כל היחידות של הסטנדרט בצורה הטובה ביותר. היחידות שהכי חשוב להוסיף זה- יחידת B.I גבוהה לתנור ומקרו,יחידת מזווה ויחידת מגירות רחבות לסירים וצלחות,שאר היחידות בדרך כלל נמצאות בסטנדרט. את יכולה גם כמובן להוסיף אי או דלפק ואותו לעשות מעץ(פורניר) שישתלב עם הפורמיקה שמנת. כמובן שתחליפי ידיות....וארונות עליוניים תדללי,ואם את יכולה אפשר להוסיף קלפות מזכוכית.... בקיצור המטבח יכול לצאת מקסים ושימושי מאוד גם בתוספת של 5000-10000 ש"ח, תלוי בתקציב שלכם. אם את רוצה תשלחי לי התוכנית ואני אמליץ לך על מיקום היחידות. בהצלחה

למעלה