דנה לה ההית או חלמתי חלום....חמץ
אהלן דנה אז יש לי מילה על החמץ... שמתחילה בנסיון להבין מהו חמץ ולמה הוא אסור בפסח. ואם הוא רע למה הוא מותר אחר כך ? ומה מייחד אותו ומה אנחנו יכולים לעשות איתו בעבודה פנימית... ומילת "פרסומת" גרסה מלאה וחוויתית תועבר בפסטיבל "ג'ובו" במצוקי דרגות על ידי, ביום ראשון הקרוב ב-1600. ובכלל יש שם שיעורים מדהימים והופעות (קריאוקה) פרטים נוספים באתר - WWW.JUBU.CO.IL אז החמץ, השמרים, החיידקים, המחמצת שאור וכו', הם אותו דבר שמתלבש על ההכנה הפשוטה של הלחם, והופך את הלחם ליותר טוב... יותר אכיל, יותרנפוח, יותר מלא, בקיצור.... הרבה יותר אז למה הוא אסור ? ולמה אחר כך הוא מותר ? ולמה דווקא בפסח ? ולמה דווקא באביב ? אז קודם כל. אנחנו משולים לאותו גרעין שנבט באדמה במשך כל החורף, ועכיו הבשיל לכלל חיטה. שממנה מפיקים את המזון הכי בסיסי לאדם. לחם. והנה אנחנו עומדים לקראת הגשמת חזונינו, והפיכת אותו גרעין הנושא את חזון השנה שלנו מראש השנה, מהסתיו, ללחם. וכעת יש שתי אופציות. או לעשות מזה כבר משהו - הכימהר - מצה. או להתמזמז עם זה, ולנסות לשפר את זה עוד ועוד. אז השיפורים עוד ועוד הם סבבה. אבל בתקופה זו, כאשר חוסר הוודאות שלנו ביחס ליבול שלנו, ביחס לשינוי שעברנו, ביחס לפנים החדשות שאנחנו רוצים להביט בהם במראה, הוא גדול. כאשר אנחנו חוששים אולי קצת להוציא לאור את מה שטרחנו ועמלנו עליו כל החורף, כי מה יותר פשוט מלהישאר אותו אחד מוכר וידוע מהעבר ? כמה קשה להראות שהשתנינו, שינינו את שמנו, במובן ששינינו חלק ממהותינו. והפחד להחמיץ. כן כן . פחד להחמיץ... אם אני בוחר בדרך אחת עכשיו אני בהכרח מחמיץ 4 דרכים אחרות... וההחמצה הזו, כמו החמצות וכשלונות של העבר שלנו רודפים אותנו כאשר אנחנו רוצים עכשיו להביא את כיכר הלחם הראשונה שלנו לעולם. והחכמה היא לבער בשלב הזה, בצוואר הבקבוק האנרגטי הזה, את אותה החמצה אפשרית. את אותו קול פנימי שאומר לנו - נו ... תשפר אז זה עוד קצת אולי, חכה רגע, שלא תחמיץ משהו אחר.... ולמה לבער ? למה באש ? כי טיבה של ההחמצה הזו משול לאש. היא תוססת בתוכינו, בוערת בתוכינו. אז אנחנו פשוט שמים אותה איםפה שהיא שייכת. מה גם שעכשיו האש (השמש) וכל מה שמשתמע מזה בתוכינו מתחיל להתגבר ולהתגבר.... אז זה ככה איזו הכנה לקראת הימים החמים.... אז אניממליץ ככה לקחת רגע, לכתוב על דף את הדבר שאותו אני הייתי רוצה לממש לעצום עיניים, לנשום, ולכתוב (בעיניים פקוחות או סגורות לא חשוב) את הרשימה של ה"חמץ" שעלול למנוע ממני להוציא לאור... אחר כך לעבור על הרשימה, ולהודות לכל פרט ופרט בה. כי החמץ הזה הוא הדבר שגורם לנו לגדול ולהתפתח... ואז לדמיין או לקחת פיזית את הרשימה עם החמץ, ולהבעיר אותה ואגב, מותר על פי ההלכה לעשות ביעור חמץ גם במהלך הפסח.... אז תודה על ההזמנה ומקווה שנהנית.... חיבוק וחג מאוד שמחחחחחחח דניאל