חג שמח כולם! ושאלה לגיל...

spoop

New member
חג שמח כולם! ושאלה לגיל...../images/Emo13.gif

זה לכל החילונים בכתלס,אבל גיל אתאיסט אז... אתה יוצא לחגוג בשמחת תורה? חג שמח

spoop

New member
וואלה איפה אתה חי?

זה חגיגות כאלה ברחוב עם שירים וריקודים.

One Echoe

New member
אני חי במדינת ישראל.

את לא יודעת את זה? רק משם החג אני לא סובל אותו, לחגוג את התורה?

spoop

New member
למה?

דרך אגב,שמחת תורה זה לא בדיוק חג,זה סיום של החג http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99_%D7%A2%D7%A6%D7%A8%D7%AA. בhttp://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99_%D7%A2%D7%A6%D7%A8%D7%AA מסיימים לקרוא את ספר התורה,ואז חוגגים את הסיום. עושים 7 הקפות(ריקודים בבית הכנסת) בערבית,שחרית ומנחה. בשמחת תורה עושים "הקפות שניות",שזה ריקודים עם ספרי התורה ברחוב,עם במה ומוסיקה חסידית. זה דווקא אחלה של דבר,בין אם אתה דתי ובין אם לא. חילונים ודתיים רוקדים ביחד,ויש שמחה גדולה בציבור.

One Echoe

New member
אני מעדיף לא לרקוד,

על רקע הזייתי. עזבי, אל תדברי איתי על תורה, אני לא רוצה שתעלבי ממני... חג שמח שיהיה לך
.

the mnm factor

New member
גם אני אתאיסט

ולא, אני לא יוצא לחגוג את שמחת תורה... אבל אני מכבד את מי שכן יוצא לחגוג. ואני בהחלט אאחל לך חג שמח- למרות שבשבילי זה לא ממש חג.

the mnm factor

New member
מפתיע שאת\ה אומר\ת את זה...

כל אתאיסט שאני מכיר אישית מכבד בהחלט את היהדות...

יוֹאב

New member
לאו בהכרח את היהדות

אתאיסט לא יכול לכבד משהו שהוא כלל לא מאמין בו, אך עם זאת, אתאיסט יכול לכבד את המאמינים ביהדות. זה כן. והרי אם הינך אתאיסט, מן הסתם שמבחינתך, כל חגי ישראל ומהותם, הם בגדר שקרים או סיפורי בדיות, לא?

the mnm factor

New member
אני לא פוסל כלום

אני פשוט לא מאמין שהיו כאלה סיפורים... או יותר נכון, שהיו ב-ד-י-ו-ק כאלה סיפורים... אבל אני מכבד את מי שכן מאמין. חבל שאנשים לא מכבדים את זה שאני לא מאמין.

One Echoe

New member
ממ, דווקא לא.

אתאיסטים לא מכבדים את היהדות, בדר"כ הם אפילו אנטי-דתיים(כמוני), ושונאים את היהדות. מה שכן, הם כן יכבדו את מי שמאמין ביהדות.

Rotema3

New member
גם אני אתאיסטית

וממש לא חוגגת את ה'חג' הזה, אבל, שיהיה לכולכם חג שמח, תהנו.

כמו שאמרתי כולם יודעים לצעוק

ולהתרגז שאומרים שהם לא יהודים. אבל לדעת דבר בסיסי על חגי ומסורת ישראל את זה הם לא יודעים. העיקר הם יודעים מתי הסילבסטר ויוצים לחגוג אותו והם אפילו לא יודעים מי זה היה הסלבסטר שהוא צורר יהודים. אני לא רוצה להכנס לווקוחים מיותרים זה כמו שיהיה איזה חג של היטלר וגם יחגגו אותו היטלר וסלבסטר הם רוצחי יהודים

למעלה