חג שמח לכל חברי הפורום
..חדשה כאן-

דנדונה5

New member
חג שמח לכל חברי הפורום ../images/Emo13.gif..חדשה כאן-

בוקר טוב, מתעתדת בעזרת ה' ללמוד באוניברסיטה בשנה הבאה... שאלונת לפני.. האם יש באוניברסיטה אופציות להתנדב לפני היותי סטודנטית? להכיר קצת את השטח... תודה מראש, וחג שמח !
 

stkachov

New member
ברוכה הבאה

לא בדיוק הבנתי את שאלתך. מה הכוונה להתנדב? את רוצה להתנדב "להיות סטודנטית" מבלי היות סטודנטית? אין הליך כזה. אבל האוניברסיטה פתוחה לכל. כל אדם יכול להגיע, לסייר באוניברסיטה, בספריה, במתקני האוניברסיטה, לראות ולתרשם. כמו כן את יכולה גם להכנס להרצאות עצמן(ברוב המקרים) של המסלול בו את מעוניינת. אני מכיר אישית אנשים עושים זאת, על מנת לקבל רקע ולבחור טוב יותר מה ללמוד. זה דבר חשוב מאוד, כיוון שמרבית הסטודנטים לומדים מה שלומדים בעיקר על סמך מידע שקראו, מהאינטרנט, משמועות והמלצות של חברים/משפחה. חשוב מאוד גם לראות בעצמך במה מדובר. ניפגש בשנה הבאה
 

דנדונה5

New member
תודה רבה. התכוונתי ל-

אולי הגדרתי לא הייתה נכונה. כשאמרתי "להתנדב" התכוונתי-האם יש לי אפשרות "לבדוק את השטח" את התנהלות הדברים, לפני שאני מתחילה לימודים באוניברסיטה?לפני שאני סטודנטית מן המניין. ואם כן מאיפה אני מתחילה?אני צריכה ליידע מישהו שאני נכנסת להרצאה/ספריה/אחד המתקנים ?יש איזושהי פרוצדורה? תודה על עזרתך. יום טוב.
 

stkachov

New member
לא צריך ליידע אף אחד

תסתכלי איזה קורסים נראים לך מעניינים, תרשמי את הזמנים והכיתות בהם הקורסים מתקיימים, וזהו. זה נכון לרוב הקורסים, למעט אולי קורסים רפואיים או קורסים מיוחדים אחרים(כוחות בטחון, תואר שני, השתלמויות וכדומה). אבל ברוב הקורסים של שנה א' יש המון סטודנטים, אף אחד לא בודק שמות או משהו כזה, אלא פשוט נכנסים לכיתה ולומדים. אולי תכתבי לנו לגבי מה את מתעניינת וכך נוכל לעזור לך יותר.
 

דנדונה5

New member
לפני הכל תודה על העזרה- ../images/Emo13.gif

תמיד התעניינתי ב-כלכלה. נושאים שהתלוו לזה הם-ניהול עסקי,יחסים בינלאומיים,דוברות.
 

stkachov

New member
טוב אז ככה

תעשי את הפעולות הבאות: 1. תקראי את השנתון של אונ' חיפה. זהו בעצם "ספר החוקים והמידע" של הלימודים באונ' חיפה. במיוחד תקראי החל מעמ' 479, שם מתחיל הפרק המוקדש לכלכלה. שם יש את המידע לגבי אופי הלימודים, ובמיוחד את כל הקורסים של כל המסלולים. 2. אחרי שנסגרת על איזה קורסים תרצי לראות, את ניגשת לקטלוג הקורסים ומחפשת את הקורסים הנ"ל. שם תקבלי מידע לגבי שעות, ימים וכיתות. 3. נכנסת לקורסים ושומעת להנאתך. יחד עם זאת צריך לציין שמרבית הקורסים של כלכלה אינם פתוחים באופן רשמי לשומעים חופשיים. ואמנם, כיוון שרצונך הוא רק להכיר את המערכת ולראות במה מדובר, אין לי מניעה מוסרית מלספר לך על אופן הפעולה הזה. בקורסים של שנה א' במיוחד ישנם מספר רב של סטודנטים, ולא יודעים מי שייך לקורס באופן רשמי ומי לא. 4. לזכור שקורסים של שנה א' הם בד"כ כלליים ולא תמיד משקפים. למשל בכלכלה ישנם קורסי מתמטיקה וסטטיסטיקה רבים שבעיקר נועדו לתת לך רקע וכלים שאחר כך תוכלי לעשות בהם שימוש בקורסי הכלכלה.
 
למעלה