חג שמח לצומח ולאילן..נמאס לי כבר מהדיבורים

הדסהש1

New member
חג שמח לצומח ולאילן..נמאס לי כבר מהדיבורים

וההתפלספויות של אייל שני..הבנו אותו..הוא חוזר על עצמו..
שיגיעו כבר לנבחרת.זה נמשך כמו מסטיק...
 
שימי לב לדברי בנושא

בפוסט: ביזיון לאינטליגנציה שלנו.
אני קצת פחות נלהב מהנושא
 

einat162

New member
קראתי עכשיו, ויש תשובה פשוטה לעניין-

אתה יכול לקרוא למתכון בשם שאתה מכיר מהבית ועליו גדלת, או משהו שאת המצאת.

שלב הסנדוויצ'ים למשל, בטוח שיש שמות נכונים יותר מאשר השמות שהמתמודדים נתנו (ה"סנדוויץ' של הים" למשל).

דווקא ה Nokedli בשפת המקור נשמע כמו מקור הגיוני לשיבוש "נוקאלך", במיוחד אם המקור הוסב לקהילה יהודית יידית.
לגבי המתמודדת, יכול להיות שפיספסתי- אבל יש לה מבטא כבר (לא צברית, או לפחות גדלה במשפחה עולה עם התרבות, שפה, ומנהגים של חו"ל).
 
שפה ומהותה

שלום
צר לי שאת מקלה ראש בנושא שמות מאכלים ובכלל בשפה.
שפה נועדה לשמש ככלי תקשורת בין בני אדם. אם כל אחד ימציא לו את "סט" המונחים שלו, לא תהיה תקשורת.
כדובר שפת אם - הונגרית, קצת קשה לי עם העיוות.
הגישה הישראלית האומרת חפיף, עזוב זה שטויות, שטחיות ורדידות לא מקובלת עלי.
במטבח ,הישראלי" גם כך השתרשו מונחים רבים שהשימוש בהם מעוות וקלוקל.
כמו רוטב אלפרדו.
או הרעיון שסלט וולדורף יש להגיש עם אגוזים ודובדבן למעלה.
מזל שיש פה קונצנזוס על חומוס.
כאשר 2 אנשים מדברים ביניהם האוזן סובלת הכל.
כאשר מדובר על תוכנית TV עם ריטינג, שבה שפים מהשורה ה-1 שופטים, צריך להיות קצת יותר יסודיים ונכונים.
לגבי התיאוריית ההסבות שלך, איך התגלגל לו השם המקורי לשם נוקרלאך: האם זו גם השערה או שבדקת?
שימי לב שהשם המקורי: Nokedli הוא עם "ד". בעוד השיבוש הוא עם "ר".
הדבר אומנם מצוי אצל יוצאי טרנסילבניה (חבל ארץ שהחליף ידיים במלחמה ויש בו הרבה דוברי הונגרית).
 

einat162

New member
צר לי שאינך יכול פשוט לצפות ולהנות.

אני מבינה שהשפה ההונגרית היא נקודה רגישה אצלך, אבל לא כולם מרגישים כך, בוודאי שלא כלפי תוכנית ריאליטי.
כל שפה, לאורך זמן - ובמיוחד באוכלוסיה מעורבבת מתרבויות שונות- משתנה לאורך זמן.
לגבי העיוות ל"נוקאלך" מכיוון שאני ואתה לא מכירים את המתמודדת (או משפחתה) באופן אישי - לא נוכל לבדוק, ולכן זאת השערה שלי (די מבוססת על מקרים דומים של שיבושי שמות).
 
אני דווקא נהנה

שלום
ואין לערבב את החלק הטוב בתוכנית עם החלק הרע.
בעוד אנשים מסוימים נהנים מההתפלספות של שופט כזה או אחר, אחרים יכולים לצחוק בטירוף מעד כמה הוא אידיוט.
אפילו הגרמנים של תום בשנה שעברה הסתלבטו על הפילוסוף (בחיוך מרמז של בוז).
הרי הגדולים כמו גאטה צמחו מהם. שני קטן עליהם. פילוסופיה של תפו"א ועגבנייה.

גם מהקטע הרומנטי משתפך ונוטף נוזלים דביקים של טחינה וחמאת בוטנים מרוחה על פניהם של אייל והמתמודדת,
אפשר ליהנות.
הנה במחי יד אמירה ריקנית מתוכן מוכיחה לי שוב עד כמה התוכנית יורדת לרמה הנמוכה שאין למטה ממנה.
לגבי הניחושים שלך, אני מקווה שלגבי דברים אחרים בחייך, את נוטה לחפש גם את האמת ולא רק לנחש אותה.
תיהני מהרדידות ואולי תוכלי להוסיף לה עוד משלך. נדמה שבניסיון הזה די הצלחת.
שבת שלום
 
נראה לי שאתה מפספס בפורום הזה

פלספן כמוך מתאים לו פורום של פילוסופיה.ובכלל בתור שכזה חבל לך לבזבזב את זמנך על תוכניות ירודות.
 

greyPilo

New member
זה כי היא לא הכינה נוקדלי

נוקדלי זה בצקניות, ללא תפו״א.
היא הכינה משהו אחר עם תפו״א שיש לו מספר שמות.

אבל העיקר ההתלהמות שלך, אני חייבת להודות שבורות יכולה להיות מאוד משעשעת לפעמים.
 
למעלה