חג שמח לכל הציפורים

purehoney

New member
חג שמח לכל הציפורים

איך היה היום?ואיך בכלל-אתם אוהבים את התקופה הזאת של חגי תשרי?

Aronsona

New member
חג שמח שירשור

החגים מתישים.
לא אני לא ממש מתלהב מחגי תשרי, הם מביאים איתם את החושך, פעמיים,
פעם אחת טבעית עם התקצרות שעות האור ופעם שניה עם תזוזת השעון לקיצור נוסף.
וחוץ מזה השבת,חג, שבת וחוזר חלילה רק מנג'סים לי לצערי.

מסכימה איתך

החגים מתישים, אבל יחד עם זאת הם מבשרים את בוא החורף, ואת זה אני אוהבת

חוץ מזה, מחלון ביתי כבר מבצבץ לו הסתיו
עם נוף קצת יותר חום וקצת יותר ירוק
הדוחק את הצהוב צהוב הצידה
ואת זה אני הכי אוהבת

http://www.youtube.com/watch?v=46o1joHp7t0

Aronsona

New member
בוקר טוב יחפונת. עזבי סתיו. איך היה המפגש עם

בנך? זה יותר חשוב

איך אומרים הילדים?

היה כיף כיף כיף

הוא הביא לאחיינים שלו מלא מלא מתנות והם שמחו עד לב השמיים, ובכלל כמו שכתבתי לפונפון, היה ערב נהדר ואני מקווה שימשיך ככה כל השבוע

Aronsona

New member
בטוח ימשיך עם האנרגיות החיוביות שלכם.

תהני עד השמים

purehoney

New member
שיהיו אלה רק החגים שיתישו אותנו..

יש דברים אחרים שיותר,הרבה יותר

פונפון32

New member
חג שמח:) אני מאוד אוהבת את החגים.

גם תקופה ארוכה מאוד של חופש וסתלבט, גם אוכל עד דלא ידע, גם מפגשים עם משפחה וחברים שאין כל כך זמן להתראות איתם במשך השנה, גם צחוקים בסוכה וויכוחים על מה דוחה יותר, רגל קרושה או פליגלע מכובס.
אתמול למשל, כל כך נהניתי מהסוכה היפה שנבנתה, מהקישוטים (שהשנה באמת היו מרשימים) מהקידוש והברכות שבירך בקול מתנגן בחור צעיר ומוכשר.
למרות שאני לא טיפוס של מסורת, לפעמים אני ממש מתרגשת. זה קורה לי אגב בעיקר בפסח - אני מתה על הטקסט של ההגדה.
אתמול גם שתינו אלכוהול, והצחוקים שרצו...
בחיי, לפעמים יש חיבור מדהים בין מבוגרים לצעירים שפשוט יוצא החוצה בחגים. זה נהדר:)

איזה כיף לקרוא את זה

זה כל כך נכון, וכמה מהר אנחנו שוכחים את זה ומעדיפים להתמקד רק בקושי ובעגמת הנפש שגורמות המטלות לקראת החגים, במקום להתמקד בדבר הזה שמחבר את בני המשפחה יחד ומקרב את הדורות יחדיו

גם אנחנו העברנו אתמול ערב מצחיק ומהנה כל המשפחה ביחד, תוך כדי שילוב משחק קלפים עם תרגום סימולטני ללהיטי אולדיז והפעלה של אפליקציה בסמרטפון המקליטה אותנו תוך כדי עיוות הקול וצחוק עד דמעות

Aronsona

New member
בוקר טוב פוני. מה סוכם בענייני הפליגלע

והרגל הקרושה?

פונפון32

New member
אני טענתי שלפחות לרגל קרושה יש טעם

דומיננטי כלשהו (בגלל השום), בעוד הפליגלע המכובס תפל ומדכא.

פונפון32

New member
הרוב ממילא לא העזו לטעום רגל קרושה

אבל אלו שיש להם נסיון, הצביעו פה אחד עבור הג'לטין.

Aronsona

New member
אני מסכים.

מאחר ואצלי בבית, סבתא היתה עושה רגל קרושה כמו גם גפילטע, בסגנון רוסיה ולא פולין, כלומר עם פלפל שחור ולא סוכר, אז זה היה לא רע לפעמים.

פונפון32

New member
כמוני כמוך !

אני רבע אוקראינית ורבע ליטאית, רבע רומניה ורבע גרמנית, כך שלמזלי הרב הצד הפולני מעולם לא היה דומיננטי בבישול של סבתי עליה השלום.
זכור לי היטב הפלפל השחור. גם בגפילטע, לכן הוא היה טעים.
דע לך אביעד, בכל הנוגע לאוכל יהודי, הפולנים אמנם הוציאו שם רע מאוד למאכלים הידועים, אבל יש בשלנים נהדרים שמוציאים תחת ידם אוכל כל כך טעים, שאתה פשוט לא מבין על מה ולמה הסטיגמה.
לצערי, רוב הישראלים טעמו אוכל יהודי פולני איום ונורא, ולכן הם פשוט לא מסוגלים לשמוע יותר את המילה "גפילטע".
אחרים שמעולם לא טעמו, מוזנים מחרושת שמועות אכזרית

Aronsona

New member
אני מסכים לגמרי לגבי האוכל הפולני

ונראה לי שהיהודים הפולנים הם אילו שהחליטו להטביע את כל מאכלי הדגים בסוכר וזאת הבעיה.

למעלה