חג שמח (כתבה ש ח ר של י ו ם חדש)

חג שמח (כתבה ש ח ר של י ו ם חדש)

[זה שחזור של הודעה שנמחקה בטעות] החג הזה ממש לא נגמר. מזל שמגיע יום ג' ואני כבר מחכה ליום ד' כי מערכת החינוך החליטה שגם באיסרו חג או במימונה הילדים צריכים להיות בחופש. אני ממש דואגת לאיהאב ולמהא. למה הם לא יוצרים קשר בפורום? זה לא מתאים לאיהאב. הוא כותב כאן הרבה. אני מבינה את שוורצים שלהם יש אינטרנט רק בעבודה והם בחופש, אבל איפה איהאב? גם הוא בחופש? אולי לא מצאנו חן בעיניהם במפגש? עידית, אני מטילה עלייך פרוייקט. אני רוצה עוד חומר על הניתוח שטל עבר. או באנגלית או בעברית. החומר שהפנית אותי אליו לא מספיק לי. אני גם רוצה לתרגם את הקטע הזה שם, כדי לשים אותו בפורום ואולי כדי לתלות אותו בדנה כדי שיהיה לעזר להורים שילדיהם עומדים לעבור את הניתוח ואין לי זמן לתרגם כי אני בלחץ עבודה נורא גדול. אם בא לך, זה יהיה נפלאאאא! אבל רק אם בא לך, את לא באמת חייבת. בכל מקרה, איך אוכל למצוא עוד חומר קצת יותר מפורט ועם השלכות נוספות של הניתוח לטווח הארוך? אמרי לי ואחפש. תודה וחג שמח לכולם, יעל

הייי, חוזרת סוף סוף (כתבה גן עדן)

אהלן לכולם, באמת שהתגעגעתי, אפילו שהייתי פה, לא הייתי מנטלית כי הייתי טרודה עם המחלה של תמיר ועם שעות השינה שהיו חסרו לי ולו. ברוך השם אנחנו מרגישים יותר טוב ונקווה שכך ימשיך. מה שלום כולם? איך אתם מעבירים את הימים והכי חשוב, איך מסתדרים בלי חמץ? אתמול רצינו לאכול בבורגראנץ, ורק לראות את הלחמניות שם,,,, כמעט בכיתי. איזה כיף שמגיע הקיץ למרות שעכשיו עוד אי אפשר לדמיין את החום הגדול שבדרך כלל שורר ביולי אוגוסט.... זהו שיהיה לכולכם חג שמח ותודה לכולכם על זה שאתם, אתם תודה לאש"ת בשביל מי שהיא חג שמח שוב אורית

ומה שלום תמיר?

המחלה מאחוריו? ותודה לך על הפרגון

שלום יקירה (כתבה אמא של כדור)

אני כותבת דקה... אני לא ממש יודעת לחפש חומר ספציפית על הניתוח. יש בפורום של יהו הורים שעברו את הניתוח הזה- ילדהם כמובן. תוכלי אולי לשאול שם. מה שאני זוכרת שלפי מה שקראתי בזמן שטל עבר את הניתוח שאצל פונזטי קודם יש גיבוסים כדי ליישר את הרגל ורק אח"כ עושים את הניתוח. גם נראה לי שתהליך ההחלמה קצר יותר- פחות מיכשור וגיבוסים. אני חוששת שתרגום עם מונחים מקצועיים ורפואיים כאלו פשוט גדול עלי http://health.groups.yahoo.com/group/nosurgery4clubfoot/- הקישור לפורום ביהו. יכול להיות שיש שם כמה שעברו את הניתוח ולא היו מטופלים בשיטת פונזטי. שווה לנסות. חג שמח ועליז נשיקות אני

גווניבר

New member
אפרופו מונחים מקצועיים (כתבה גוון)

את יודעת איך קוראים לניתוח לסידור עצמות למבוגרים? בשני פורומים ביהו (קלאב-פוט ו'פוטקלאב') לא מצצאתי איזכור לזה. אוהבת

אולי איהאב יודע? אני אנסה להסתכל

יותר מאוחר במשך היום בספר של פונזטי, יכול להיות שזה מופיע שם.

Adoushi

New member
כל הניתוחים הקשורים לק"פ - אנגלית

הנה אתר המפרט את המונחים המקצועיים והניתוחים הדרושים לתיקון ק"פ.

לגבי התמונה באתר שאיהאב שלח

שימו לב שכתוב שם שברגל ימין יש ק"פ למרות שלהורים זה יכול להראות בשתי הרגליים. אני לא בטוחה, כי אני לא רופאה) אבל פתאום נפל לי אסימון- במה שפונזטי כותב- בשאלות נפוצות שתרגמנו כאן- יש הרבה רופאים שמתקנים בעיה בה הרגל נוטה כלפי מעלה (לא זוכרת את המונח) והם חושבים שתיקנו ק"פ. הינה הציטוט: "5. מה זה metatarsus varus או metatarsus adductus? (שני סוגים של עיוות כף הרגל). עיוות כף הרגל הנקרא- metatarsus varus או metatarsus adductus, מבולבל לעיתים קרובות עם ק"פ. בבעיה זו כף הרגל נוטה באופן מתון פנימה ולרוב הבעיה נפתרת מעצמה. העקב לעולם לא במצב equines (כלומר כף הרגל לא ניתנת ליישור כלפי מטה.) במקרים קשים יותר הרגל מתוקנת לאחר שניים או שלושה גיבוסים. ישנם רופאים שחושבים שהם תיקנו ק"פ שבעצם תיקנו את הבעיה הזאת." מה תגידו על זה?

וזה המקום לספר...

שכנראה עוד החודש יהיה לנו אירוח של רופא מומחה לק"פ. הרופא המטפל שלנו, ד"ר פנסקי. דיברתי איתו על הנושא כבר מזמן אבל הוא היה עמוס מאוד. והחודש נמצא זמן לאירוח.

הצילווווווווווווו../images/Emo124.gif

אחרי התכתבות מסיבית עם עידית על איך נכנסים לפורום ביאהו, אני מיואשת נורא. לא מצליחה להיכנס לשם. אנא, אם יש מישהו שיוכל לשלוח לי קישור ישר לפורום ולא לאתר עצמו כי שם אני מתברברת. אני רוצה להגיע ישר לפורום כדי לשאו שאלה ולקרוא את הפורום. אז בבקשההההההה, אני נואשת. תודה, יעל

למעלה