חג שמח לכל חברי הפורום והמנהלים..

שירר ר

New member
חג שמח לכל חברי הפורום והמנהלים..

ועכשיו כמה אמרות יפות על שימחה מהתנ"ך: "לב שמח ייטיב פנים" משלי טו, יג "מחמת השמחה נפתח הלב" ר' נחמן מברצלב "חכמת אדם תאיר פניו" קהלת ח, א "בערב ילין בכי ןלבוקר רינה" תהילים ל, ו "השמחה היא לעולם החרות" ר' נחמן מברצלב "מי שרב שחוקו מתמעט מוראו" ארחות צדיקים, שער השמחה

שירר ר

New member
../images/Emo148.gif חג ../images/Emo154.gif שמח ../images/Emo149.gif

תנו חיוך חברס הכל לטובהההה

msch

New member
קצת מוגזם הלחץ הזה לא.

אני שמח לקבל חומר לעיון אבל אני מרגיש לחץ פיזי מתון מצידך .... אז שיהיה לך פורים שמח גם בלי לנסות להחזיר אותנו בתשובה....

אופירA

New member
מנהל
זו פרשנות רגשית שלך

זה שמסתובבים אינסוף קישורים בפורום - לא אומר שאנו צריכים לפתוח אותם. יש בפתח הפורום קישורים למאמרים, ולא נכנסתי לאחד מהם. גם לקישורים שהובאו כאן לא נכנסתי כלל. אין לי כוח לקישורים. קישורים אינם משולים לחבילות שוקולד וממתקים הממלאות את ביתך לאחר הפורים, ומעמידות בפניך פיתוי זמין ועוצמתי לשבור ולהרוס את כל מאמצי הדיאטה של השנה האחרונה. קישורים אינם קורצים לך, אינם משגעים את מחשבותיך, אינם מבלבלים את דעותיך. קישורים משולים לחנות מכולת שבה אינסוף שפע של היצע מוצרים - אתה תבחר מה שאתה רוצה, ותשאיר את רוב החנות למוכר, בלי להרגיש שהוא לוחץ אותך בכך שהוא מביא מבחר. להיפך - ככל שבעל החנות מביא מבחר יותר גדול של מוצרים, כך הוא מיטיב עם הרצון שלי לבחור בדיוק מה שאני רוצה. הוא פותח בפני הרבה אפשרויות, ואני מודה לו על כך. מניין באה תחושת הלחץ? מישהו נדנד לי לקנות את הכל? מישהו דחף לי לפה את המוצרים? מישהו הכניס אותם לתוך ביתי באופן בלתי ראוי? אני ממליצה לכל מי שמרגיש שקישורים או הבעת דעות (בתחום שהפורום עוסק בו!) מהווים עבורו "לחץ להחזיר בתשובה" - לבדוק על מה יושבת התחושה הסובייקטיבית הזו. חומר למחשבה: בקורס באוניברסיטה (שם אני עובדת), יש הרבה תלמידים חילוניים אשכנזים, וכמה תלמידים ערביים. כאשר אני מברכת ברכת המזון, או סתם מסתובבת בהופעה החרדית שלי בכיתה - רוב התלמידים ממשיכים בעסקיהם ואינם מוטרדים כלל, אבל התלמידים הערביים נועצים בי עיניים מוטרדות בעליל. למה ההופעה שלי וההנהגות הדתיות שלי גורמות דווקא להם לתחושה מטרידה, ולאחרים לא?

rrina

New member
../images/Emo6.gif

לחץ פיזי מתון? הרי אני כמעט לא משתתפת בשום שרשור, כדי שלא יגידו שאני מנסה להחזיר בתשובה מישהו (כאילו שזה אפשרי. הרי כל אדם הוא בעל בחירה חופשית והוא עושה מה שהוא מחליט לעשות. ואם היה לי אלגוריתם איך להחזיר אנשים בתשובה, תאמין לי שיש כמה וכמה אנשים שהם לפניך בתור...
). על כל פנים, קישורים הם אינפורמציה, וכמו שאופירה אמרה כל אחד יכול להחליט אם לפתוח אותם או לא. לי זה נראה נחמד שיש שרשור שמרוכזים בו הרבה קישורים לאתרים שעוסקים בנושא של הפורום. גם אם הייתי נכנסת לפורום על הפינגווינים בקוטב, זה היה נחמד אם היה שרשור שמרוכז בו כל המידע הרלבנטי על מה אוכלים הפינגווינים בקיץ, לדוגמא. אבל אם זה מפריע למישהו, אז אני יכולה להפסיק. בקיצור פורים שמח ולא להלחץץץץץץץץץץץץץץץץץץץ. כולה פורוםםםםםםםםםםםםםם.

חג שמח לכולם :)

שלום לכולם, אני די חדשה פה.. רציתי רק לאחל לכולכם שתזכו לשמחה אמיתית!! שיהיה פורים שמח. "והשמחה בכוחה לשבר חומות"!!!!!

למעלה