חג שמח - שאלה לי

חג שמח - שאלה לי

בערב החג הכנתי מנת אוסובוקו בשביל הבשר הרחקתי עד אטליז "חלווה" שהומלץ כאן, והאוסובוקו עגל נראה נהדר . בישלתי :חרצתי למניעת עיוות,מל"פ, סגירה טובה,טיגון ירקות שורש, בקבוק יין אדום וצימצום לחצי, הוספת האוסובוקו, ציר בשר עד הגובה ובישול איטי על הגז במשך כ-3 שעות. הטעם יצא נהדר- המרקם לא(למרות שלאף אחד לא היה אכפת חוץ ממני) הבשר היה רך אבל סיבי ולא נימוח למה?
 

bigjack

New member
קשה לי לענות לך מכאן

אבל יכול להיות שהבשר לא היה בדיוק עגל או לא בדיוק אוסובוקו........... אני מכין לאחרונה המון תבשילים עם אוסובוקו פחות או יותר באותה דרך שהכנת ואותו זמן בישול והבשר יוצא רך ונימוח.
 
תודה - זה בדיוק מה שחשבתי

זאת הפעם הראשונה(ובהחלט האחרונה) שעשיתי הזמנה באטליז חלווה ביפו - והתאכזבתי מאוד זה בטוח היה אוסובוקו -אני מכירה היטב את מראה הנתחים, אבל כנראה של בקר ולא של עגל (46 ש"ח לק"ג) גם העופות הסריחו קצת לאחר יום במקרר וחלק מהם הזבלתי. חלק מהכנפיים היו עם שטפי דם ועצמות מבצבצות ונוקו מנוצות בשריפת-יתר שגרמה לחצי בישול - שלא התאים לי למרק. סטייקים מאנטריקוט שקניתי באותו הערב ונראו טוב - למחרת בבוקר קיבלו צבע אפרפר- ירקרק והדיפו ריח מאוד לא נעים - אובר מיושן- כמעט רקוב, הזבלתי! שתי נקודות אור : הפילה היה טוב, ועצמות "סוכר" ניתנו חינם כשרות ללקוחות.
 

משה רון

New member
http://www.zalman-meaבשר ביפו- הבשרים של זלמן

אם את מחפשת איטליז משובח ביפו דוקא,הבשרים של זלמן מומלץ בכל פה. יש טובים כמוהו(לא הרבה), אבל אין טובים ממנו. מצרף קישור לאתר שלהם.
 
תודה רון

אצל זלמן וחינוואי קניתי לא מעט- אכן בשר טוב פשוט ניסיתי מקום חדש אני בעצם מאיזור השרון - יש לך אטליז מומלץ חוץ מכצל'ה?
 

משה רון

New member
מרינדו ברמת השרון

בשר מעולה, לא זול אבל שווה. ויש לי טיפ קטן עבורך: לנסות מקום חדש כדאי בקטנה כדי לא ליפול בגדול.
 

Nazgul7

New member
יש את עמוס ברחוב יפת.. אצלו לא היתה פעם אחת

שהיתה בעיה עם צבע ירקרק, לא כמו באיטליז הקודם שטען שככה נראה מיושן. כדאי לנסות את הנקניקיות מרגז לפי משקל..
 
למעלה