חג שמח לכולם. שאלת ירקות

אמרלדה

Active member
הבן שלי ובת זוגו מגיעים בסוף החודש ממסע של חודשיים במזרח - קירגיסטן, קזאחסטן ואוזבקיסטן.
במהלך מסעם וטיולם בארצות אלה הם בקושי ראו ירקות. חיו על בצק (שם חיים גם על בשר. בשר ובצק,
אבל הם חיו על בצק).
דיברתי אתו עכשיו, אמר לי, ולא בפעם הראשונה: אמא, אנחנו זוממים על הירקות הישראליים. חולמים עליהם, מדברים עליהם.
נראה לי שכל השהות שלנו בארץ נאכל רק ירקות. שתדעי.
עד כאן הכל טוב.
אבל, היכולות שלי להרביץ שעות של עבודה במטבח הן ממש לא מה שהיו פעם, ועוד פחות. וירקות זו עבודה.
שאלתי: מה אני יכולה להכין מראש ולהקפיא בנושא הירקות חוץ מפשטידות? יש מאכלי ירקות שהקפאתם וזה עבר טוב? איזה?
אשמח לכל רעיון - וכאמור, יש זמן. תודה רבה מראש.
 

חנהפ

Active member
הבן שלי ובת זוגו מגיעים בסוף החודש ממסע של חודשיים במזרח - קירגיסטן, קזאחסטן ואוזבקיסטן.
במהלך מסעם וטיולם בארצות אלה הם בקושי ראו ירקות. חיו על בצק (שם חיים גם על בשר. בשר ובצק,
אבל הם חיו על בצק).
דיברתי אתו עכשיו, אמר לי, ולא בפעם הראשונה: אמא, אנחנו זוממים על הירקות הישראליים. חולמים עליהם, מדברים עליהם.
נראה לי שכל השהות שלנו בארץ נאכל רק ירקות. שתדעי.
עד כאן הכל טוב.
אבל, היכולות שלי להרביץ שעות של עבודה במטבח הן ממש לא מה שהיו פעם, ועוד פחות. וירקות זו עבודה.
שאלתי: מה אני יכולה להכין מראש ולהקפיא בנושא הירקות חוץ מפשטידות? יש מאכלי ירקות שהקפאתם וזה עבר טוב? איזה?
אשמח לכל רעיון - וכאמור, יש זמן. תודה רבה מראש.
פשטידת זוקיני
 

חנהפ

Active member
הבן שלי ובת זוגו מגיעים בסוף החודש ממסע של חודשיים במזרח - קירגיסטן, קזאחסטן ואוזבקיסטן.
במהלך מסעם וטיולם בארצות אלה הם בקושי ראו ירקות. חיו על בצק (שם חיים גם על בשר. בשר ובצק,
אבל הם חיו על בצק).
דיברתי אתו עכשיו, אמר לי, ולא בפעם הראשונה: אמא, אנחנו זוממים על הירקות הישראליים. חולמים עליהם, מדברים עליהם.
נראה לי שכל השהות שלנו בארץ נאכל רק ירקות. שתדעי.
עד כאן הכל טוב.
אבל, היכולות שלי להרביץ שעות של עבודה במטבח הן ממש לא מה שהיו פעם, ועוד פחות. וירקות זו עבודה.
שאלתי: מה אני יכולה להכין מראש ולהקפיא בנושא הירקות חוץ מפשטידות? יש מאכלי ירקות שהקפאתם וזה עבר טוב? איזה?
אשמח לכל רעיון - וכאמור, יש זמן. תודה רבה מראש.
לביבות מנגולד
 

חנהפ

Active member
הבן שלי ובת זוגו מגיעים בסוף החודש ממסע של חודשיים במזרח - קירגיסטן, קזאחסטן ואוזבקיסטן.
במהלך מסעם וטיולם בארצות אלה הם בקושי ראו ירקות. חיו על בצק (שם חיים גם על בשר. בשר ובצק,
אבל הם חיו על בצק).
דיברתי אתו עכשיו, אמר לי, ולא בפעם הראשונה: אמא, אנחנו זוממים על הירקות הישראליים. חולמים עליהם, מדברים עליהם.
נראה לי שכל השהות שלנו בארץ נאכל רק ירקות. שתדעי.
עד כאן הכל טוב.
אבל, היכולות שלי להרביץ שעות של עבודה במטבח הן ממש לא מה שהיו פעם, ועוד פחות. וירקות זו עבודה.
שאלתי: מה אני יכולה להכין מראש ולהקפיא בנושא הירקות חוץ מפשטידות? יש מאכלי ירקות שהקפאתם וזה עבר טוב? איזה?
אשמח לכל רעיון - וכאמור, יש זמן. תודה רבה מראש.
פשטידת ברוקולי
 

חנהפ

Active member
הבן שלי ובת זוגו מגיעים בסוף החודש ממסע של חודשיים במזרח - קירגיסטן, קזאחסטן ואוזבקיסטן.
במהלך מסעם וטיולם בארצות אלה הם בקושי ראו ירקות. חיו על בצק (שם חיים גם על בשר. בשר ובצק,
אבל הם חיו על בצק).
דיברתי אתו עכשיו, אמר לי, ולא בפעם הראשונה: אמא, אנחנו זוממים על הירקות הישראליים. חולמים עליהם, מדברים עליהם.
נראה לי שכל השהות שלנו בארץ נאכל רק ירקות. שתדעי.
עד כאן הכל טוב.
אבל, היכולות שלי להרביץ שעות של עבודה במטבח הן ממש לא מה שהיו פעם, ועוד פחות. וירקות זו עבודה.
שאלתי: מה אני יכולה להכין מראש ולהקפיא בנושא הירקות חוץ מפשטידות? יש מאכלי ירקות שהקפאתם וזה עבר טוב? איזה?
אשמח לכל רעיון - וכאמור, יש זמן. תודה רבה מראש.
פשטידת כרוב
 

חנהפ

Active member
הבן שלי ובת זוגו מגיעים בסוף החודש ממסע של חודשיים במזרח - קירגיסטן, קזאחסטן ואוזבקיסטן.
במהלך מסעם וטיולם בארצות אלה הם בקושי ראו ירקות. חיו על בצק (שם חיים גם על בשר. בשר ובצק,
אבל הם חיו על בצק).
דיברתי אתו עכשיו, אמר לי, ולא בפעם הראשונה: אמא, אנחנו זוממים על הירקות הישראליים. חולמים עליהם, מדברים עליהם.
נראה לי שכל השהות שלנו בארץ נאכל רק ירקות. שתדעי.
עד כאן הכל טוב.
אבל, היכולות שלי להרביץ שעות של עבודה במטבח הן ממש לא מה שהיו פעם, ועוד פחות. וירקות זו עבודה.
שאלתי: מה אני יכולה להכין מראש ולהקפיא בנושא הירקות חוץ מפשטידות? יש מאכלי ירקות שהקפאתם וזה עבר טוב? איזה?
אשמח לכל רעיון - וכאמור, יש זמן. תודה רבה מראש.
טריו מאפינס
 

mיטלמן

Well-known member
הבן שלי ובת זוגו מגיעים בסוף החודש ממסע של חודשיים במזרח - קירגיסטן, קזאחסטן ואוזבקיסטן.
במהלך מסעם וטיולם בארצות אלה הם בקושי ראו ירקות. חיו על בצק (שם חיים גם על בשר. בשר ובצק,
אבל הם חיו על בצק).
דיברתי אתו עכשיו, אמר לי, ולא בפעם הראשונה: אמא, אנחנו זוממים על הירקות הישראליים. חולמים עליהם, מדברים עליהם.
נראה לי שכל השהות שלנו בארץ נאכל רק ירקות. שתדעי.
עד כאן הכל טוב.
אבל, היכולות שלי להרביץ שעות של עבודה במטבח הן ממש לא מה שהיו פעם, ועוד פחות. וירקות זו עבודה.
שאלתי: מה אני יכולה להכין מראש ולהקפיא בנושא הירקות חוץ מפשטידות? יש מאכלי ירקות שהקפאתם וזה עבר טוב? איזה?
אשמח לכל רעיון - וכאמור, יש זמן. תודה רבה מרא

הבן שלי ובת זוגו מגיעים בסוף החודש ממסע של חודשיים במזרח - קירגיסטן, קזאחסטן ואוזבקיסטן.
במהלך מסעם וטיולם בארצות אלה הם בקושי ראו ירקות. חיו על בצק (שם חיים גם על בשר. בשר ובצק,
אבל הם חיו על בצק).
דיברתי אתו עכשיו, אמר לי, ולא בפעם הראשונה: אמא, אנחנו זוממים על הירקות הישראליים. חולמים עליהם, מדברים עליהם.
נראה לי שכל השהות שלנו בארץ נאכל רק ירקות. שתדעי.
עד כאן הכל טוב.
אבל, היכולות שלי להרביץ שעות של עבודה במטבח הן ממש לא מה שהיו פעם, ועוד פחות. וירקות זו עבודה.
שאלתי: מה אני יכולה להכין מראש ולהקפיא בנושא הירקות חוץ מפשטידות? יש מאכלי ירקות שהקפאתם וזה עבר טוב? איזה?
אשמח לכל רעיון - וכאמור, יש זמן. תודה רבה מראש.
מכירה את העגבניות של המנהלת?
(יש עוד כמה גירסאות מצוינות לא פחות),
מקפיאה, כמות שהן, מרוסקות למחצה או מבלונדרות לכמעט רסק גס,
לא תבשיל, אבל הופך בשניה לתבשיל עם כל ירק טרי או קפוא שיש לך בסביבה,
או לשקשוקה,
או לבישול קטן עם "אצבעות" קישואים למשל, בערך כמו פסטה ברוטב אבל מקישואים.
 

אמרלדה

Active member
מכירה את העגבניות של המנהלת?
(יש עוד כמה גירסאות מצוינות לא פחות),
מקפיאה, כמות שהן, מרוסקות למחצה או מבלונדרות לכמעט רסק גס,
לא תבשיל, אבל הופך בשניה לתבשיל עם כל ירק טרי או קפוא שיש לך בסביבה,
או לשקשוקה,
או לבישול קטן עם "אצבעות" קישואים למשל, בערך כמו פסטה ברוטב אבל מקישואים.
לא מכירה. סתם עגבניות מגוררות? תודה רבה מיטלמן.
 

mיטלמן

Well-known member
לא מגוררות ולא מרוסקות,
יש לא מעט גירסאות ואני בדרך להרצאה,
מחר בבוקר, קישורים לעגבניות הנ"ל.
והנה של המנהלת המהוללת ושלי.
שלי בקיצור, כי אם תקראו את של המנהלת לא תמשיכו לשלי.
עגבניות שרי, שום, תימין, מלח גס, פלפל שחור גרוס, טיפת חומץ, אפשר בלי.
שומן זית כמובן,
בתנור עד השחמה, הכל לפי העין ולבדוק.

המנהלת:
לשטוף 4 סלסלות של עגבניות (בערך) (בצבעים שונים) לתת להם להתיבש קצת בתוך מסננת, אני לפזר אותן בשכבה אחת על תבנית אפיה גדולה.
בקערה קטנה, אני מערבבת 4-5 שיני שום כתושות עם כרבע כוס שמן זית.
את תערובת השמ"ז על העגבניות לערבב בעדינות, כך שכל העגבניות מכוסות לגמרי בשמן,
פלפל שחור גרוס מעל העגבניות, מלח גס, חום של 200 מעלות צלסיוס עד שהעגבניות משחימות ומתרככות, אך לא מאבדות את צורתן.
את השאריות אפשר לאכול קרות.
 

mיטלמן

Well-known member
לא מכירה. סתם עגבניות מגוררות? תודה רבה מיטלמן.
חיפשתי,
הנה חלק,
חברות כאן העגבניות של המנהלת והעגבניות שלי, אבל נדמה לי שהכל וריאציות על הנושא.
תהני.
https://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-pasta/Recipe-08548262a0abc11006.htm


https://www.maariv.co.il/food/food-recipes/Article-879215


https://m.facebook.com/story.php?st...HzyxL5s9PyC1eMof4UegcsTkWl&id=168730696634959


https://www.israelaharoni.co.il/עגבניות-שרי-של-יום-שישי-וכל-מה-שאפשר-לע/
 

אמרלדה

Active member
תודה רבה על המאמץ. אני מכניסה עגבניות שרי לתנור עם שמן זית, מלח ושום גבישי (חוסכת בכוחות שלי. מכניסה לתבנית גם ראשי שום שלמים ובלתי קלופים בשביל הזוגי, שאוהב) כחלק מתבנית אנטיפסטי. הכי מצא חן בעיני המתכון של הסלמון בעגבניות של אהרוני. אנסה אותו בהזדמנות ראשונה. ואת הקרם עגבניות - רוטב רוזה - אנסה כבר השבוע. יש לי שתי ארוחות חגיגיות, בחמישי ובשישי. וכמובן, אכין את שניהם עם שום אמיתי. ממש עזרת לי. תודה.
 

אמרלדה

Active member

ויוי 25

Well-known member
ירקות בטעם נפלא להכנה בתנור ,
מתכון קל הכנה ממטבחה של פירגה ,הכנתי המון פעמים מאוד מאוד טעים ,
ראי כאן:
 

אמרלדה

Active member
ירקות בטעם נפלא להכנה בתנור ,
מתכון קל הכנה ממטבחה של פירגה ,הכנתי המון פעמים מאוד מאוד טעים ,
ראי כאן:
תודה, ויוי. אנטיפסטי ירקות נכנס פה לתנור 3 פעמים בשבוע. ביקשתי משהו שניתן להקפיא.
 

צליליתה1

Well-known member
-מרקים. החלה העונה. אני אוהבת להקפיא מרק כתום

-להשתמש בירקות קפואים להכנת מנות פשוטות - אפשר לבשל כמה דקות במים רותחים, לסנן ולתבל במלח פלפל שמן זית , או להשקיע עוד רגע ולהוסיף שקדים מולבנים שהקופצו על מחבת יבשה, וכו.

-מנסיוני ירקות שבושלו ברוטב, כדוגמת גבץ׳, קופאים יפה. מומלץ לבדוק קודם עם המתכון המועדף עלייך.
 

אמרלדה

Active member
-מרקים. החלה העונה. אני אוהבת להקפיא מרק כתום

-להשתמש בירקות קפואים להכנת מנות פשוטות - אפשר לבשל כמה דקות במים רותחים, לסנן ולתבל במלח פלפל שמן זית , או להשקיע עוד רגע ולהוסיף שקדים מולבנים שהקופצו על מחבת יבשה, וכו.

-מנסיוני ירקות שבושלו ברוטב, כדוגמת גבץ׳, קופאים יפה. מומלץ לבדוק קודם עם המתכון המועדף עלייך.
תודה שהזכרת לי שגם זו אופציה. אני באמת לא אוהבת מבושל, רק צלוי או אפוי, אבל הוא כן. וכן, הם ישמחו למרק כתום לדעתי. תודה.
 
למעלה