חג שמח לכולם

ט ו ט

New member
חג שמח לכולם

גם אני מיד חיבבתי את טרה ... יש לי משהו עם ברזיל ופורטוגזית אדר 18 בת שרות לאומי בבית משפט סדרות שאני אוהבת : טרה אספרנה , חברים , המבטח היהודי החדש , מצחיק אותי : השלום שהם זורקים מידי פעם ואיך שהם אומרים טוני בצורה הכי איטלקית בעולם וזאת רק אני שמתי לב שהשמות של הגיבורים טוני ומריה זה כמו מסיפור הפרברים

נעמהdj21

New member
היי היי ../images/Emo9.gif../images/Emo24.gif וולקאם!

מה זה המבטח היהודי החדש? אני כתבתי גם בשירשור התפקדות , השלום של קמילי מפיל אותי לריצפה.... חחח. והאוי ווי. אני לא כ"כ זוכרת את סיפור הפרברים אז אין לי מושג. גם לי יש משו לפורטוגזית! המשו הזה כ"כ חזק שאני בודקת אפשרויות של למידת השפה , גיליתי בעקבות הסדרות שקל לי לקלוט אותה. העניין הוא שאני לא רואה שום הבדל בינה לבין איטלקית חוץ מהמבטא. אגב יש מישו מאיזור הצפון/חיפה שרוצה להתארגן כדי ללמוד בצורה מסודרת פורטוגזית? אני מאוד רוצה. מאודדדדד.

gargamich

New member
נעמה ../images/Emo94.gif

הפורטוגזית שונה מאיטלקית לא רק במבטא, אם כי היא בהחלט דומה לאיטלקית וספרדית. אם את דוברת אחת השפות לא תהיה לך בעיה.
בהודעה הבאה אני אתן לך קישור שלדעתי הוא מצויין, והוא מגיע אפילו לרמה די נחמדה של שיחה... (בקישור נלמדת פורטוגזית מפורטוגל, שהניב שלה הוא קצת שונה משל הברזילאית, אך לרוב הם מציינים את ההבדלים).

נעמהdj21

New member
כן אבל אני רוצה ללמוד ברצינות../images/Emo9.gif

וכן יש לי בסיס של ספרדית דיי טובה (אחרי כמה טלנובלות טובות נו משו ייקלט שם) הקליטה שלי למילים היא פשוט נהדרת , אני כבר מבינה בטרה משפטים שלמים אפילו , או לפחות הקשר של שיחה ועל מה מדובר. ואני מעדיפה בקבוצה קטנה ללמוד , או דרך תוכנת מחשב אינטראקטיבית. יש לך להמליץ לי על אחד מהנ"ל? תודה מראשששש

אמממ.........

יש כל מיני תוכנות מחשב שמתרגמות ועוזרות בכתיבה מעברית לשפות זרות, אבל הן עולות די הרבה כסף. יש למשל את התוכנה הזו שגם מתרגמת מעברית לפורטוגזית ועוזרת בכתיבה.... כמובן שיש כל מיני קבוצות למידה...

נעמהdj21

New member
אגב בדקתי את האתר שנתת לי ../images/Emo6.gif

העניין הוא שהרמה שם קלה לי מידי... יש משו יותר למתקדמים קצת שיש להם מושג?

shay sh

New member
קראתי איפשהו

שהפורטוגזית הושפעה יותר מהצרפתית והספרדית מהעברית בגלל השלטונות שהיו בתקופות שונות בספרד. השפות הלטיניות הן: פורטוגזית, איטלקית, צרפתית, ספרדית ורומנית. ברור שהן די דומות אחת לשניה.. בברזיל יש מספר ניבים/דיאלקטים/צורות מבטא, כיאה למדינה בגודל כזה. אמי דוברת פורטוגזית (אולי כבר לא ככ כי היא די לוקחת את העברית כשפת אם שלה) והיא נולדה בסאו פאולו. עד עכשיו כשראיתי סדרות ברזילאיות ראיתי שמשהו שונה במבטא של השחקנים מהמבטא של אמי ומשפחתי כי רוב הסיפורים מתרחשים בריו דה ז'נרו ועם שחקנים מרחבי ברזיל. ואז כששמעתי את אנה פאולה ארוסיו -קמילי באספרנסה, ראיתי שהמבטא שלה די דומה לשל אמי וחיפשתי עליה מידע וראיתי שגם היא מסאו פאולו... אז ברור שהן דוברות אותו ניב.

נעמהdj21

New member
גם אני הרגשתי בהבדל בין המבטאים

בסדרות שראיתי כמו קשרי טרה וטרה... והסידרה הישנה עם העבדים פאק ברח לי השם. השאלה היא אם יש הבדל גם במילים או רק במבטא כי יש לי תחושה שגם במילים. אגב אני ממליצה להיכנס לאתר הנחמד שנתנו לו קישור. אני נורא נהנית בו והופתעתי לקבל ציונים דיי גבוהים בקוויזים שלהם , מה שגורם לי לרצות יותרללמוד את השפה. מישו מוכן להמליץ לי על תוכנה אינטראקטיבית למחשב בבקשה?

מאוד מעניין ..

יש בהחלט דמיון בין הלשונות הלטיניות ( הרומניות).. גם אני שמתי לב שיש הבדל בין איך שדיברו ב"האחד" למשל מאיך שדיברו חלק מהדמויות ב"אניטה" שהיו מסאו פאולו.

נעמהdj21

New member
בדיוק והיה הבדל בין טרה נוסטרה

לקשרי וכו'... כנראה זה כמו קרוליינה וניו יורק... משו כזה. מזל שבישראל אין קטעים כאלה מבלבלים!

shosh14

New member
ירושלים של זהב

ואיך פתאום ברקע היה השיר "ירושלים של זהב? לא הבנתי מה הולך, חשבתי שאני מבולבלת, אולי בטעות העברתי ערוץ.

ט ו ט

New member
חח אופס

התכוונתי למטבח ביהודי החדש ולגבי פורטוגזית אני כבר ביררתי בקשר ללמוד השפה ויש לי מורה אבל דחיתי את הלמידה לאחרי שאני יוציא רישיון כי זה קצת יקר

נעמהdj21

New member
אגב סיימתי עכשיו לראות ש.ח

ופשוט פרקים גדולים! רק מה קורה עם מריה ? לא מראים אותה בכלל! פיספסתי אפילו חלק גדול מהפרק של החתונה שלה והפרק שקברו את אבא שלה. וואי היה קטע מצחיק קורע שגם קמילי וגם אימא שלה אמרו יחד אוי ווי ועשו כזו תנועת ידיים! חחחח סידרה מצחיקה לפעמים.

למעלה