חג שמח לכול משתתפי הפורום ,

oritta17

New member
חג שמח לכול משתתפי הפורום ,

איך עבר עליכם חג הפסח והאם הרגשתם שינויים ברמת הסוכר במסגרת ארוחות החג ובימים שאחריו ?
או שהצלחתם לשמור על מצב מאוזן עד כמה שזה אפשרי?
לשמחתי, סוף סוף החג הולך ומסתיים.
רק ביומיים האחרונים התפניתי מכול העיסוקים ומהאירוח הענק וכול ההכנות שערכתי למוזמנים שהגיעו בחג,שכמובן היה כרוך בהמון עבודה של בישולים וקניות כמו לכבוד כול חג ,ובלליל -הסדר בפרט.
במקרה שלי,מרוב עבודה ונקיונות לחג,,,
היו לי כמה מצבי -היפו (כלומר סוכר נמוך שהתדרדר כמה פעמים ל-רמה שבין 50 -ל 60.)כעת חזרתי לעצמי עד כמה שאפשר.
בחג הזה לא נגעתי במצות וגם לא בקמח מצה,ואפילו נמנעתי מללגום לא מהיין,שתיתי רק מים והרבה!
בשבוע הפסח החלטתי לאתגר עצמי ולהיצמד תפריט שכלל מרקים דגים ועוף ,והמון סוגים של סלטי-ירקות ירוקים חלקם עם אגוזים, חלקם טריים וחלקם ירקות מוקפצים עם נתחי -עוף.
הכנתי גם קציצות -בשר,שגם ילדים קטנים שהתארחו נהנו מטעמם,
וגם נתח בשר -רזה וטרי ,(שנקרא נתח מס' 4) מבושל ופרוס,לצידו הוגשו ירקות מבושלים וטעימים.
לשמחתי עמדתי במשימה על שמירת רמות סוכר לא גבוהות- מתחילת החג ועד סיום חול המועד שזה הערב.
במקרה שלי, פסח עשה רק טוב לרמות הסוכר.
אגב,
היו לי הרבה מנות להכין, והכי קל היו הכנות הדגים שניצלו עם ירקות בתנור שזה ממש מהיר וקל,
הכנת הבשרים יותר מתישה וגוזלת זמן ממושך של בישול,לעומת הכנת העופות וירקות שגם כיכבו על השולחן ,
הכי קל היה קינוח מהיר שהכנתי לאורחים,(ממש בכלום עבודה) והוא קצר המון מחמאות,זה היה מוס משוקולד מריר בטעם תפוז,אשר ערבבתי ביחד עם קצפת ומעל הנחו תותים טריים,
המוס שהה לילה בהקפאה בתוך תבנית מסיליקון עם שקעים בצורת פרח ,לפני ההגשה הוא הופשר חלקית (כ- 15 דקות ) והוגש בכוסות שקופות ,ורק לאחר ההפשרה הונחו מעלהתותים הטריים והרעננים,
הקינוח היה טעים קל להכנה וקצר המון מחמאות.
(לשמחתי,אני הסתפקתי לקינוח ב-3 תותים טריים וטעימים ללא המוס,וכך הצלחתי לשמור על רמת סוכר סבירה.)
החג אצלי היה מאוד מעייף פיזית,והסתכם ב- סימן של שלוש:
3 ימי נקיונות, 3 ימי- קניות ועוד 3 ימי הכנות ובישולים,
אבל לאחר מכן הספקתי לנוח כמה שעות, ולאגור כוח לאירוח.
בסופו של החג אפשר לסכם, כי מבחינתי הייתה הנאה רבה באירוח המשפחתי של כול הקרובים האהובים עליי ,כך שזה בהחלט היה שווה את כול המאמץ.
שתפו גם אתם, איך עבר עליכם שבוע חג הפסח ?
האם יצאתם מאיזון הסוכר או שהצלחתם לשמור על תפריט מאוזן ?
שיהיה שבוע נפלא לכולם
ולתשומת הלב:
זהירות !עם כול הפחמימות שמוגשים בחג המימונה.
 
למעלה