חג שמח לכולם!

זוריקה

New member
חג שמח לכולם!../images/Emo20.gif

כפי שרובכם פה יודעים, היום התאריך ה21.12, בתאריך זה נחגג אחד החגים הפגאנים ה"יול" או בשם אחר:"אלבאן ארתואן". זוהי היממה בה הלילה הוא הכי ארוך, וזהו החג בו נולד האל מחדש לאחר מותו בסמהיין-(עוד אחד מהחגים הפגאנים),זהו החג שבו האור גובר על החושך והימים מתחילים להתארך, בכל מיקרה, רציתי לאחל לכולכם חג שמח, (כמובן שההודעה מכוונת בעיקר לקהילה הפגאנית, אבל בכל זאת חג שמח לכולם!) אני אישית עוד לא יודעת מה אני מתכננת להיום, אבל כפי שאני מכירה את עצמי,אז בטח עוד כמה דקות אני אתכנן את הטקס הכי "מסודר" ו"מושקע" בעולם! אז חג שמח! שלכם אסתי. "בני האדם מהלכים בעולם עדרים-עדרים,כחיות השדה והיער. ובנו, כהני הרוחות, נתנו הרוחות את הכח להנחותם בדרך הרצויה לרוחות למען יטב לבני אדם".\מילא אוהל. אני אסתי, חיפאית גאה!

מי אגם

New member
יול שמח!

אנקדוטה לחג: ביום רביעי הייתה לי תורנות שבגללה נשארתי לישון בבסיס. כשהסתיימה התורנות, בבוקר של יום חמישי, נכנסתי למשרד שלי, נעלתי אותו, ודפקתי את הבכי של החיים. העייפות כניראה תפסה אותי לא מוכנה, וכל הדברים שבדרך כלל מפריעים לי אבל במידה קטנה, התנפחו למימדים עצומים. מסתבר שאם מתחשק לי להיות בדיכאון, ממש לא חסרות סיבות!
ומה רבה הייתה המבוכה כאשר באמצע ראיון עם חיילת חדשה נפלו דמעות על הדף עליו כתבתי את דבריה... בסופו של אותו יום מן הגיהנום, הגעתי הביתה, הלכתי לישון וקמתי 6 שעות אחרי זה. נסעתי למסיבה, דפקתי את הראש עם אלכוהול (אל תשכחו שגם לא אכלתי שום דבר באותו יום...), וקמתי אתמול בבוקר עם האנגאובר שלא מבייש חברים ותיקים מ- AA. אבל אחרי שההאנגאובר עבר חלף לו, נזכרתי שהגיע יול. בתור מישהי שמאוד סובלת ממחסור משמש, אפילו בחורף הארצישראלי (בשבילי חושך = דיכאון) יול הוא בהחלט סיבה למסיבה. אז הטקס שרצינו לעשות בצפון בוטל (ובמזל - קשה לי לתאר אותנו עומדים מסביב למדורה באמצע הסערה האיומה שהייתה אתמול!), אבל את משמעות החג הרגשתי השנה. ככל שאני מתבוננת בטבע יותר, אני יותר מבינה כמה שהוא משפיע על חיי. מי ייתן ויהיו לנו לילות קצרים, ימים ארוכים ונעימים - אבל כינרת מלאה וגדושת מים! חג שמח!

למעלה