חג שמח לכל יקירייי הפורום

אפיפני

New member
חג שמח לכל יקירייי הפורום

וכשר רק אם אתם מוכרחים בצו פנימי של הלב כי השנה בוטלו הפקחים.

neoM

New member
חג שמח גם לך

פחות לחץ על המקרר השנה, גם זה לטובה

גוים קדושים

ג'י, שלוש שנים בלי לאכול מצה עומדות להיגמר. כמה עצוב. נו שוין. וכשר. בל נשכח את הכשר. מעשה בעמישראל שהתרגש עליו חג הפסח, מה עשה, חיכה עד לרגע האחרון, הלך למכולת וגילה שהוא צריך לחכות יובלות בתור למען השגת קניותיו וכדי להיות מוכן לחג. מעשה בעמישראל, שחיכה לגאולה, תשע מכות הוריד הקב"ה על מצרים, ועדיין לא התכוננן עמישראל לגאולה. עד לרגע האחרון, ולמכה העשירית חיכה, וגם אז לא היה מוכן ולא הספיק בצקו לטפוח. על שום קוצר ראות זו של אבותינו במצרים אנו סובלים עד היום. את קוצר ראות זו, אנו משכפלים מדי פסח בפסחו בעמידה האינסופית בתורים ברגע האחרון. וכשר, הכי חשוב כשר. (לשון אחר, שניחנק)

וואלה, זה באמת מעניין.

אף פעם לא חשבתי על זה ככה: שבעצם עם ישראל בכלל לא התכונן לגאולה. כלומר, כל 9 המכות הראשונות - לא הספיקו לעם ישראל כדי להאמין בנס הגאולה של אלהים... אז מה אנחנו מתפלאים שפרעה לא האמין?
אז מה שאנחנו חוגגים זה את "חג הרגע האחרון". כמה נכון...

אמק

New member
חג שמח

וחבל ששרת החינוך נוטלת מטעם האטימות והטיפשות את פרס ישראל מגרשוני. היא לא נתנה לו דבר כך שאינה יכולה לקחת ממנו כלום. ובכל זאת יש גבול לטיפשות המביכה הזאת הקנטרנות הזו היא הבסיס לחשד שמי שמנהלים פה ומחנכים פה נטולים כל מידה של יכולות לחנך .. אז שיהיה חג שמח, חג חירות?

neoM

New member
קנטרנות, מניפולציה זולה

ורוע לב עקרוני, שלא לדבר על חרדה אמיתית מאנשים כמו גרשוני, שאחת ששמה לימור לבנת לא מסוגלת להתחיל להבין, או להיפתח לקראת... מה שמוכיח בפעם המליון, ששרי חינוך במדינת ישראל מבינים היטב את הבסיס הפוליטי שבחינוך, אבל לא מבינים כלל שחינוך איננו אינדוקטרינציה אלא פתיחות לאפשרויות בלי גבול, ותפקיד המחנך, המורה בצורתו העמוקה ביותר ( אפלטון/סוקרטס , בובר, לוינס ) הוא להדריך, להנחות ללא כפייה את ההולך ביער הענק לפלס לעצמו את השבילים המתאימים לו. לבנת, כמו רבים אחרים גם לא מבינים מהי דמוקרטיה. הם יודעים שדמוקרטיה היא "שלטון הרוב", אבל שוכחים שהרוב אינו זקוק ל"הגנה" מטעם, אלא בדיוק ההיפך, הרוב מחוייב להיענות לצרכי המיעוט (ולא טענתי שגרשוני הוא מיעוט, כמובן), ועל כן הם משתמשים בכוח הכלכלי והפוליטי שלהם כדי לבסס נרטיב-על כפייתי. אהה, אין לשכוח גם, שצרת החינוך הנוכחית גם עסוקה בסגירת חשבונות היסטוריים אינסופיים עם הסססססססמאל (א-לה-ביבי), ומאוד חשוב לה לקדם יצירות ואומנים ממוצא "מזרחי". כך או אחרת, היא השיגה את מטרתהּ היא סימנה קבוצת אמנים שלא תזכה בפרס ישראל. היא הוציאה אותם מחוץ לקונצנזוס (כאילו היו בתוכו מלכתחילה - כלומר תמונת החייל של גרשוני, שהעתק שלה נמצא בביתי, עם השפתיים האדומות החושניות) מעולם לא ייצגה את הנרטיב הציוני, גם של השמאל. חג שמח

חשד?

אף פעם לא חשבתי, אבל כנראה שאתה קצת "נאיבית שכמותך" אם אתה מוצא את הקנטרנו כבסיס לחשד. לא, הם חסרי כל יכולת לחנך.

רפרם

New member
שמח חג

אני מעביר את החג המחורבן עם יד מגובסת. קרתה לי תקלה כשקפצתי ממסוק כדי להציל שפחת מין כורדית מידיו של עודאי חוסיין. או שזה באמת מה שהרופא אליל אמר לי, דלקת בכף היד עקב שימוש מופרז במשחק bubbles. מוכרחים להיות שמח

חג שמח! ../images/Emo24.gif

(אפיפני, מרשה לי חיבוקים?
) אני עכשיו אחרי 6 שעות של בישולים (כשר, בטח שכשר), ומחר מחכות לי כמה השלמות נוספות. אוכל כשר לפסח יכול להיות גם טעים. רק אל תגזימו עם הקניידלך...

../images/Emo153.gifחג-שמח../images/Emo79.gif

ו... אני עדיין ב"הלם תרבותי" מהמעבר לפורום הזה. איכשהו לא מוצאת נקודה להתחלת דיאלוג. אז - סבלנות (אני אומרת זאת ביחוד לעצמי).

קיינה תרבות

האנשים כאן נוראים, אין ספק. מזעזעים. כך שאין צורך להתנצל על חוסר יכולת דיאלוג איתם. רובינו מתמחים במונולוגים שרק אנשים כמונו יכולים לקשר אותם וליצור מהם דיאלוגים. מעין שקרים שכאלה. או אולי זו הגאונות. לקשר בין מונולוגים ולעשותם דיאלוגיים. סביר להניח שזהו טמטום או טירוף. אגב, תמיד אהבנו אנשים שמדברים לעצמם. וכשר. הכי חשוב, כשר.

חג שמח - לכו לטל אסתר...

אחת התערוכות המהנות והטובות שראיתי לאחרונה והצלמת נטלי צבילינגר פשוט טובה...

אפיפני

New member
פסססט פוסט ../images/Emo13.gif

שלחתי לך מסר אתמול בתיבת המסרים פה בתפוז. האם יש לך מושג מה קורה בגלריות של רומא בתקופה הקרובה? איפה והאם יש משהו מעניין שמציג? אני כמובן אעבור במהלך החג על החומר הרלוונטי בנט אבל אולי אתה יודע משהו בטיפ אישי? אם לא תענה לי אאלץ לטלפן אליך אחרי החג... חג שמח וטעים.

אלי00

New member
חג שמח לכולם

הגולש מבעבע על האש. סיימתי להכין את החרוסת. זה מה שניתבקשתי להכין. אז עכשיו אני פנוי לג'וינט ולטיפוח הרוחניות. אח"כ אדאג לשקם קצת את ההריסות בבית, שיהיה נחמד להעביר עד יום ראשון. ביום שני, צפוי שיסיימו את השיפוצים ואז נחזור לשיגרה. (אה, נכון, שוכני מחילה זו לא מעודכנים שאני כבר שבוע חי במעברה, עקב רמונט). למה דווקא לחג הפסח, יש את הכי הרבה חגיגיות? אולי כי הטקס שלו הכי מובנה וברור, ופחות נישחק עם תהפוכות הזמן? מעניין.

אפיפני

New member
שרשרת מזון

סתם מסקרנות בעיקר בגלל שאלי כבר פתח את הנושא (גולש?) מה בישלתם? מה אוכלים אצלכם? אני מוכנה לגלות שאצלנו במקום הדג הממולא המסורתי יאכלו: ריזוטו-קלמרי- ושרימפס לזכר היציאה מארץ הקודש לגלות רומא.

neoM

New member
ואצלנו

מנת הדגל - עלי גפן ממולאים על ידי אבי, עם איזה מרשם סודי מבית אמו. ולא, זה לא קרוב לשום דבר שאתם מכירים.

למעלה