חג שמח לכולם, שאלה לי...

admyers

New member
חג שמח לכולם, שאלה לי...

קיבלתי הצעת עבודה בארה"ב מחברה בבעלות ישראלית, ההצעה כוללת את השכר השנתי (ברוטו) וערי היעד (לוס אנג'לס, סיאטל או אטלנטה). אני מחפש מידע על המיסוי של עובד לא תושב ארה"ב, פרטים ועלויות לגבי וויזת עבודה לאישתי, עלויות ביטוחים, עלויות מחיה וכל חומר או קישור שיכול לעזור לי "למדוד" את ההצעה. אני נשוי + 1 + 2. אשמח גם לקבל מידע כללי מישראלים הנמצאים בערים הרלוונטיות, תודה וחג שמח דובי

Boston Guy

New member
מלבד התשובות שכבר קיבלת בפורום הסמוך

נותר רק להגיד שרצוי שהמשכורת השנתית תהיה לכל הפחות בעלת שש ספרות.

admyers

New member
הבדיקות מראות כי אין מקום אחד

דומה לשני, כלומר עלות המחייה באטלנטה נמוכה בכ - 15-20% מלוס אנג'לס, אבל לא מצאתי מחשבון שבו אוכל להכניס נתונים כמו סוג הויזה מול השכר ברוטו + ביטוח בריאות = ? אם אתם מכירים מחשבונים כאלו, אשמח לקבל לינקים. תודה דובי

admyers

New member
באוסטרליה יש ויש

ב 95-97 היה קשר הדוק בין אחוז המס לתשלום לבין סוג ויזת השהייה באוסטרליה, לכן שאלתי

Boston Guy

New member
למיטב ידיעתי כאן זה לא כך

פרט למקרים יחודיים כמו מדענים עובדי מחקר, כולם חייבים באותו . בשנה הראשונה תשלם קצת יותר מס כי תצטרך לעשות filing של "לא תושב", אבל החל משנת המס השנייה שלך אתה משלם אותו דבר כמו כולם.

doronf65

New member
מנהל
כתושב ישראל

תצטרך בשורה התחתונה לשלם מיסים למדינת ישראל, לאחר שתשלם את מיסיך למדינה בה תעבוד. כיון שיש אמנת מס בין ישראל לארה"ב, הרי שאתה תשלם לישראל את ההפרש בין מה ששילמת לארה"ב למה שאתה צריך לשלם לישראל, ולא את מלוא הסכום. בשורה תחתונה, לא משנה לאן הכסף ממיסוי הולך, אתה נשאר עם נטו לאחר ששילמת את מס ההכנסה הגבוה (הישראלי), כך שלא משנה גובה מס ההכנסה באמריקה, גם אם הוא משתנה ממדינה למדינה. תמצא עוד הרבה מידע בשרשור לפני כשבוע-שבועיים של שאלות ותשובות עם רואה חשבון ישי עציון בנושא. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=25&msgid=24646725 וגם פה תמצא הרבה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/taglines.asp?id=25 לגבי ביטוח בריאות: כל חברה המכבדת את עצמה נותנת כחלק מתנאי ההעסקה שלה ביטוח בריאות לך ולמשפחתך. בדוק את הנושא איתם. חזור לעוד שאלות אם ברור לך שתהיה זקוק לביטוח פרטי. דורון

Boston Guy

New member
עלות מחייה זה דבר סובייקטיבי

זה תלוי ברמת החיים שאתה מתכוון לנהל... אפשר לחיות בחסכנות יחסית גם בערים יקרות (אם חיים בביית קטן יותר, שולחים ילדים ל public school וכ"ו)ואפשר לחיות בעלות גבוהה גם במקום זול - לגור בשכונה "נחשבת", לשלוח ילדים בתי ספר פרטיים וכדומה. מגורים וחינוך הם שני הסעיפים הכי יקרים ולכן הכי משפיעים על יוקר המחייה. אם תגור בשכירות, שכר דירה יכול לנוע בין אזור ה 1000 דולר לחודש ל 3,000$ לחודש, 4,000$ לחודש, 5,000$ לחודש וגם יותר - תלוי בגודל הביית, בשכונה, בעיר, במדינה... זו הוצאה שנתית שנעה בין ~12,000$ לשנה ל 60,000$ לשנה אצל אנשים שאני מכיר אישית... החל מזוג חברים שמשלמים 1000$ לחודש על דירת 2 bedroom בקומפלקס ברדמונד, וושינגטון (ליד סיאטל) בקצה אחד של הסקאלה, וכלה במשפחה שאני מכיר ששוכרת ביית בלקסינגטון, מסצ'יוסטס (ליד בוסטון) ומשלמת 5,000$ לחודש עכשיו - אחרי שהשכירות ירדה בעקבות המצב הקשה בשוק ההשכרה. אני מכיר אנשים שמגדלים 2 ילדים בדירת 2 bedroom - ואנשים שמגדלים 3 ילדים ב five bedroom, four and a half bath, four fireplaces ניו ריבייבל קולוניאל עם four car garage, בריכה ושני אייקר חצר... ומאמינים שזו הוצאה מוצדקת כי "חיים רק פעם אחת". כל אחד ושיקוליו הוא.

למעלה